Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 20
(Read 92985 times)
Kr_eden
Ex Member

Re: Kaj je ostalo od foruma?
Reply #135 - 28.02.2004 at 04:05:55

Joj N. ljubim te.

Kakšna pozornost, sem kar ponosen nate.  Kiss Kiss Kiss

Le kje je moj prikatelj Kr_neki  ???

Halo, Kr_neki, kuc-kuc, kje si  Cheesy Grin
Back to top

IP Logged

kr_neki
Guest

Reply #136 - 02.03.2004 at 07:13:40

Quote:
Joj N. ljubim te.

Kakšna pozornost, sem kar ponosen nate.  Kiss Kiss Kiss

Le kje je moj prikatelj Kr_neki  ???

Halo, Kr_neki, kuc-kuc, kje si  Cheesy Grin

Tu sem. Ne jokat.
Cry

A misliš, da kar tako zapuščam svoje prijatelje. To bi bilo res nefer od mene. To je, kot, da bi mamica zapustila nedonošenčka. Ubogega revčka.

Ne boj se dragi kreden.
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #137 - 02.03.2004 at 09:41:30

Dajnomir in Dajmumir, love'n'peace ...

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

Blisk1
3

I love YaBBaaa rasta-wo-man!

Lublana
Reply #138 - 02.03.2004 at 11:13:52

Quote:
Andres, vprašanje si mi vzel skoraj iz ust. Sem že včeraj celi dan razmišljal o tem.

Res nisem po stažu na tem forumu starešina,vendar mi ni všeč, kar se tu dogaja predvsem zadnji par mesecev. Nekateri so mi s svojimi igricami, manipulacijami, izgiravanjem in provociranjem omajali dojemanje resnicoljubnosti in iskrenosti.
Včasih sploh ne vem, ali se kdo zajebava z izjavami ali je mišljeno resno, ali je prikrit klic na pomoč ali samo zabijanje časa in trepljanje lastnega egota.

Virtualnost je jeba s stališča, da nekoga, ki je zajec v realnem svetu, naredi neustrašnega junaka in ga povzdigne v vsevednega narcisa in kralja svoje sobe z računalnikom. In takrat se izgubi resnicoljubnost komunikacije, ker je nedvomno lažje se skrivat v lastnem svetu, ki se ga da ustvariti brez drugih ljudi in v katerem ima ta oseba popolni nadzor, kot pa svoje probleme, vzorce, strahove in čutenja postaviti pred druge in s skupno močjo odkrivati lastno pot za življenje.

Moje osebno mnenje je, da je zadnji čas forum izgubil veliko svojega potenciala in tudi moji občutki so tukaj gor zelo mešani.
Če bo šlo tako naprej, bo tudi zaradi ''open source načela'' forum padel v eno sivo povprečje in bodo bogate teme dostopne samo daleč zadaj v arhivu.

Saj vem, da je tudi to ena pot učenja in sprejemanja. Ampak, ne bom vztrajal dolgo časa pri nečem, kar me iritira in ne osrečuje. In tudi vem, da je moja lastna odločitev, kdaj in če bom zapustil ta virtualni kraj, ki mi je dal veliko pozitivnega in možnost spoznanja krasnih ljudi.  

Razna provociranja, igre, podjebavanja in podobne zadeve so rak rana vseh forumov.
ko se folk počas naveliča, začnejo s tem, ampak na to je treba bit pozoren že čisto na začetku ko se to pojavlja, drgač gre forum u maloro.
Ostane še samo kvantiteta.
Back to top

WHAT GOES AROUND COMES AROUND!
WWW WWW  
IP Logged

Gru Gru
YaBB Moderator
p

Reply #139 - 02.03.2004 at 11:54:16

Blisk1 wrote on 02.03.2004 at 11:13:52:
Razna provociranja, igre, podjebavanja in podobne zadeve so rak rana vseh forumov.
ko se folk počas naveliča, začnejo s tem, ampak na to je treba bit pozoren že čisto na začetku ko se to pojavlja, drgač gre forum u maloro.

Oj, blisk helo, te pa že dolg ni bilo videt... welcome back...

Vsak otrok slej ko pred odraste...

tale forum zgleda da je prišel v puberteto   Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #140 - 06.03.2004 at 13:59:40

Blisk1 wrote on 02.03.2004 at 11:13:52:

Yep, se strinjam z navedenim.

No, ce koga zanima, odpira se nov velik forum, imenuje se LIFE Forum.

Delo administratorja bom opravljal sam, imam zlo velik izkušenj z vodenjem Forumov (vodim tudi enga mednarodnega, čez 30 tisoč obiskov na mesec in kar gre, no), spoznam se na internet in "hacking" (kar pride prav pri ravnanju z online lumpi)  in tudi na z delom z ljudmi, tko da...

Do tega, kar na žalost prihaja na tem forumu, se na LIFE Forumu ne bo dogajalo.
Prav sigurno ne.

LIFE Forum teče na PHP/mySQL kombinaciji, kar omogoča res enostavno "kontrolo",vodenje ter sodelovanje na Forumu.

Obstajajo tudi jasna in glasna pravila, določila in namen Foruma in tudi kr neki dobrih ljudi, ki bomo vse skupi moderirali in pazli na provokatorčke/ce in ostale online lumpe Smiley...

Pravila in namen LIFE Foruma:
http://www.icforums.net/lifeforum/viewtopic.php?t=21

Glavna povezava na LIFE Forum:
http://www.icforums.net/lifeforum/

In še vabilo:
če ste torej pripravljeni sodelovati v strpnih, konstruktivnih in vzajemno spoštljivih debatah in izmenjavi izkušenj (brez podvojenih in potrojenih računov, brez zmerjanj in žalitev drugih članov/ic Foruma), potem ste na LIFE Forumu res prisrčno dobrodošli.
Smiley

edmond c.
LIFE Forum admin
LIFE Forum
Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #141 - 06.03.2004 at 14:19:34

Lepo, zgleda prav lep Smiley
Naj se vam dobro razvije!
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #142 - 06.03.2004 at 14:51:41

Lepe barve.  8)

Drugače pa - zanimivo je, da se mi zdi malo prestrog (pa ravno meni, ki sem po Devikinih besedah prinesla "strogost" na gape forum). Izgleda, da sem se že navadila te anarhije tukaj. Roll Eyes
Pa tisto, da je treba knjižno/pogovorno pisat - brrr...tu mi mal mojo spontanost bremza. Grin

Drugače pa ti želim, da bi se lepo razvil, ja.
Bom občasno prišla pogledat. Smiley
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #143 - 06.03.2004 at 15:01:48

Devi wrote on 06.03.2004 at 14:19:34:
Lepo, zgleda prav lep Smiley
Naj se vam dobro razvije!

Hvala devika.

The only way is up.
Smiley

lp
Back to top

Raziskovanje človeških potencialov in različnih poti doseganja sreče in izpolnjenjosti:&& LIFE Forum, prijazno mesto za vse &&http://www.icforums.net/lifeforum/
WWW WWW  
IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #144 - 06.03.2004 at 15:13:22

Lilith wrote on 06.03.2004 at 14:51:41:
Drugače pa - zanimivo je, da se mi zdi malo prestrog (pa ravno meni, ki sem po Devikinih besedah prinesla "strogost" na gape forum). Izgleda, da sem se že navadila te anarhije tukaj. Roll Eyes
Pa tisto, da je treba knjižno/pogovorno pisat - brrr...tu mi mal mojo spontanost bremza. Grin
Drugače pa ti želim, da bi se lepo razvil, ja.
Bom občasno prišla pogledat. Smiley

Lilith,

Ja, strogo, prestrogo je za "free flowing" SP Forum norme, po mojem mnenju.
Za eno tako res prijetno in konstruktivno debato in predvsem izmenjavo izkušenj, tudi intimnih, pa so taka pravila nujno potrebna. IMO

Pogovorna slovenščina je to, kar ti uporabljaš tlele, a ne.

Drgac majo pa prav vsi, tudi v tujini, res uspešni forumi podobna al pa še strožja pravila uporabe Foruma.

Hvala za lepe besede in želje, Lilith.
Smiley

lp
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

bp
Ex Member

Reply #145 - 06.03.2004 at 22:11:57

e. wrote on 06.03.2004 at 13:59:40:
Delo administratorja bom opravljal sam, imam zlo velik izkušenj z vodenjem Forumov (vodim tudi enga mednarodnega, čez 30 tisoč obiskov na mesec in kar gre, no), spoznam se na internet in "hacking" (kar pride prav pri ravnanju z online lumpi)  in tudi na z delom z ljudmi, tko da...

Do tega, kar na žalost prihaja na tem forumu, se na LIFE Forumu ne bo dogajalo.
Prav sigurno ne.

Obstajajo tudi jasna in glasna pravila, določila in namen Foruma in tudi kr neki dobrih ljudi, ki bomo vse skupi moderirali in pazli na provokatorčke/ce in ostale online lumpe Smiley...

e.

1. Ali veljajo vsa omenjena pravila tudi zate, ali samo za druge? (Vkljucno s prepovedjo oglasevanja)
2. Zakaj za vodenje foruma navajas kot pomembno izkusnjo tudi vdiranje v tuje racunalniske sisteme (=hacking)?
3. Kako nameravas preprecit popolno trivializacijo zapisanega, ali pa totalno odzemljenost, kar navadno unici vecino forumov, da si preprican, da se tebi podobni problemi ne bodo dogajali?

bp
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #146 - 06.03.2004 at 23:15:07

Quote:
1. Ali veljajo vsa omenjena pravila tudi zate, ali samo za druge? (Vkljucno s prepovedjo oglasevanja)
2. Zakaj za vodenje foruma navajas kot pomembno izkusnjo tudi vdiranje v tuje racunalniske sisteme (=hacking)?
3. Kako nameravas preprecit popolno trivializacijo zapisanega, ali pa totalno odzemljenost, kar navadno unici vecino forumov, da si preprican, da se tebi podobni problemi ne bodo dogajali?

živjo bp, lpo te je s5 brati.
Smiley

1.
Ne, zame itaq ne veljajo. Halo.
LOL Smiley
Cheesy

2.
Da bi se lumpi ustrašli.
LOL

3.
No, to pa je, po mojem mnenju, res dobro vprašanje, bp.
Kaj naj rečem?

Forum ni nekaj tretjega, nekaj ki živi po svoje, ločeno od vsega ostalega. Nima življenja sam po sebi, tko kot šah figure ne, recimo.
Je sestavljen iz udeležencev in udeleženk.
Ton forumu dajo udeleženci/ke sami/e. In prispevki, ki jih forum (kateri koli) nosi v svoji bazi podatkov, odražajo okuse in preference udeležencev/k.

Moj odgovor bi bil, da ni možno direktno vplivati na stanje zavesti udeležencev in udeleženk, lahko pa se jih samo spodbuja, da se držijo nekih okvirjev, s katerimi se lahko stvari, kot se dogajajo na tem forumu tukaj, res omejijo.

Za kaj takega pa je potreben čas in predanost delu admina/moderatorjev, po mojem mnenju in izkušnjah.

In seveda tudi obiskovalci, ki so pripravljeni igrati res iskreno in odprto partijo šaha, brez mlatenja in metanja polen pod noge partnerju tam na drugi strani šahovnice...

Dodano naknadno:

Osebno menim, da pravila foruma, dotično LIFE foruma, ne morejo in tudi ne smejo prisiliti udeležencev, da se obnašajo na določen način.
Vsakdo ima svobodno voljo in lahko počne karkoli na Forumih, jasno. (zato mi je pa vaš forum res všeč, do neke mere).
Pravila so tam zato, da lahko obiskovalec ko 1. pride na Forum vidi, da tle pa res ne bo šlo vse
tko na easy kot ponavadi po forumih in da se v njem oglasi tisti zreli glas in mu reče:
"ej stari, to pa ni zate, pejdi raje kam drugam..." ali pa: "...aha, to pa zgleda urejen in zrel forum, bom kr tle ostal..."

tko nekako razmišljam, no.

bodi dobro, bp in lahko noč ti želim
Smiley

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

A.
Ex Member

Reply #147 - 08.03.2004 at 08:26:35

1. sodelovanje na forumu ti vzame precej časa. več obiska več časa.

2. urejanje foruma ti vzame še več časa.

3. forum ne prinaša sredstev in je lahko samo ljubitelsko usmerjen. razmerje med tem koliko časa rabiš za službo, forum in zase je pomembno.

4. forum ustanavljaš z določenim namenom, recimo tvoja coda je da bi se vsi prijatno počutili, ampak imaš neki malga omejitev ane? to je ok, zdej vedet moraš to da maš močno kodo ki ti zna bit učenje, ker če se ne bodo vsi prijetno počutili je jeba, tako kot včasih tu z odprtostjo.

naša coda je prijateljstvo, druženje, dopolnejvanje in dajanje znanja in soustvarjanje, način delovanja tehnologija odprtega prostora in sistemov in okolja.

takoj vidiš česa se učimo  Grin
Back to top

IP Logged

e.
4

There is no spoon.
Primorska
Reply #148 - 08.03.2004 at 09:04:29

Quote:
takoj vidiš česa se učimo  Grin

Lepo povedano, A.

Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

A.
Ex Member

Reply #149 - 08.03.2004 at 21:39:30

še neki, je res tvoj namen met svoj forum ali delat na tem področju?

zakaj nisi rekel bil bi admin na tem skupnem forumu, ki je od petih strani in bi lahko bil tudi od tvoje?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 20