Moonlight wrote on 30.07.2003 at 22:38:01:Moram reči, da sama poznam primer, v bistvu. Imela sem takega duhovnika, kateri je tudi sam poučeval ( obiskovala sem verouk ). Duhovnik je vedno bil ponosen nad fantki, nad puncami pa se je vedno znašal, če smo naredile napako.
Njemu so bili dragi. Z njimi bi počel vse, a ko bi lahko. Vse mu je pisalo na obrazu, ko jih je že samo držal za roko, če niso prav molili... Ali pa polg njih stal in jih opazoval v khm... hja... vedno je bilo tako...
In vedno jim je govoril; " da jih bo po palačinki", če bodo klepetali" ???

. Kaj naj bi bil to duhovnik in potem še...
Njegovo obnašanje vsekakor ni bilo podobno duhovniku, meni je sedaj jasno, da je bilo prav; da so ga " izgnali iz Slovenije" ,ker so ga obsodili pedofilstva. To je čista resnica.
Takga duhovnika - ki nima rad vseh otrok in še posebno, nas dekleta muči, ker ne hodimo k maši, za fante pa je vseeno, samo, da pridejo k verouku, pa so se mu kar sline cedile...
Dosta o tome... resnično...
Malo jezen nad NJIM.
Ampak verjamem, da ni edini, bi bilo pa lepo, če bi tudi njim dovolili imeti svobodo mišljenja - pravico do poroke in družine, saj vendar CERKEV priznava vse kar SODI POD POJEM LJUBZENI in kaj potem je DRUŽINSKO in ZAKONSKO ŽIVLJENJE???
Mene zanima, če katoliška cerkev ve kaj to pomeni.
Naj se tudi njim dovoli življenje kot ga imajo vsi in ne mi o tem, da so si pač to izbrali...
Resnica pa je, da poznam duhvonika, ki se je zaradi " zavrnitve, po skupnem življenju v dvoje ", ni ga ljubila, bila pa je njegova resnična - podal v vode duhovništva in tu ostal...
Je pa zelo razumevajoč s te strani in ...
Uf, to je Freudovski defekt, ker punce že v rani mladosti začnejo zavidat fantkom, da nimajo luleka - penisa, to se kasneje lahko izrazi v svoji morbidni obliki, kot pri tebi pri verouku, ker si bila nevoščljiva fantekom za prikrajšano igračko, ki je ti nimaš, jim zavidaš thingy. Poboljšaj se punca! Mimogrede, kdaj si bila zadnjič pri spovedi?

No zdaj pa zares, gotovo je slabo da RKC še kako rada zmeta vse pod preprogo, kot bi raje govorilo o problemih, vendar še to ne opravičuje obsojanja vseh, ki so člani RKC, se pravi vernikov in duhovnikov, vse mečete v en koš in pišete iz jasno izraženega zornega kota, ki je jasno sovražen, subjektiven, pristranski in čustveno obarvan, saj vas vežejo enake ideje in bi se tudi vi slej ko prej enako institucionalno izrodili, kot ti katere ravnokar obsojate, samo nimatre moči in $. Moti me to posploševanje, saj je vsak človek edinstven, to še ne pomeni, če je pristaš RKC, da je tudi zloben, kot ti pedofili. Misliš, da so ti sploh v kaj verjeli, v Satan že mogoče, Boga pa še zdaleč niso poznali, to jim je bila le krinka, da so se skrivali za duhovniškim kolarjem, ker so imeli nekoč župniki velik ugled in s tem tudi moč? Verjetno so si duhovniški poklic izbrali že samo zaradi tega, ker so jasno vedeli, da bodo imeli stike z otroki in to jim je ugajalo. Pedofil pa ne grataš kar čez noč, no lepo prosim, to ti je v genih!