Bla, bla laboratorij. In potem, ko je šla črnogradnja po zlu, je pa treba najdet nekoga, ki ima oster jezik in zna napisati tapravi članek.
Kot prvo, tisti trije kolektorji in veterna elektrarna so tam morali stati, da je imel g. Stroj el. energijo in toplo vodo v svojem prelepem vikendu. država je ukrepala zaradi pritiska lokalne skupnosti, torej tapravih "malih ljudi".
In zdaj trosijo bav-bave kako bodo morali odpuščati delavce. Ja saj ne odkrivajo tople vode. Izdelujejo kolektorje, ki so v svetu že uveljavljeni. Za testiranje kolektorjev ne potrebujejo laboratorija, to lahko počnejo na strehi tovarne.
Tudi tale o testiranju veterne elektrarne na vzgonski veter je bosa. Kot vemo, nastaja vzgonski veter le v idealnih vremenskih pogojih. Saj veste, termika, topel zrak gre višje, itd....torej popolni nesmisel, da bi testirali veternjačo na vzgonski veter.
Ko Makarovičeva piše o ekologiji, ne omenja, da je gospod Stroj proizvajalec snežnih topov, ki, kot vemo, niso ravno najbolj ekološko sprejemljivi.
je tudi res, da se na črno gradijo razni tovarniški obrati in pol dobijo zeleno luč tik pred zdajci zaradi hm, ne bom napisal zaradi česa. Saj vemo zaradi česa. Da me ne bi še kdo obsojal klevetanja brez dokazov. Saj veste ti meni veliko $, jaz tebi papirje. Ampak tega ne trdim oz. samo domnevam.
Quote:Kakšen minister pa ste? Kakšen človek pa ste? Če mislite, da se vas ekološke katastrofe, pogini rib, izumiranje živali ne tičejo, temveč da je vaše poslanstvo predvsem v preganjanju manjših črnograditeljev, potem si po pravici zaslužite naziv minister za uničevanje okolja in prostora. Boste vi in vaši pajdaši res smeli v nedogled početi, kar se vam zdi, in ne početi tega, kar se vam ne zdi, dokler ne bo dežela do kraja opustošena, pohabljena in zastrupljena? Po eni strani podaljšujete dovoljenje za izpust strupenih odplak industrijskim objektom, ki so pri samem vrhu škodljivcev, po drugi strani pa uničite dolgoletno delo človeka, ki se vrh vsega ukvarja prav z ekološkimi viri energije!
Kar se tiče odplak, ki jih omenja Makarovičeva, ji dajem prav. Te zastrupljajo okolje. Prav tako kot izpuhi iz tovarniških dimnikov. Saj stvari gredo na bolje, mnoge tovarne so uredile razne čistilne naprave, mnoge pa tega ne morejo, ker enostavno nimajo denarja. In zdaj je država v statusu quo. Ali zapreti tovarno ali pogledati skozi prste, ker konec koncev so v tej tovarni zaposleni ljudje, ki nekaj malega zaslužijo in futrajo lačna usta. Če zaprejo, naredijo sirote v trenutku. Če pustijo obratovalno dovoljenje, pa s tem dovolijo, da postajajo sirote na daljši rok. Bolezen napreduje počasneje kot lakota kar čez noč. Na žalost je tako.
Se je pa ta naša država pred leti izkazala za milostno, ko je vsem "malim" črnograditeljem ponudila, da prijavijo črno gradnjo in plačajo kazen, uredijo papirje in naprej živijo v svojih hišicah. Vsekakor boljše kot rušenje in zopet sirote brez strehe nad glavo narediti.
In če se povrnem k gospodu Stroju. Vsekakor bi si lahko za svoj vikend pridobil papirje pred gradnjo. Mogoče je bil preveč pošten in ni želel igrati pač tiste določene igre, dam-daš. Spet nič ne trdim. Ugibam. To menda ni kaznivo. In je pač začel skozi črna očala, kot piše. Ker lokalna skupnost ne nosi črna očala in ne dovoli posmeha na svoj račun in malo je tudi foušije vmes, ker ipak je g. Stroj verjetno malo bolj situiran smrtnik, ki si Orlovo gnezdo lahko privošči.
Tudi gospa Makarovičeva je pred leti popila nekaj pelina, ko je hotela v Jurkloštru najeti ali kupljeni samostan urediti po svoje. Pa je bila proti lokalna skupnost, ki jo je podprla tudi država. Mogoče je zaradi tega še bolj z veseljem napisala ta članek.
Vsaj tako mislim jaz o vsem kar sem napisal. Pravo resnico vedo pa itak samo vpleteni.