Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2208 times)
Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Vračilo denarja
01.04.2004 at 01:17:03

Pred mnogimi leti so ljudje kupovali tel. priključke po bistveno višjih cenah kot danes. Vlagali so v infrastrukturo, ki je danes last lastnikov Telekoma. 70% lastnik je država, ki naj bi s prodajo delnic ta keš tudi vrnila. Po eni strani pošteno.

Po drugi strani.

Pred leti so ljudje za mobitel odštevali po 10000 DEM. Ali naj danes terjajo povračilo razlike? Vlagali so v kanalizacije, vodovode, el. omrežja, itd...itd. Ali naj vsi zahtevajo nazaj razliko?

Pred letom kupljen nov najsodobnejši PC z najboljšim procesorjem, grafiko....300 kil. Danes je vreden 100 kil. Ali terjati razliko?

Kaj menite o tem? Aki ne bo tole s Telekomom sprožilo ene take verižne reakcije? Sem slišal, da eni komaj čakajo, da uspe tole s Telekomom, da bodo lahko udarili na drugih področjih.

Bomo videli.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

arelena
5

Re: Vračilo denarja
Reply #1 - 01.04.2004 at 01:21:35

Winkitak , kot vedno....ne ne smem kleti....a me mikaaa Grin Roll Eyes
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Andres
5

Reply #2 - 01.04.2004 at 01:25:30

Kume!

Star pc je svoje odslužil, medtem ko je nadgradnja starega, četudi v celoti samoplačniškega priključka za telefon, danes dostop do adsl-a.  Torej je priključek še vedno zelo uporabna stvar, na podlagi katere se sedanji in/ali bodoči lastnik Telekoma bogati

Andres
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #3 - 01.04.2004 at 07:08:39

Andres wrote on 01.04.2004 at 01:25:30:
Kume!

Star pc je svoje odslužil, medtem ko je nadgradnja starega, četudi v celoti samoplačniškega priključka za telefon, danes dostop do adsl-a.  Torej je priključek še vedno zelo uporabna stvar, na podlagi katere se sedanji in/ali bodoči lastnik Telekoma bogati

Andres

To je jasno. Ampak cena je bila taka. Nihče ni nikogar silil, da mora kupit. Ljudje so pisali prošnje in iskali veze, da bi prišli do njega.

Ok, PC je odslužil. Kaj pa hiša. Ljudje so včasih celo noč v vrsti čakali, da so dobili cement, itd..., ali jim bo to kdo povrnil? Danes ga dobiš kolikor hočeš.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #4 - 01.04.2004 at 07:11:26

Grin Grin Grin Iga, če se država dovoli izkoriščat, pol pa, zakaj ne  Wink
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot

Celje
Reply #5 - 01.04.2004 at 07:14:55

Quote:
Grin Grin Grin Iga, če se država dovoli izkoriščat, pol pa, zakaj ne  Wink

Ja saj to je to. Država sama sebe za rit grize. Grin
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #6 - 01.04.2004 at 17:04:01

Seveda ne moreš zahtevat razlike zarad nižanja cen določenih stvari.

Sam pri teh povračilih za telefone, če prav razumem, gre za to, da so ljudje v bisvu dali denar kot posojilo državi in je bilo takrat že rečeno, da bo denar povrnjen, tolk pa tolk % pač (ne spomnim se točno koliko). In takrat je bilo to kar dosti denarja (se tud ne spomnim več).

Saj hvala bogu, da zdaj država več ne nateguje tako npr. pri izgradnji vodovoda in plinovoda....Je že vnaprej jasno, da to pač plačaš in je to to. Smiley
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1