Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 26698 times)
Gru Gru
5
p

Re: Čigava je Slovenija
Reply #30 - 12.03.2004 at 10:13:59

Quote:
meet-ya,

ce je ego tolk slab, zakaj ga imamo pol sploh?

Če se umešam, ... (nism brov vsega Wink )

Mamo ga ker ga sproduciramo, vzgojimo od rojstva do trenutne starosti... pol pa ga odmetavamo al pa nabijamo,,, kakor komu paše.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #31 - 12.03.2004 at 10:27:07

Gru Gru wrote on 12.03.2004 at 10:13:59:
Mamo ga ker ga sproduciramo, vzgojimo od rojstva do trenutne starosti... pol pa ga odmetavamo al pa nabijamo,,, kakor komu paše.

ce ga mi sami sproduciramo in se celo sami vzgojimo, zakaj se pol tok jezimo nanj... kao da nam je vsega on kriv? a mi nimamo nc odgovornosti kle? ce jes, mors it srat (nekoc). ce pijes mors it scat (nekoc). ce sproduciras in vzgojis ego, bo tud dal rezultate (nekoc) in jih bomo mogl sprejet take kakrsni so, ce so nam vsec ali pa ne.

zato jaz zmeri tolk povdarjam, da je treba zivet v skladu s tistim kar vecno si... in ne s tistim, kar imas nasugerirano bodisi od svoje "neumnosti" ali pa od "neumnosti" drugih.

ne krivit drugih za svoje lastno trpljenje in...

Hari bol.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #32 - 12.03.2004 at 11:33:40

Quote:
Individualizacija enosti....ne vem ,nisem prepričan.Ego kot - mehanični algoritem - ločevanja in omejevanja ne stori ničesar v smeri ENOSTI opcij. Individalizacija  JE del tega algoritma...torej ne ponuja rešitve.

Jaz = induvidualizicija enosti, pri kateri je posamičnost   hkrati enost. Ego =  induvidualizacija  preko  izbranih opcij,  ki so nujno omejene, ker so same kreacije egove  metode analitičnega razlikovanja. Induvidualizacija jaza je zato možna le ob odsotnosti ega,  ega pa v odsotnosti jaza. Induvidualizacija ega je nujno totalna, ega pa nujno omejena. Jaz se induvidualizira v popolnem  svetu takem kot je, ego v omejenem  svetu opcij, ki jih  sam skreira.

O. k. , it' esay.

Samo pozor: kako lahko ego, ki je omejen v omejeno opcijo lastnih izbir, izbere  jaz kot induvidualizacrano toatlno enost, če so vse opcije,  med katerimi  lahko izbira, nujno omejene? Ne more! Edina opcija zanj je sprijaznitev z  omejenostjo lastnih opcij in z  lastno induvidualizacijo po načelih induvidalizacije jaza, zaradi  česar lastno  omejeonst  razpoznava po pricipiu  enosti. Ta pricip omogoča egu individualno  halogramsko sliko  sveta, ki  res ni ostra kot  bi bla jazova, a  mu nudi dovoljšnjo informacijo  dovoljšnjo za lastno orientacijo v njem. Jaz ne rabi orientacije, ker jaz  ni tisti, ki sliko sveta  ustvarja, ampak je jaz ta  svet sam.      
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #33 - 12.03.2004 at 11:47:42

ilustracija : ko sem doma, sem sin ocetu, sin matere, brat bratom in brat sestram, prijatelj obiskovalcem, prebivalec hise itd. ko/ce se odpravim ven igrat v peskovnik sem tam lahko kralj, berac, taglavn, najmocnejsi itd. cez nekaj casa me domov indirektno/zgrda vabi "klic lakote" in direktno/prijazno "klic domacih".

na podobn nacin, smo mi vecni druzabniki Boga in njegovih spremljevalcev, ampak zaradi nase sebicne zelje (do katere imamo pravico po svobodni volji) smo se obrnl stran, odsli drugam in se znasl v tem materialnem svetu in se zmotno-poistovetl z grobim in subtilnim materialnim telesom (oznacbo, egom...) in ob tem se utapljamo v tonah problemov, strahu, vznemirjenosti...

v pravi, vecni, prijazni in udobni dom nas vedno indirektno/zgrda klice nase trpljenje/neizpolnjenost in direktni/prijazni klic domacih. na nas pa je kako se odlocamo in kako delujemo.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

meet-ya
Guest

Reply #34 - 12.03.2004 at 14:10:18

Jaaa.....zato , da v danem trenutku prepoznamo ujetost
v pogojenost - mehanike - ega...

Še enkrat počasi preberi tvojo izjavo...- če je tako SLAB(DOBER)
Dualnost,ali ne? Pa smo spet tam.

Ali sploh lahko razmišljava IZVEN te pogojenosti ODNOSOV ?  In kaj še ostane o čemer bi - razmišljal -?
Kakšno početje pa to sploh je...- razmišljanje -...kdo koga misli?
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #35 - 12.03.2004 at 14:40:07

Quote:

Še enkrat počasi preberi tvojo izjavo...- če je tako SLAB(DOBER)
Dualnost,ali ne? Pa smo spet tam.

Ali sploh lahko razmišljava IZVEN te pogojenosti ODNOSOV ?  In kaj še ostane o čemer bi - razmišljal -?

ne razumem te ciz kaj si hotu povedat.

kaj pol predlagas?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #36 - 15.03.2004 at 07:45:12

Quote:

Ego je produkt razmišljanja in izhodišče za razmišljanje. Ego je odnos in rezultat tega odnosa. Ego misli in je sam (iz)mišljen. Ego ustvarja  dualnost  subjekt-objekt in se na njej vzdružje tud v odnosu do sebe, ko je samemu seb objekt razmišljanja. Zanikanje ega je oblika odnosa do ega, ki jo ustvraja sam  ego, zato ego samega sebe ne more odpravit z zanikanjem. To je tko, kot bi žival s zagrizla  v svoj  lasten rep. Ego do samega sebe ne sme vzpostavljat odnosa sploh. Ega ni le, ko ni  odnosa sploh.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #37 - 18.03.2004 at 10:26:12

Čigava je zdaj Slovenija,
Popovič (Slovenija je naša) pravi, da je naša ...  ???
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #38 - 18.03.2004 at 11:46:03

vida wrote on 18.03.2004 at 10:26:12:

cas nam slej k prej vsem pokaze, da nic ni zares nasega, da nam je vse dano le v uporabo. Slovenija je od Boga, Sri Krishne in tudi mi smo njegovi.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #39 - 18.03.2004 at 12:03:14

vida wrote on 18.03.2004 at 10:26:12:
Popovič (Slovenija je naša) pravi, da je naša ...  ???

Pravilnost odgovora,  da je slovenija naša, je odvisna od tega, kako odgovrimo na vprašanj,  kdo smo mi.  Če se mi definiramo iz tega, da imamo slovenijo, pol  nas v  bistvu ne bi niti  blo, če slovenija ne bi bla  naša in bi si tega vprašnja ne bi niti zastavljal.  Zato ni čudn, da smo se v tem topiku začel spraševat kdo smo 'mi' oz. kdo sem 'jaz', ki si to vprašanje zastavlja.      
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #40 - 18.03.2004 at 14:05:48

titud wrote on 18.03.2004 at 12:03:14:
Pravilnost odgovora,  da je slovenija naša, je odvisna od tega, kako odgovrimo na vprašanj,  kdo smo mi.  Če se mi definiramo iz tega, da imamo slovenijo, pol  nas v  bistvu ne bi niti  blo, če slovenija ne bi bla  naša in bi si tega vprašnja ne bi niti zastavljal.  Zato ni čudn, da smo se v tem topiku začel spraševat kdo smo 'mi' oz. kdo sem 'jaz', ki si to vprašanje zastavlja.      

Sistem sam res ni naravnan k podpori posameznika pri iskanju odgovora na vprašanje - kdo sem jaz ... prej obratno  Undecided
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #41 - 18.03.2004 at 14:23:56

vida wrote on 18.03.2004 at 14:05:48:
Sistem sam res ni naravnan k podpori posameznika pri iskanju odgovora na vprašanje - kdo sem jaz ... prej obratno  Undecided

sistem je za moje pojme ful dobro, oz. kr popolno naravnan k podpori posameznika pri iskanju odgovora na vprasanje "kdo sem". pomaga nam tko iz direktnimi (kdo smo) odgovori kot z indirektnimi (kdo nismo).

vprasanje oz. problem je bolj v tem, koga od nas odgovor na to vprasanje zares iskreno zanima, kolk znamo zares poslusat "sistem" pa kolk casa in truda vlozimo v to.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #42 - 18.03.2004 at 15:21:16

Quote:
sistem je za moje pojme ful dobro, oz. kr popolno naravnan k podpori posameznika pri iskanju odgovora na vprasanje "kdo sem". pomaga nam tko iz direktnimi (kdo smo) odgovori kot z indirektnimi (kdo nismo).

ja, preko čudovite izkušnje avtomatona do samospoznanja ...  Roll Eyes

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20040307184754262&quer...

Back to top

IP Logged

DaBi
Ex Member

Reply #43 - 18.03.2004 at 16:57:16

Čigava je Slovenija?
Čigav je planet Zemlja?
Luna?
Sonce?
Drevo?
..in njegovi zeleni listi?
Voda?
Zrak?

Mi smo tu samo na obisku, to ni - naše.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #44 - 19.03.2004 at 08:37:16

Quote:
Čigava je Slovenija?
Čigav je planet Zemlja?
Luna?
Sonce?
Drevo?
..in njegovi zeleni listi?
Voda?
Zrak?

od Boga, Sri Krishne... in namenjeno Zanj.

Quote:
Mi smo tu samo na obisku, to ni - naše.

ja to je res. da nic ni nase nam vsem slej k prej razodene cas.

za spoznanje tistega zgornjega dejstva pa je potrebno se nekaj vec informacij iz "onkrajnega".

Hari bol.
Back to top
« Last Edit: 19.03.2004 at 09:44:49 by aryan »  

IP Logged

Pages: 1 2 3 4