Donna
3

I love Angel
slo
|
Mislim, da boli samo zato, ker smo preveč pričakovoli od te Ljubezni, potem pa se vse nakam sfiži. Bi jo mogli jemat, kot nek popolni božji dar, kot resnično vzknik dobrote in prizadevanja biti dober do drugega, biti tako čuteč kot on, biti ponižen, svoboden brez mej, biti vedno in samo dober... je ljubezen že kot čustvo vznik dobrote in lepote. Je stik dveh duš, ki se dopolnjujejta, nadgrajujeta in osrečujeta. Bi moglo vedno tako ostat, ne pa, da se sprevrže ljubezen v bes in celo sovraštvo. V ljubezni delamo vse tako, kot bi želeli, da drugi delajo z nami. Samo dobro. Če mene nekaj boli, boli posredno tudi ljubljeno bitje, jaz čutim tako, kot ti, mene boli enako, kot tebe, mene ponižuje isto, kot tebe, ker TI SI JAZ IN JAZ SEM TI. Nikoli bi ne smeli od partnerja pričakovat VEČ, kot pa nam je zmožen dati. Bi ga ne smeli nikoli užaliti, nikoli prizadeti, ker vemo, da to boli. Skrivnost vztrajanja v biti dober, kot človek, je smisel ljubezni. Bolj ljubiti, kot biti ljubljen, pa je še višja vrednota. Bi morali bolj ceniti ljudi, opaziti vznik vsake dobrote v njih, ker že namen biti dober, pomeni, da si dober. Čustva sama, kot taka ne bolijo. Bolijo posledice. Nekdo nas užali, pa že pobesnimo, nekdo nas grdo pogleda, pa je že nas sovražnik. Napaka. Vsi ljudje so samo naši učitelji, ker iz še tako slabe stvari, dogodka ali pripetlaja se nakaj naučimo. Je mela moja babica navado rečt:< Ja dokler boli, vsaj vem, ko neha boleti, je tisto že odmrlo, ali pa več ni.> je mislila tako na telesno, kot duševno bolečino. Tudi bolečina žensko požlahti, tudi solze jo delajo lepo. Veš to? So v davnih časih grajske gospodične zbirale svoje solzice v posebne steklene stekleničke. In ko so se poročile, je bila njihova vrednost večja, čim več solza je bilo v steklenički. Si moreš mislt? Tudi bolečina mine, ker nič ni večno. Enkrat že, če ti je ob tem kaj lažje. Mine, definitivno, tako, kot je minljiva vsaka stvar na tem planetu. Verjemi. LP Donna
|