Exo odgovorila ti bom tuki
-> -> Nadaljevanje off-topic razprave iz topica 'Torinski prt - dokaz, da je Jezus preživel križanj' http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=vera;action=display;num=108522281... alterego, reply #26 on: 06.23.04 at 12:57:46
Quote: zanima me kaj sodiš, koliko posto ima, v tvom okolju, dobrih, iskrenih ljudi?
Verjamem da so tudi taki, čeprav redki. Posebaj v dananšnjem času je vse manj takih, ker vlada logika kapitala, ko častimo zlato tele potrošništva, ko se vse religije združujejo v eno vero in se brišejo razlike med njimi, saj vsi malikujemo in molimo k enemu Bogu, ta bog je Mamon, bog bogatenja in izkoriščanja, bog povzpetništva, bog lakomnosti in požreštnosti po dobičku, bog senzualnih oziroma čutnih užitkov, ki dela še večji prepad med revnimi in bogatimi sloji. Na račun revnih bogati postajajo še bogatejši, ki se ožijo v majhne elitne skupine, in revnejši še bolj revni, ki pa jih je vse več, da nimajo za osnovne življenjske potrebščine in za hrano. Ne verjamemo več v onostranstvo in si skušamo narediti raj na Zemlji tako, da živimo čimbolj ležerno in da "uživamo" v različnih razvadah, da se hodimo kopat v umetne luksuzne "rajske" vrtove, ki se nahajajo predvsem na območju tretjega sveta, kjer turist da za enodnevno nočitev toliko denarja, kar domačin ne zasluži v enem mesecu, ko jih izkoriščajo v njihovi bedi še dodatno s seksturizmom.
Kako naj potem verjamem v dobroto ljudi, če smo hujši kot zverine? Makaka ljubezen, še to sploh obstaja v našem svetu? Poraja se mi vprašanje, zakaj in kako naj ljubim, če me drugi sovražijo? Saj se ljudje nimamo radi, saj se pobijamo med sabo, gojimo sovraštvo drug do drugega, si zavidamo.... Kaka krona stvarstva smo, napaka stvarstva smo ljudje, uničujemo naravo, netimo vojne in prepire in se mrzimo.... Takao ljubezen naj vsak obdrži zase, ker je nočem, da me ljudje na tak način "ljubijo", saj ne znamo ljubiti, če smo morilci in navadna drhal, čeprav bi radi... Z šimpanzom imamo 99,9% identičnih genov, torej smo živali, ki pa ne znajo ljubiti.
Quote:Hm... človek srečen in zadovoljen sam s sabo ne iska religije... morda mu zadostuje in mu je prijatno življenje z 'lepim občutcima' (pijača, hrana, **x, moč...)
Zadoščenje za nesrečo ni edin razlog za iskanje duhovnega, pa je najpogostejši in mislim ni napačen
Ključ do sreče ni v seksu, moči in ne v hrani, ampak predvsem v zadovoljstvu in notranjem miru, v skormnosti, zakar pa ne rabiš skorajda nič. Poglej si recimo angleškega pevca Robija Williamsa, ki ima vse to, kar si naštela zgoraj. Pa misliš, da je srečen? Če mu vzamejo, alkohol in droge s katerimi si blaži duševne bolečine in mu služijo kot antidepresivi, da lahko živi iz dneva v dan, da sploh preživi, je isto kot da mu pokracamo dol z obraza make-up in pogledamo kaj se skriva izza maske zvezdnika, ostane le patetična in usmiljenja vredna živčna razvalina.
---------
Ja, bilo je dost raznovrstnega nasilja v preteklosti, pa tudi danes
vendar strogo sudiš
kaj je z pozitivnim mišljenjem, seveda si o tem bral v morju knjig, a ne?
vidiš napačen z tvojimi 'črni očali'
kako naprej če tako povedaš?!