Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 
(Read 28392 times)
aryan
Ex Member

Re: Death and What Comes Next
Reply #120 - 23.02.2004 at 09:41:27

Bardo_Thodol wrote on 23.02.2004 at 09:31:27:
In jaz naj zdaj verjamem, da se je ravno tebi razodel tak, kot je ali kako?

ni nujno. to je odvisn kolk mi ti lahko zaupas. vse kar sem hotu jz narest je to, da ti mal preusmerim pozornost iz pretezno indirektnega na bolj direkten proces spoznavanja Boga, neusahljivega izvora vsega obstoja, neusahljivega izvora vsega znanja in neusahljivega izvora vsega zadovoljstva. to je pa tud tisto po cemer vsak od nas hrepeni.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #121 - 23.02.2004 at 09:54:10

Quote:
ni nujno. to je odvisn kolk mi ti lahko zaupas.

Zakaj bi ti pa kar slepo zaupal?
Bolj zaupam tistim, ki mi znajo predstaviti kakšne dokaze, ki jih lahko preverim.
Če pa nekdo samo poka od silnega navdušenja, mi to ne deluje ravno preveč prepričljivo

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #122 - 23.02.2004 at 10:03:58

Da realnost ni do konca določljiva oz.da se nikol ne more do konca  pa brez ostanka pokrit z mišljenim,  velja predvsem za družbeno realnost in ne za naravo kot tako.  Razsvetljenske vera v vsemogočnost razuma ni izpolnila pričakovanj predvsem v družbeni reanosti. Po moje je do zloma pozitivizma kot občevljevne družbene metotode prišlo predvsem zato, ker ni izpolnll pričakovenj na področju interakcij, v katera je vključeno človekovo mišljenje. Logični pozitivizem še zmerom stoji in je čist uporabne povsod tam, kjer ni povratnih interacijskih učinkov, značilnih za človeško  mišljenje. Eni, med drugim tud jest, smo pripravljeni verjet, da je vsa realnost  'okužena' s to povratno interacijo, vendar se za razliko od totalnih subjektivistov jest vendarle nagibam  k možnosti, da ene vrste na tak sicer   interakcijsaki način vzpostavljena  realnost vendarle obstaja, vendar ta  realnost v bistvu ni nikogaršnja realnost, čeprav se je  da tud  pozitivističnimi metodami dost  ekzaktno določit.        
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #123 - 23.02.2004 at 10:08:40

Bardo_Thodol wrote on 23.02.2004 at 09:54:10:
Zakaj bi ti pa kar slepo zaupal?
Bolj zaupam tistim, ki mi znajo predstaviti kakšne dokaze, ki jih lahko preverim.
Če pa nekdo samo poka od silnega navdušenja, mi to ne deluje ravno preveč prepričljivo

prav mas.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9