Quote:1. Ali veljajo vsa omenjena pravila tudi zate, ali samo za druge? (Vkljucno s prepovedjo oglasevanja)
2. Zakaj za vodenje foruma navajas kot pomembno izkusnjo tudi vdiranje v tuje racunalniske sisteme (=hacking)?
3. Kako nameravas preprecit popolno trivializacijo zapisanega, ali pa totalno odzemljenost, kar navadno unici vecino forumov, da si preprican, da se tebi podobni problemi ne bodo dogajali?
živjo bp, lpo te je s5 brati.

1.
Ne, zame itaq ne veljajo. Halo.
LOL

2.
Da bi se lumpi ustrašli.
LOL
3.
No, to pa je, po mojem mnenju, res dobro vprašanje, bp.
Kaj naj rečem?
Forum ni nekaj tretjega, nekaj ki živi po svoje, ločeno od vsega ostalega. Nima življenja sam po sebi, tko kot šah figure ne, recimo.
Je sestavljen iz udeležencev in udeleženk.
Ton forumu dajo udeleženci/ke sami/e. In prispevki, ki jih forum (kateri koli) nosi v svoji bazi podatkov, odražajo okuse in preference udeležencev/k.
Moj odgovor bi bil, da ni možno direktno vplivati na stanje zavesti udeležencev in udeleženk, lahko pa se jih samo spodbuja, da se držijo nekih okvirjev, s katerimi se lahko stvari, kot se dogajajo na tem forumu tukaj, res omejijo.
Za kaj takega pa je potreben čas in predanost delu admina/moderatorjev, po mojem mnenju in izkušnjah.
In seveda tudi obiskovalci, ki so pripravljeni igrati res iskreno in odprto partijo šaha, brez mlatenja in metanja polen pod noge partnerju tam na drugi strani šahovnice...
Dodano naknadno:
Osebno menim, da pravila foruma, dotično LIFE foruma, ne morejo in tudi ne smejo prisiliti udeležencev, da se obnašajo na določen način.
Vsakdo ima svobodno voljo in lahko počne karkoli na Forumih, jasno. (zato mi je pa vaš forum res všeč, do neke mere).
Pravila so tam zato, da lahko obiskovalec ko 1. pride na Forum vidi, da tle pa res ne bo šlo vse
tko na easy kot ponavadi po forumih in da se v njem oglasi tisti zreli glas in mu reče:
"ej stari, to pa ni zate, pejdi raje kam drugam..." ali pa: "...aha, to pa zgleda urejen in zrel forum, bom kr tle ostal..."
tko nekako razmišljam, no.
bodi dobro, bp in lahko noč ti želim