Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 19
(Read 90278 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Verjamete v obstoj hudiča?
Reply #165 - 02.12.2007 at 08:48:47

Poet wrote on 01.12.2007 at 17:14:06:
Boštyxz wrote on 01.12.2007 at 12:45:31:

Poglej, Poet, ;

Te napake v Bibliji sploh ni, ker o tem nič ne piše  Cheesy Exclaim Cheesy

Prosim? Nekaj ni res, ker o tem v Bibliji nič ne piše?

Boštyxz wrote on 01.12.2007 at 12:45:31:
Ker, tudi U. iz M.L., prav dobro ve, tako kot tudi jaz, ter Zaggy, ter še marsikdo, da je Satan, kot prvi + največji hudič, - nekoč "Satana", - obstajal že veliiiiiiiko prej, preden je po dooolgih obdobjih prišlo do časa utelesitve Adama + Eve  Cool .  

Samo to lahko še povem:

Človek je ob mraku hodil skozi gozd. Naenkrat zagleda ob strani gozdne poti strupeno kačo. Dih mu zastane, adrenalin preplavi telo, zdrzne se da bo zdaj zdaj umrl. Lahko odskoči ali pa če ima palico poskusi pokončati strupeno kačo.

Toda 'kača' ob cesti je bila le palica in nič drugega. Mož je zaradi 'pohlepa' po življenju postal žrtev svoje lastne iluzije. Zaradi svojega lastnega strahu je v palici videl 'kačo'.

In ravno to je popolna prispodoba celotnega vesolja - v stvarnosti sploh ni kače, je le palica, ki pa jo tvoj lastni strah, tvoj lastni pohlep po življenju vidi kot kačo.

Raje si priznaj, da si psihološko popolnoma na dnu, da te je strah že najmanjše sence in da se sploh ne čutiš dovolj močnega za življenje kot pa da govoričiš o bogu in hudiču, ki sploh ne obstajata onkraj tvojih lastnih misli.

Tvoj 'bog' je le podaljšek tvoje psihološke luknje, ker se sam čutiš kozmično siroto in potem potrebuješ očetovsko figuro, in tvoj Satan je le projekcija tvojega lastnega strahu in iluzije, da je palica v resnici kača.

In za božjo voljo enkrat že odrasti, ker si še vedno le petleten deček, ki se boji teme. In zakaj želiš vse druge na tem forumu prepričati v svoje razmišljanje? Ker razen svojega strahu v življenju nimaš ničesar drugega. In le ideja o 'bogu' tvoji očetovski figuri ti ta strah vsaj malo nevtralizira.

No, in, da za zaključek odgovorim še Poetu z svojim dolgom; potem gremo naprej z nadaljevanjem  Cool

Poglej, Poet ; vesolij je več, veliiiiko več, kar jaz vem že dolgo, uradna znanost ,pa je to priznala šele letos  Cheesy.
Žal, na srečo ne morem priznati, da bi bil "psihološko" nekako "na dnu" Shocked. Ravno nasprotno ; priznal bi raje, da sem "psihološko" nekako tako visoko, da nisem bil še nikoooli tako visoko v življenju , in, - najboljše pri tem je ; da mi vztrajno kaže še na boljše  Cheesy Grin Cheesy. Mislim pa, da bo tudi M.L. podobnega mnenja  Cheesy Cool Roll Eyes.
Moram pa ti priznati nekaj drugega  , čeprav dvomim, da me boš razumel ;
Kot praviš, sem res premalo močan za življenje  Cry. Vendar pa imam ravno zaradi tega , ob sebi Močnega Zaveznika + Pomočnika, ki mi je že tooooooolikokrat rešil življenje + težke-kritične situacije, da se mu NIKOLI ne bom zmogel dodobra zahvaliti za vse , kar mi je dal  Kiss Kiss Kiss.
(In, ravno na podlagi tega zadnjega dejstva, na mojo srečo rastem iz nekdanje "kozmične sirote", v "kozmičnega človeka", vendar še pomembneje  - v "Nebeškega Človeka"  Cheesy Cool Smiley Kiss Cool Cheesy  ( upam, da ti je sedaj kaj jasno  Wink)

In, tudi poleg strahov v življenju ( ki mi jih pomaga razbijati ravno moj Bog ), imam še maaarsikaj  Cheesy Cool . Najpomembnejše pa je, da imam Ljubezen  Cool Kiss Cool
Brez Te , ni nič  Exclaim .
Ja, in tudi "ideja" o Bogu , ni moja "ideja", ampak "Božja ideja", vendar v drugačnem pomenu  Lips Sealed.
Toliko za1X, pa prosim ne bodi užaljen, če sem ti "nalil čistega vina"  Kiss. Le pogum  Cool !

+ lep dan , vsemskupajtukajtamkaj , po vsem svetu + ostalih vesoljih ki nas obdajajo ( ker vem, da nas (že) opazujete Ve, "Nebeške sile"  Roll Eyes Kiss)  Cool.

God is Love + God is Light ...
2 B continued, ... Cool

Boštjanko + #

Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #166 - 02.12.2007 at 10:55:21

Ja, Kopron, seveda sta živela tudi telesno, ampak od telesnega življenja je v Svetem pismu zapisano bore malo, predvsem je opisano duhovno življenje in dogajanje teh prvih ljudi, ki jim je bila dana svobodna volja. Adam i Eva sta zgolj prispodoba za duhovnega človeka od takrat pa vse do danes, pravzaprav duhovni padec, vpliv hudiča, ter njegove predvsem duhovne posledice in potem tudi posledično telesne. Potem pa nazaj duhovno dviganje in rast, ter spoznanje pravega Boga, ki so Ga zapustili in doseganje samostojnosti življenja.

Ta duhovnost od stvarjenja sveta, pa do Adama in še naprej je pisana več dimenzionalno, se pravi dogaja se v večih časih in prostorih, ampak vse se nanaša na duhovno življenje enega človeka od začetka njegove duhovne poti in do njegovega razsvetljenstva ali vnovičnega rojstva duha v duši človeka. Ta več dimenzionalni duhovni univerzum deluje po načelu, vse v enem in eno v vsem.

Pa lep pozdrav in veliko duhovnega spoznanja.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #167 - 02.12.2007 at 11:31:48

Poet wrote on 02.12.2007 at 00:21:37:
Sem popolnoma brez besed kakšno moč ima Cerkev in še vse druge organizirane religije nad človeškim umom. Sem mislil, da ljudje niso tako zelo zavedeni, da se samo delajo a temu še zdaleč ni tako.

Da ne omenjam kakšen ego mora imeti človek, da reče da nekdo pozna 'Najvišjega' drugi pa po nekem nesrečnem naključju ne.  Da, taki ljudje so na huronskem lastnem ego-tripu in niti ne vidijo v kakšno enormno črno luknjo vesolja so zabredli.

V čem se pravzaprav tisti, ki vneto verjame v boga, razlikuje od vseh drugih ljudi in vsega kar obstaja? V slepem prepričanju, da samo on pozna 'boga' drugi pa ne. To je res žalostno. Saj ni besed za opis take megalomonske ignorance, ki jo malodane izpričujejo vsi kleriki in njihovi verniki.

Vso srečo v življenju. Ker s tako enormnim egom je zelo težko shajati. Verjetno so zategadelj res potrebne ogromne psihološke kompenzacije na vseh področjih, še najslajša pa verjetno kar ideja o 'najvišjem' ki ga samo jaz poznam drugi pa ne.

To je res žalostno. Saj ne vem kaj naj še rečem.

Najprej te žal moram razočarati, ker ti bom povedal, da ne hodim v nobeno cerkev. Pa veš zakaj ne, ker tam ni Boga, ampak ljudje, ki v glavnem nočejo poznati pravega Boga in gledajo samo materijalne koristi.

Veš kakšna je razlika med tistimi, ki poznajo in tistimi, ki ne poznajo Boga, samo v tem, da eni hočejo drugi pa nočejo poznati ali spoznati pravega Boga. Potem pa takšni, ki nočejo poznati Boga, si izmišljujejo vse izgovore in na vse načine blatijo one druge, ter jim pripisujejo vse svoje slabe lastnosti.

A, tisti, ki so že na pravi poti do Boga in so že nedvomno bolj duhovno razviti od slednjih, pa z potrpežljivostjo odpuščajo svojim še duhovno mlajšim bratom, kakor starši nevednost in zaletavost svojim otrokom, ter jih z svojo pošteno besedo in lepim zgledom vzgajajo, da bodo tudi oni nekoč zmožni česa enakega.

No, da ne boš preveč žalosten, pa potrpi še malo z nami nevedneži in kmalu boš tudi ti začel spoznavati pravega Boga.

Pa lep in potrpežljiv dan z našimi mlajšimi brati in sestrami vam želim.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #168 - 02.12.2007 at 22:17:54

Glede hudiča, mislim da ga v krščanski veri malce preveč ločujejo od Boga, kot njegovega sovražnika.  

Bog je popolni kontrolor in slabo ga nikoli ne more premagati ali ogroziti.  Bog ima kontrolo nad dobrim in slabim,  Exclaim

Bog je tako mističen, da nam pusti svobodno voljo, če nekdo želi spati ga pusti.  Nekoč pride čas prebujenja, za vsakogar .  

Po več življenj in življenj blodenja v materialnem uživanju in trpljenju, ki ne prinaša resnične sreče pride vsak do vprašanja  Questioning

Kaj če je še kaj več od tega.  Questioning

In takrat se začne prebujanje.   Smiley

Če želiš priti Bogu blizu, moraš razumeti tudi zlo, razumeti moraš dobro in slabo, ker je povezano.

Znameniti stavek Jezusa, ki pravi;  Bog odpustii jim, saj ne vedo kaj delajo kaže njegovo veliko ljubezen, ker je premogel ljubiti ne samo dobre ampak tudi slabe.   Smiley

Ljubiti samo dobro, ni vse to je dokaj lahko, saj veš da boš ljubezen dobil nazaj,
a ljubiti tudi slabe, ki ljubezni ne vračajo, tega pa ne premore prav vsak.  Smiley

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #169 - 03.12.2007 at 00:25:40

Quote:
Glede hudiča, mislim da ga v krščanski veri malce preveč ločujejo od Boga, kot njegovega sovražnika.  

Bog je popolni kontrolor in slabo ga nikoli ne more premagati ali ogroziti.  Bog ima kontrolo nad dobrim in slabim,  Exclaim

Tole si izredno dobro napisala, pravzaprav si povedala točno to kar sem sam želel izraziti.
Bog ima kontrolo nad dobrim in slabim, (sam še dodajam 'nad duhovnim in neduhovim', nad 'resničnostjo in neresničnostjo') in sploh nad vsem kar je. Mejdun, saj to je vsa moja poanta!

Kopron, saj se popolnoma razumeva, verjemi. Bom poskusil kar najbolj nazorno:
Bog je vse kar obstaja - vse duhovno, vse, vse, vse, in potem bog ustvari tudi vesolje v katerem sta dan in noč,  ampak sta dan in noč kot ENO samo gibanje - spomnite se simbola Jina in Janga - črno in belo, že,že, ampak del ISTEGA kroga!

In vsa moja poanta je v tem, da ko Bog ki je vse, vse, vse, vse duhovno, vse, vse, vse, ustvari tudi to materialno vesolje in telo, in predvsem dan in noč. IN PAZI ZDAJ: do tu je še vse v redu, verjemi, do tu je še vse v redu, AMPAK potem pa Bog ustvari tudi misel, ki pa je ustvarjena s strani Boga tako, da takoj ko zagleda vse tisto kar obstaja pred njenimi očmi, razcepi na dva dela! In to je tista kozmična iluzija, ki jo sedaj izkušamo!  

Ker dan in noč sta ENO samo gibanje, simbol Jina in Janga vsebuje Črno in Belo, že, že, ampak kot del ISTEGA kroga! In to je tisto kar mora misel sama spoznati in se kozmična iluzija razblini in ugledamo enega in edinega Boga!  Misel pa sedaj izbira med tem in onim, je za to in je proti temu, in v sebi podaljšuje iluzijo ločenosti od enega in edinega Boga, ker misli da lahko izbira Boga ali ne-Boga, ampak to je ta edina kozmična iluzija! Zato mišljenje o Bogu in mišljenje proti nečemu drugemu le podaljšuje to iluzijo.

PRIMER morilca: oprostite, oprostite, oprostite, ampak samo taki ekstremni primeri lahko kaj pokažejo. Se iskreno opravičujem že vnaprej, res mi je žal.

Torej primer morilca: eden in edini vse duhovni Bog, ki je vse, vse, vse, ustvari to materialno vesolje in ustvari telo morilca, ustvari telo žrtve, ustvari čas in prostor v katerem se bo umor izvršil, nastopa tako v vlogi morilca in v vlogi žrtve, ustvari idejo o umoru, ustvari idejo da je umor greh, ustvari družino morilca, ustvari družino žrtve, ustvari žalost pri obeh družinah, ustvari zapor za morilca, ustvari grob za žrtev, ustvari iluzijo da morilec sam mori, ustvari illuzijo da žrtev sama zapade v roke morilca, ustvari iluzijo da Bog ni vršilec vseh dejanj, ustvari iluzijo da je v svetu več ljudi od katerih ima vsak svojo lastno individualno zavest, in seveda ustvari pogoje za življenje in smrt in vse kar si je moč zamisliti in ne zamisliti. IN VSA ILUZIJA JE V TEM DA MISLIMO DA SMO MI V TEM TRENUTKU LOČENI OD BOGA IN DA MI VRŠIMO NAŠA DEJANJA, NE PA BOG! In da obstaja sploh karkoli kar ni bog, da se bog bori proti samemu sebi, in vse, vse, vse.

Zato pa misel spozna, da sta noč in dan ISTO gibanje, da sta življenje in smrt ISTO gibanje, da sta morilec in svetnik IST A oseba, da sploh ni ničesar za izbirati, in misel neha izbirati in spozna da je vse BOG EDEN IN EDINI!

Madona! Bog sam ustvarja iluzijo, da človek ni sam po sebi eden in edini BOG in vse, vse, vse kar obstaja! In ustvarja to navidezno iluzijo, da se hudič bori proti bogu, vse sam, sam, sam, vse sam, za sebe in za sebe in za sebe in za nikogar drugega! Vse je BOg in to takoj postane jasno, ko misel, ki BOGA RAZCEPLJA, obmolkne in uzre pred seboj Resničnost tako kot je - eden in edini Bog, Bog, Bog!!!

Zato ne, M.L. sploh ne da se zavzemam za to da preko misli ni nič, nasprotno, naspotno, nasprotno, preko misli je BOg, eden in edini in nič drugega! Le misel, ta iluzorna moč samega in edinega Boga, ustvarja iluzijo da se Bog sam bori proti sebi in da nekateri deli so Bod, drugi pa ne. Samo misel, misel, misel, ki je iluzorna moč enega in edinega Boga! In ko ta pade je vse jasno kot beli dan.

Samo to, nič drugega, v bistvu smo se ves čas kristalno jasno razumeli, moja poanta je bila samo v tem, da če mi 'mislimo' in na tem forumu razpredamo, kako da obstaja v sebi razdeljen Bog s svojim nasprotnikom, samo hranimo MISEL, to iluzorno moč Boga, in ga ne vidimo!

Zato spoznajmo to iluzorno moč mišljenja v tem trenutku in ta odpade in tam je BOG, eden in edini, brez drugega, vse, vse, vse kar obstaja, vse kar je, vse kar bo, duhovno v materialnem, materialno v duhovnem, nerazdeljen, Jaz sem bil samo proti 'temu iluzornemu mišljenju' da Bog je samo polovica vesolja, da ga sploh ni v vesolju, da ga sploh ni v noči, ampak vse to projicira samo misel - ta iluzorna moč Boga samega, in sam sem tega samega Boga imenoval Resničnost, ker se mi vse preveč zdi da beseda Bog označuje samo 50% vesolja več pa ne.

Samo misel mora pasti in vse se razjasni, a misel ne mora pasti, če se bori za nekaj in proti nečemu drugemu, če ji dan in noč nista eden in edini Bog, in tako naprej, in tako naprej ....

Quote:
Bog je tako mističen, da nam pusti svobodno voljo, če nekdo želi spati ga pusti.  Nekoč pride čas prebujenja, za vsakogar .  

Vse to sam ustvarja, po sebi in za sebe ...

Quote:
Po več življenj in življenj blodenja v materialnem uživanju in trpljenju, ki ne prinaša resnične sreče pride vsak do vprašanja  Questioning

Bog je tudi tukaj, v materialnem, še posebej v materialnem, še posebej v duhovnem, v vsem je, tudi v misli, ki Boga razdeli na Boga in ne-Boga, v vsem, v vsem, v vsem ...  v resničnosti in iluziji, v vsem , v vsem, v vsem ... Trpljenje v materialnem je samo zaradi tega, ker menimo da Boga v materialnem ni, da je vesolje razceplejeno na dva pola, a to je le misel, misel, misel ...

Quote:
 Če želiš priti Bogu blizu, moraš razumeti tudi zlo, razumeti moraš dobro in slabo, ker je povezano.

Znameniti stavek Jezusa, ki pravi;  Bog odpustii jim, saj ne vedo kaj delajo kaže njegovo veliko ljubezen, ker je premogel ljubiti ne samo dobre ampak tudi slabe.   Smiley

Seveda, točno tako in nič drugače, ker Bog sam zase ustvarja idejo, da zlo ni del Boga, da je ločeno od njega samega, a to je le misel, misel, misel ...

Quote:
 Ljubiti samo dobro, ni vse to je dokaj lahko, saj veš da boš ljubezen dobil nazaj,
a ljubiti tudi slabe, ki ljubezni ne vračajo, tega pa ne premore prav vsak.  Smiley  

Seveda, a Bog sam tudi ustvarja 'nezmožnost' ljubiti slabih, sam ustvarja to iluzijo, da so slabi res slabi in dobri res dobri, sam da človeku ljubezen, drugemu sovraštvo, sam da vse, prostor in čas v katerem naj se zgodita ljubezen in ne-ljubezem, sam da idejo da je ljubezen dobra in da je zlo slabo, sam da idejo nebes in pekla, sam da idejo greha in vrline, vse sam, sam, sam, za sebe, po sebi, in za sebe ...

Lep pozdrav   Smiley [/quote]

oprostite, oprostite, oprostite, zakaj sam sploh več ne vem, kaj naj si sploh še mislim, kaj naj sploh razlagam, čemu, kako, zakaj, sploh ne vem, ne vem, ne vem ...

poet bo v življenju pisal pesmi, samo ne vem sploh za koga ...
Back to top

IP Logged

poet
Ex Member

Reply #170 - 03.12.2007 at 00:47:29

Quote:

Ja ampak, če spoznaš da je vse le Bog in samo Bog, Bog, Bog, eden in edini, edino kar obstaja, vse, vse, vse, komu boš sploh še imel za odpustiti? Komu boš sploh še lahko zameril karkoli? Samo misel pozna vse te koncepte, onkraj misli (in tudi znotraj misli, tudi znotraj misli) je samo VSEKAROBSTAJA in to je BOg, eden in edini, vse, vse, vse ...

Samo misel je problem, nič drugega, zato je vse kar misel počne in želi početi, kar želi misliti, postati, vedeti, le iluzorna moč Boga samega da samega sebe ne bi videl takega kot je - eden in edini, vse kar obstaja, vse, vse, vse ...

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #171 - 03.12.2007 at 09:48:08

Quote:

Kaj če je še kaj več od tega.  Questioning

In takrat se začne prebujanje.   Smiley

Lep pozdrav   Smiley

Hej, Nahatika, pa saj , je logično, da ima Bog roko tako nad slabim, kot nad dobrim, = nad Satanom + nad Samim Sabo, a ne  Roll Eyes ?

No, jaz bi ga sploh ne toliko ločil , stran od Boga, ...konec koncev, Satan ( in tudi vse ostalo ) živi v Telesu Boga, v materialnem + duhovnem delu , ter se giblje v Njemu .  Cool
In, seveda, Bog ima nadzor nad svojim telesom ( materialnim + duhovnim ), - še več- precej popoln nadzor, kot si dejala.  Cool

Torej, zna dobro kontrolirati vse hudičke, + hudiče + ostale negativce ki se mu zoperstavljajo  Cheesy Grin Wink Cool Kiss Kiss.

+ za vsakega pride enkrat čas prebujenja = za vsakega raste "palica"  Wink , ...

so far so good,  Cool

+ lep duhoven pozdrav , čaw

Boštl
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #172 - 03.12.2007 at 13:02:47

Ker smo že pri Svetem pismu, mogoče se je kdo spraševal ali pa bi vedel odgovor na dvoje:

1. Kakšno je razmerje med prvim in drugim poročilom o stvarjenju v SP? Kolikor razumem, se drugo poročilo obravnava kot nadaljevanje prvega. Ampak mogoče bi bilo gledati na obe poročili tudi kot na dva različna pristopa do življenja ali kot na dve različni razlagi sveta?

2. Kako se razlaga izjava Boga v drugem poročilu o stvarjenju (1 Mz 3,22): "Glej, človek je postal kakor eden izmed nas, ker pozna dobro in hudo. Da zdaj le ne stegne svoje roke ter ne vzame tudi od drevesa življenja, da bi živel in jedel vekomaj!"

V drugem poročilu o stvarjenju Bog ve, da bosta Adam in Eva, če bosta jedla z drevesa spoznanja dobrega in hudega, postala kakor Bog, ker se jima bodo oči odprle. Bog je prav tako po izgonu človeka iz edenskega vrta zastražil pot k drevesu življenja.

Spoznanje dobrega in zla je v tem odlomku razumeti kot pot napredovanja in ne kot iluzijo ali padec. Prav tako večno življenje. Zakaj Bog prepreči napredovanje k večnemu življenju?
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #173 - 03.12.2007 at 14:27:21

Quote:
Zakaj Bog prepreči napredovanje k večnemu življenju?

ker je ljubosumen bog  Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #174 - 03.12.2007 at 15:22:19

Quote:
Ker smo že pri Svetem pismu, mogoče se je kdo spraševal ali pa bi vedel odgovor na dvoje:

1. Kakšno je razmerje med prvim in drugim poročilom o stvarjenju v SP? Kolikor razumem, se drugo poročilo obravnava kot nadaljevanje prvega. Ampak mogoče bi bilo gledati na obe poročili tudi kot na dva različna pristopa do življenja ali kot na dve različni razlagi sveta?

2. Kako se razlaga izjava Boga v drugem poročilu o stvarjenju (1 Mz 3,22): "Glej, človek je postal kakor eden izmed nas, ker pozna dobro in hudo. Da zdaj le ne stegne svoje roke ter ne vzame tudi od drevesa življenja, da bi živel in jedel vekomaj!"

V drugem poročilu o stvarjenju Bog ve, da bosta Adam in Eva, če bosta jedla z drevesa spoznanja dobrega in hudega, postala kakor Bog, ker se jima bodo oči odprle. Bog je prav tako po izgonu človeka iz edenskega vrta zastražil pot k drevesu življenja.

Spoznanje dobrega in zla je v tem odlomku razumeti kot pot napredovanja in ne kot iluzijo ali padec. Prav tako večno življenje. Zakaj Bog prepreči napredovanje k večnemu življenju?

Ja, poglej, Plesoča na Mesecu ;
Iz Svetega Pisma manjkata že pri Mojzesu 6. + 7. - celotni knjigi  Exclaim Cry Shocked Exclaim
In, ravno tako manjka tudi precej ostalih stvari iz celotne Biblije . Cry
Torej, je marsikaj nerazloženega.  Cry  Huh Cry
Še pomembneje pa je to , da si Svetega Pisma NIKOLI ne smemo razlagati dobesedno  Angry.
Razlage naj bi bile PREDVSEM v duhovnem smislu , duhovni luči  Cool Roll Eyes.
In, tako vse dobi čisto drug smisel  Cool Roll Eyes .

Ja, hmm, oni stavek ; 1Mz3,22 je logično, da ona2 reveža (bebca) ne bi smela zatem jesti od drevesa Življenja, da bi postala večna - taka kot sta bila tisti trenutek ( nepopolna + padla )  Cool.
Bog je to zelooo dobro sprevidel  Kiss .
Torej, najprej , sta morala prestati "poboljšanje" ( in kasneje dodaten preizskus ) + šele nato, sta lahko ohranila večnost svojih življenj , ko sta po milosti Gospodove ljubezni dosegla nek dober nivo, skozi preizkušnje-poboljšanja  Cool

In, lahko bi potem še nadaljeval ; "šele v onstranstvu , jima Gospod po dolgih bojih ponudi pehar "večnega sadja"  Cool Roll Eyes Kiss
In, tako seta zopet lahko "enih ust" . "  Kiss  Cool Kiss

Toliko za sedaj , kasneje naprej , medtem pa upraš' še keeej'  Wink Cheesy Grin Kiss Cool Roll Eyes Smiley

by Bošti + good Spirits
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #175 - 03.12.2007 at 16:10:09

Dayaran wrote on 03.12.2007 at 14:27:21:
Quote:
Zakaj Bog prepreči napredovanje k večnemu življenju?

ker je ljubosumen bog  Smiley

Ma daj, to sem čisto resno vprašala  Grin Roll Eyes Shocked.
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #176 - 03.12.2007 at 16:17:36

Boštyxz wrote on 03.12.2007 at 15:22:19:

Iz Svetega Pisma manjkata že pri Mojzesu 6. + 7. - celotni knjigi  Exclaim Cry Shocked Exclaim
Še pomembneje pa je to , da si Svetega Pisma NIKOLI ne smemo razlagati dobesedno  Angry.

Ja, hmm, oni stavek ; 1Mz3,22 je logično, da ona2 reveža (bebca) ne bi smela zatem jesti od drevesa Življenja, da bi postala večna - taka kot sta bila tisti trenutek ( nepopolna + padla )  Cool.
Torej, najprej , sta morala prestati "poboljšanje" ( in kasneje dodaten preizskus ) + šele nato, sta lahko ohranila večnost svojih življenj , ko sta po milosti Gospodove ljubezni dosegla nek dober nivo, skozi preizkušnje-poboljšanja  Cool

In, lahko bi potem še nadaljeval ; "šele v onstranstvu , jima Gospod po dolgih bojih ponudi pehar "večnega sadja"  Cool Roll Eyes Kiss

Toliko za sedaj , kasneje naprej , medtem pa upraš' še keeej'  Wink Cheesy Grin Kiss Cool Roll Eyes Smiley

by Bošti + good Spirits

Dobra ti je ta z bebcema, ki sta jedla z drevesa  Grin Roll Eyes. Kako veš, da nekatere knjige manjkajo? No, v vsakem primeru izgleda, da v tem delu manjka kar precej razlag. Torej je prepoved trganja sadov z drevesa spoznanja dobrega in hudega varnostni ukrep, ker Adam in Eva še nista bila pripravljena na spoznanje? Kdaj pa bi bila pripravljena?

Ampak v vsakem primeru je možnost spoznanja dobrega in zla duhovno napredovanje človeka? Po tej razlagi mora človek na poti ozaveščanja priti do zavedanja te dvojnosti. Kaj je potem z razlago, da dobro in zlo ne obstajata - da je ta dvojnost iluzija? Je to nadaljnja stopnja?

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #177 - 03.12.2007 at 16:18:13

Jaz sem pa že misli, da si resno-resna  Roll Eyes, ... pa vidim, da ( še ) nisi, ( dovolj )  Tongue .
pa takooo resno sem že razlagal , ...  Tongue
No, so vsaj nekateri drugi resnejši, in, zaradi njih se izplača marsikaj,  Cool... ti bodo " glasniki Nove Dobe", ki je že pred nami  Cool.
Vendar se mora človeštvo najprej še malo zresniti , šele nato bodo spremembe občutnejše, ... tudi v naravi  Cool
Do tedaj pa, ...  Roll Eyes...
lep, jasen, resen + vesel dan, ... Cool

by Boštyx
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #178 - 03.12.2007 at 16:21:59

Jaz sem čisto resno resna  Smiley. In sem prav hvaležna, da si mi razjasnil nekatere dvome. Tvoj odgovor se mi je zdel super.  Ampak, saj si rekel, naj še kaj vprašam  Questioning.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #179 - 03.12.2007 at 16:25:25

Quote:
Boštyxz wrote on 03.12.2007 at 15:22:19:

by Bošti + good Spirits

Dobra ti je ta z bebcema, ki sta jedla z drevesa  Grin Roll Eyes. Kako veš, da nekatere knjige manjkajo? No, v vsakem primeru izgleda, da v tem delu manjka kar precej razlag. Torej je prepoved trganja sadov z drevesa spoznanja dobrega in hudega varnostni ukrep, ker Adam in Eva še nista bila pripravljena na spoznanje? Kdaj pa bi bila pripravljena?

Ampak v vsakem primeru je možnost spoznanja dobrega in zla duhovno napredovanje človeka? Po tej razlagi mora človek na poti ozaveščanja priti do zavedanja te dvojnosti. Kaj je potem z razlago, da dobro in zlo ne obstajata - da je ta dvojnost iluzija?

Poglej , Plesoča, ona 2 sta sedaj ŽE pripravljena, vendar - sta že v onostranstvu, v duhovnih dimenzijah  Cry Cool.

Žal, nista izpolnila dane naloge  Cry Cry.

In, po njiju , tudi mi še nismo pripravljeni, zato pa smo tukaj, da se pripravljamo, da bi uspeli ŽE na tem svetu, ne pa šele na "onem"- duhovnem , kot onadva  Tongue Cool.

Ja, o obstoju dobrega : zlem, pa nadvseee radi razpravljajo ravno tisti, ki nimajo dovolj razčiščeno o Bogu, in tako nasedajo brezštevilnim provokacijam ravno začetno omenjenega hudiča vseh hudičev , ki je Satan, ali bivši " Lucifer "  Angry Shocked Angry Sad Embarrassed Tongue Undecided Cry Huh  Exclaim

Toliko za1X, ... Cool

2B continued ,  Lips Sealed

by Boštyx + Lord's good spirits
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 19