Lilith wrote on 05.07.2004 at 12:45:03:Moški ne ve.
Osebno sem prepričana, da ženske, ki igrajo orgazem, tega ne počnejo s slabimi nameni. Morda gre za željo potrditi neučinkovitega moškega v njegovi moškosti, morda gre prikrivanje lastne nesposobnosti doživeti orgazem. Morda pa kaj čisto tretjega.
Verjetno misliš, da izbiraš med dvema opcijama, ki sta obe neugodni za žensko, pa potem po tehtnem premisleku izbereš najboljšo med tema dvema? Prva je, da moškemu iskrenu poveš, da ne doživiš orgazma z njim, kar ga lahko raniš in prizadeneš - ampak si ISKRENA; druga opcija pa je, da to zamolčiš, tak da partner nič ne ve in živi v prepričanju, da je vse OK - ampak mu TAJIŠ , kar se lahko hitro sprevrže v nezaupanje. Ampak s tem ženska na nek način tudi sebe prikrajšuje, saj ne more ležati v postelju kot mrtev hlod, moški pa bi se nad njo "rekreiral", kot temu pravi dr. Rugelj.

Vem, da ne misliš nič slabega s tem, ko govoriš o konceptu "samožrtvovanja", da bi pač svojega partnerja spodbudila in ga opogumila, da bi bil samozavestnejši in se ne bi preveč sekriral, ker če ne bi zadovoljil ženske, bi bil to za njega verjetno tudi manjši udarec, razen če je gledal le na svoje sebične potrebe, potem mu je to vseeno, če je partner zraven užival. Ampak mislim, da če ženska ne doživi orgazma, oziroma ni pripravljena moškemu povedati, kaj ji ugaja in kaj ne, potem na nek način tudi sebe in prav tako partnerja goljufala, ker ni iskrenosti. Namreč, potem se lahko ženska vpraša, če npr. nikoli ne doživi orgazma z moškim, kaj bo to krivo, morda je na njega le čustveno navezana, če je z drugimi moškimi doživela vrhunec, seksualno pa ne, da na partnerja gleda bolj kot na zelo dobrega prijatelja in sogovornika, ne pa kot na seksualnega partnerja, pri čemer sta oba na nek način prikrajšana. Je pa res, da mi nimamo kaj za dodajat zraven, kaj je OK in kaj ni, če sta sta oba srečna in zadovoljna s takim življenjem, če jima tak paša, ne vidim kamna spotike, zakaj bi mi nekaj od zunaj suflirali... Ampak vsekakor mora biti v odnos vključena iskrenost, da se o vseh stvareh odkrito pogovorita, tudi o spolnosti, da si nič ne tajita.