Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 26734 times)
stane
5

ZDRAVO, SALE!
celje
Re: Čigava je Slovenija
Reply #15 - 08.03.2004 at 12:48:44

sinjeoka wrote on 08.03.2004 at 11:36:51:
Slovenija je mojaaaaaaaa  8)

Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin  Grin

Pokaži potrdilo Grin Grin Grin Tongue
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #16 - 08.03.2004 at 12:57:03

Quote:
Quote:
Bardo_Thodol:
To je tako, kot če bi naprimer na konretno vprašanje strokovnjaku ali se splača kupiti to znamko monitorja ali katero drugo, dobil odgovor, da je to odvisno od svobodne volje tako mene kot Boga in da so od tega odvisne tudi vse druge razlicne moznosti uporabe in njihove posledice...

kar je res in kar je ena plat odgovora. tudi ti si dobil na tvoje vprasanje obe plati odgovora, ideoloskega in konkretnega.

S takimi ideološko političnimi odgovori si prav veliko ne morem pomagati pri nakupu konkretnega monitorja.
Me pa tudi prav dosti ne zanimajo, saj si jih lahko tudi sam sproduciram, kolikor hočem   8)

Od strokovnjaka bi pričakoval naprimer kakšne bolj konkretne in razumljive primerjave glede vgrajene tehnologije (katodna cev, plazma), kaj v zvezi z garancijo in podobne izkušnje.

Nič kaj dosti drugače tudi ni z "od Boga danimi navodili za uporabo Slovenije"

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #17 - 08.03.2004 at 13:03:25

Bardo_Thodol wrote on 08.03.2004 at 12:57:03:
S takimi ideološko političnimi odgovori si prav veliko ne morem pomagati pri nakupu konkretnega monitorja.
Me pa tudi prav dosti ne zanimajo, saj si jih lahko tudi sam sproduciram, kolikor hočem   8)

Od strokovnjaka bi pričakoval naprimer kakšne bolj konkretne in razumljive primerjave glede vgrajene tehnologije (katodna cev, plazma), kaj v zvezi z garancijo in podobne izkušnje.

Nič kaj dosti drugače tudi ni z "od Boga danimi navodili za uporabo Slovenije"

no, ocitno te tudi ti ne zanimajo kej prevec, drgac bi jih najbrz ze zaznal.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #18 - 08.03.2004 at 13:09:29

Quote:
no, ocitno te tudi ti ne zanimajo kej prevec, drgac bi jih najbrz ze zaznal.

Zaznal sem jih že, in to veliko njih, vendar se mi ne zdijo, da bi bili od Boga dani, vsaj nič bolj, kot tudi sicer vse drugo, s čemer se ukvarjamo in o čemer razmišljamo.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #19 - 08.03.2004 at 13:19:20

Bardo_Thodol wrote on 08.03.2004 at 13:09:29:
Zaznal sem jih že, in to veliko njih, vendar se mi ne zdijo, da bi bili od Boga dani, vsaj nič bolj, kot tudi sicer vse drugo, s čemer se ukvarjamo in o čemer razmišljamo.

prav.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #20 - 08.03.2004 at 14:09:46

aryan,
kolk dobr pa ti poznaš Boga ???
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #21 - 08.03.2004 at 14:47:42

sidha wrote on 08.03.2004 at 14:09:46:
aryan,
kolk dobr pa ti poznaš Boga ???

neki ze... ne pa vsega.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

Meet-ya
Guest

Reply #22 - 10.03.2004 at 11:26:25

V procesu ozaveščanja pojma (simbola) - svobodna volja - nam ego vedno podtakne idejo oz.koncept izbiranja med KONČNIM številom SPREJEMLJIVIH opcij...
Npr.- ...grem k Jankoviču v štacuno in se ustavim pred polico z vinom...polica je dolga 20 m in na njej je 100 različnih vin...ego reče: -poglej kakšen bogat izbor imaš-to je vse v čast tvoje svobodne volje...!Belo ali črno vino,ta ali oni letnik,več kislosi ali manj,iz te kleti ali one kleti...... In če se ustavim pred polico dolgo 50 m s 500 različnimi vini...sem še bolj svoboden!!!

ALI RES???
EGO je rokohitrec, ki nam z odvračanjem pozornosti preprečuje da bi prepoznali da MOJA SVOBODNA VOLJA NI VEČ SVOBODNA TISTI TRENUTEK, KO MORAM IZBIRATI MED LIMITIRANIMI OPCIJAMI.
Zaznavna realnost tega sveta, katerega del je tudi Slovenija (in vsi ki se istovetijo z njo) je pojem oz. SIMBOL KONČNOSTI ujeto v nihanju med dvema skrajnostima. Dualnost....yin-yang,črno-belo,dobro-slabo...slovenija -neslovenija...jaz-ti....

In zdaj stopim pred polico v trgovini, katere lastnik je
tki. BOG. Polica se razteza v neskončnost...število steklenic (..ja ,uganili ste!..) je neskončno in glej ga zlomka- preden smo stopili v trgovino nam je porinil v naše brezdanje žepe neskončno število cekinov za nakupovanje!...Yessss...neskončni šoping!In ne samo to- vsako vino ki ga poskusim JE NESKONČNO DOBRO...še vodo je spremenil v odličnega tokajca..!
In ker ni slabega vina, da bi lahko PRIMERJAL...ne vem kaj naj IZBEREM?????
Ego se prime za glavo in v smrtnem strahu oddivja po tolažbo v Jankovičev paradiž...

Si predstavljate neskončno radost ob spoznanju, da ste OSVOBOJENI izbiranja? (..hm,katerega smileya naj vstavim na tem mestu?!...ups)

Navidezni paradox je, da je pojem -svobodne volje- skozi filter našega strahu pred absolutnim in neskončnim(..bogom?) postal glavni adut našega patetičnega malega jaz(ego),ki nas terorizira s - svobodo izbiranja-....
Ko voljo OSVOBODIMO potrebe po izbiranju, postane enovita oz. ena z božansko...
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #23 - 10.03.2004 at 11:55:38

Meet-ya, obrn opcijo: kav pa če nis ti tist, ki izbiraš, ampak si ti tist, ki je izbran. Tko da:  kaj pa če nism jest izbral slovenije ampak je ona  izbrala mene? Kaj pa če sem jest njena končna izbira in lahko zato lahko jest postavljam pogoje, podkaterimi sem njen? Kaj pa če je  slovenija le končna izbira od nekoga drugega, tko  da  mu lahko zato postvalja pogoje tko kot jest njej? In tko naprej?
Back to top

IP Logged

meet-ya
Guest

Reply #24 - 11.03.2004 at 10:26:56

Glej ga zlomka....prav imaš! AMPAK...samo znotraj realnosti (konteksta) OMEJENEGA izbora.
V tvoji pričujoči izjavi izkazuješ izbor med DVEMI,zate izključujočimi opcijami - ali si
tisti, ki IZBIRA ali tisti ,ki je IZBRAN...
Ego nas po difoltu določa kot element  V KONTEKSTU KONKRETNEGA IN OMEJENEGA IZBORA.Prisili nas da IZBIRAMO med določenimi opcijami tako, da se POISTOVETIMO  z njimi in se ZAZNAVAMO v pogojih odnosov med njimi.
In ker je naš ego paranoično OBSEDEN z nujnostjo potrjevanja - svobodne volje -nam v strahu, da bi prepozneli njegov manever, ponuja široko-vendar omejeno- paleto možnosti. Neznosna potreba po dokazovanju naše - svobodnosti- seveda izhaja iz globoko potisnjenega zavedanja, da smo v bistvu UJETI.
Ujeti in inzgubljeni v paradižu(peklu) - izbiranja....sem tisti ki izbira ali tisti ,ki je izbran???...kot miška- ali sirček ali salamca,sirček,salamca,sirčeksalamca...pa gre glavca preč...in tako minevajo naša življenja.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #25 - 11.03.2004 at 11:27:49

Ego je pripomoček za lastno  induvidulaizacijo, iz katere šele lahko izbiramo ali pa smo izbrani izmed omejene množice drugih induvidualizacij. Ego si zato ne more sanjat  o tem,  da bi  imel  možnost  izbirat iz neskončne množice induvidualizacij, ker če bi bla  množica izbir dejansko  neomejena, pol bi ego sanjal o svoji samoukinitvi. S samoukinitvijo induvidualnega pa se itak ukine možnost izbire, ker kjer ni individualnega  je lahko le  vse eno.
Back to top

IP Logged

meet-ya
Guest

Reply #26 - 11.03.2004 at 13:05:22

Žebljico na glavico...bolje ne bi mogel povedati!

Ego sva določila in označila...vendar pazi - uporabila sva NJEGOVO metodo analitičnega RAZLIKOVANJA...Uporabila sva njegovo orožje, kar naju na zelo prefinjen način istoveti z njim...

In kaj zdaj?

Takole...na prvi pogled se zdi, (če tako IZBEREVA) da lahko v tem trenutku IZBIRAVA med opcijama - ego DA : ego NE... ego prijatelj:ego sovražnik?....  Undecided

Najbrž se je smiselno tu vprašati kdo je ta JAZ?

Globoko v sebi vemo , da je bog IDEJA .
Resnico, da sem tudi JAZ samo ideja znotraj PRVE IDEJE(ki je bog),pa je precej teže pogoltniti.
JAZ se navidez dogaja skozi iluzijo razdrobljene množice malih jaz...ego deluje kot  mehanični algoritem, ki to ločenost vzpostavlja in vzdržuje.
V naši zavesti se pojavlja kot - zaščitnik naših izbranih opcij - s katerimi se ISTOVETIMO...AMPAK TO NISEM JAZ!

Ali lahko prepoznam TA MEHANIZEM kot iluzoren (ne kot nasprotnika)in s tem posledično tudi vse njegove prekucije,odnose,pogojenosti ...(skratka ta svet in tisti del mene ki se z njim istoveti) kot iluzorne oz. kot minule sanje...in kaj v tej luči simbolizi
ra SLOVENIJA?

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #27 - 11.03.2004 at 15:08:20

Ego kot ustvarjena  iluzija jaza o sebi, da je  induvidualiziacija enosti šele s tem, ko se poistoveti z opcijami, skreiranimi  z metodo analitičnega razlikovanja.
Back to top

IP Logged

meet-ya
Guest

Reply #28 - 12.03.2004 at 09:28:12

Individualizacija enosti....ne vem ,nisem prepričan.Ego kot - mehanični algoritem - ločevanja in omejevanja ne stori ničesar v smeri ENOSTI opcij. Individalizacija  JE del tega algoritma...torej ne ponuja rešitve.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #29 - 12.03.2004 at 09:38:50

meet-ya,

ce je ego tolk slab, zakaj ga imamo pol sploh?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4