Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6
(Read 21533 times)
Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Re: Resnica o D. in L.
Reply #30 - 03.02.2004 at 09:57:59

Quote:
Veš kaj ti predlagam? Da mal prebereš svoje prejšnje poste, pa zgražanje, kolk si osebno že prizadeta, ker nekateri tolk v tvojo intimo posegajo - no, pol si pa še preberi, ko nekaj obsodiš, pa sama nardiš. Ok, pa ne nardiš ravno tolko, da bi si lahko odpustila. Ne!! Ti  ONO - podn. Nekoga greš enostavno pohodit. In to tako osebno in tako javno in tako neodpustljivo, da... maš srečo, da nekaj pišem...

LittleStar, jaz ti pa predlagam, da pričneš tudi v svojem privatnem življenju prakticirati tvojo vseobsegajočo ljubezen in razumevanje. Za začetek poskušaj s pijancem, nadaljuj z zadrogirancem,....pa še marsikaj se bo našlo, pač dokler ti ne bo dovolj. Če te bo vse to izpolnilo z vesoljno srečo potem se pa hitro skrij, da ne bo kdo tega opazil ..., ker prav gotovo te bodo ugrabili ter iz tebe naredili klone - ljudi  nove prihodnosti.

Back to top

Svašta.

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #31 - 03.02.2004 at 10:00:35

sinjeoka wrote on 03.02.2004 at 09:57:10:
gape je nekoč rekel, da je stopnja zavesti tule na forumu višja kot drugje...

ja valda, da ne bo kaj res...ne da bi vas kadajkoli v lajfu srečala lahko po cca 2-3 mesecih forumiranja tule,lahko prav uganem kdo s kom drži, vaše male zamere, podjebavanja in še kaj....

nobene razlike ni med vami in kom drugim...

Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Vsi smo samo ljudje in vsak se trudi po svojih zmožnostih, pa naj to eni priznajo ali ne  Roll Eyes

Back to top

IP Logged

X
4

Vsa moja družina je narejena
iz mesa.

Reply #32 - 03.02.2004 at 10:01:24

Tole o plenilcih me spominja na eno epizodo Prijateljev tam iz 96 ali 97, ko so vse tri junakinje (monica, rachel in phoebe) prebrale neko knjigo o tem, kako "moški ženskam že od nekdaj kradejo veter" in so tako padle v to knjigo, da so imele vse moške za "tatove vetra", pa so postale ful nezaupljive in obrambne do vseh prijateljev (joey, chandler, ross). Skratka, smeha polna skleda.
Back to top

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
WWW WWW  
IP Logged

bp
Ex Member

Reply #33 - 03.02.2004 at 10:26:02

sinjeoka wrote on 03.02.2004 at 09:57:10:
ja valda, da ne bo kaj res...ne da bi vas kadajkoli v lajfu srečala lahko po cca 2-3 mesecih forumiranja tule,lahko prav uganem kdo s kom drži, vaše male zamere, podjebavanja in še kaj....

Uf, uf, jest bi prav rad poskilil v tvoj "Kdo je kdo" na tem forumu Wink Grin

bp
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #34 - 03.02.2004 at 12:29:29

Moram priznati, da me je bilo sprva strah objaviti svoja čustva ob doživeti zlorabi tule na forumu. Čisto zato, ker sem v času dejanskega dogodka že odprla topic o sindromu pijanca, pa sem videla, da imate različne poglede na medosebno sožitje...

Ampak - kakor je enkrat že Toni napisal:

Toni_Zamene wrote on 31.12.2003 at 12:52:57:
Na srečo ima vsako preseravanje svoje življenjske meje in svoj konec.
Bog mi pomagaj živeti v svetu v katerem "pijanec" ni pijanec.

In odločila sem se, da sveta "pijancev" ne bom več podpirala, pač pa bom spregovorila o doživeti zlorabi.
Ko analiziram posledice, ugotavljam naslednje:
- sama ne bi nikoli verjela, da bom to kdaj rekla, a vendar, govoriti o zlorabi JE terapevtsko- zdaj vem iz lastnih izkušenj
- če je moja zgodba pripomogla vsaj eni osebi, da se bo v bodoče lahko izognila takšni zlorabi, sem zelo vesela

Kakorkoli že, vesela sem tudi, da se je dogodek ob pomoči božje previdnosti končal tako kot se je, brez kazenskih sankcij zame in z novo izkušnjo o tem, s kakšnimi ljudmi se v življenju ni dobro zapletati. V prihodnje se bom trudila v svoje življenje spuščati samo še ljudi, katerim bom lahko zaupala, da bodo v odnosu do mene odgovorni.
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #35 - 03.02.2004 at 12:44:04

Toni_Zamene wrote on 03.02.2004 at 09:57:59:
LittleStar, jaz ti pa predlagam, da pričneš tudi v svojem privatnem življenju prakticirati tvojo vseobsegajočo ljubezen in razumevanje. Za začetek poskušaj s pijancem, nadaljuj z zadrogirancem,....pa še marsikaj se bo našlo, pač dokler ti ne bo dovolj. Če te bo vse to izpolnilo z vesoljno srečo potem se pa hitro skrij, da ne bo kdo tega opazil ..., ker prav gotovo te bodo ugrabili ter iz tebe naredili klone - ljudi  nove prihodnosti.

...
Kaj točno je tvoj point?
Back to top

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Reply #36 - 03.02.2004 at 14:31:06

Quote:

Meni je jasno, da si ti moj point v celoti razumela, ga bom pa še malo bolj dodelal. Govorim o ljudeh ("pijancih"), ki do nas v osnovi niso pošteni s tem, da nas v našem mestu v njihovem življenju najprej ne spoštujejo (cenijo), naknadno pa nam manipulativno pripišejo sposobnost vsevednosti - v smislu, da smo mi krivi za nastalo situacijo, saj bi že v svoji osnovi morali vedeti, s kom imamo opravka.
To je point, s katerim poskušaš moralno daviti Lilith.
Vsekakor pa vsak dan srečaš cel kup "pijancev", ki bi bili veseli, da jih posvojiš ter jim v življenju "strežeš".
Back to top

Svašta.

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #37 - 03.02.2004 at 15:24:10

Toni_Zamene wrote on 03.02.2004 at 14:31:06:
Meni je jasno, da si ti moj point v celoti razumela, ga bom pa še malo bolj dodelal. Govorim o ljudeh ("pijancih"), ki do nas v osnovi niso pošteni s tem, da nas v našem mestu v njihovem življenju najprej ne spoštujejo (cenijo), naknadno pa nam manipulativno pripišejo sposobnost vsevednosti - v smislu, da smo mi krivi za nastalo situacijo, saj bi že v svoji osnovi morali vedeti, s kom imamo opravka.
To je point, s katerim poskušaš moralno daviti Lilith.
Vsekakor pa vsak dan srečaš cel kup "pijancev", ki bi bili veseli, da jih posvojiš ter jim v življenju "strežeš".

Ok, če me ti tako tako vidiš, tega verjetno ne morm kaj dost spremenit. Lahko edino rečem, da ni bil moj namen kogarkol moralno davit. Lilith sem hotla le nakazat povezavo med obsodbo oz. njenim nedavnim obsojanjem, kako bi naj osebne stvari tudi takšne ostale, in kako se je dejansko znašla kot ena konkretna izvedenka tega, kar je najbolj obsojala. Sem to že velikokrat doživela, verjetno bom še kdaj, nisem pa izgubila upanja, da je to še zmeraj forum, kjer skupaj ozaveščamo, žal so pa prenekateri pozabili, kako je lepo biti prijazen, ja in tud mene je potegnilo v ta vrtinec. Žal.
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #38 - 03.02.2004 at 16:22:33

Dejmo pol skupaj zgraditi svet, kjer bodo ljudem verjeli, da niso vedeli česa...kot v tem primeru Lilith...Škoda, ker D. nič ne napiše, da slišimo še njegov point of view. Dejstva so res v - D. ju, sam to ni vsa resnica, imo. In to bi res lahko za moje pojme pač razčistila privat, kar sta očitno poskušala in je D. pač odreagiral tako kot piše na zaćetku topika. Sam Lilith, konec je dober, vse dobro...In nihče razen udeleženih ne bi rabil od tega vedet. Probi to vzet kot eno izkušnjo več, ki se je za vse OK končala, stroške za nove ključe pa naj prevzame D. Valda, da si bla presenečena nad vsem skupaj, majhen šok. Ampak tudi to bo minilo...  imo Smiley
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #39 - 03.02.2004 at 16:57:13

Quote:
Lilith sem hotla le nakazat povezavo med obsodbo oz. njenim nedavnim obsojanjem, kako bi naj osebne stvari tudi takšne ostale, in kako se je dejansko znašla kot ena konkretna izvedenka tega, kar je najbolj obsojala.  

LittleStar, če si dobro ogledaš začetek topica, boš doumela, kdo je pričel z iznašanjem privat zadev. Za katere še zmeraj verjamem, da naj se rešujejo privatno. V mojem konkretnem primeru se ni dalo nič rešiti, a tudi to bi lahko ostalo v privatnih vodah.
Vendar se nikomur ne pustim izzivati in blatiti na način, da nekdo javno uporablja moje izjave izven konteksta. In sprožena akcija je pač doživela reakcijo - takšno kot je bila z moje strani.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #40 - 03.02.2004 at 17:01:31

Lilith wrote on 03.02.2004 at 12:29:29:
Moram priznati, da me je bilo sprva strah objaviti svoja čustva ob doživeti zlorabi tule na forumu. Čisto zato, ker sem v času dejanskega dogodka že odprla topic o sindromu pijanca, pa sem videla, da imate različne poglede na medosebno sožitje...

Ampak - kakor je enkrat že Toni napisal:

In odločila sem se, da sveta "pijancev" ne bom več podpirala, pač pa bom spregovorila o doživeti zlorabi.
- sama ne bi nikoli verjela, da bom to kdaj rekla, a vendar, govoriti o zlorabi JE terapevtsko- zdaj vem iz lastnih izkušenj
- če je moja zgodba pripomogla vsaj eni osebi, da se bo v bodoče lahko izognila takšni zlorabi, sem zelo vesela

Kakorkoli že, vesela sem tudi, da se je dogodek ob pomoči božje previdnosti končal tako kot se je, brez kazenskih sankcij zame in z novo izkušnjo o tem, s kakšnimi ljudmi se v življenju ni dobro zapletati. V prihodnje se bom trudila v svoje življenje spuščati samo še ljudi, katerim bom lahko zaupala, da bodo v odnosu do mene odgovorni.

ČESTITAM  Wink
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #41 - 03.02.2004 at 17:41:25

Zakaj se drug drugemu ne opravičita in zakopljeta bojne sekire? Vama ponos in trma pomenita več kot dolgoletno prijateljstvo?

???
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #42 - 03.02.2004 at 18:06:41

Lilith wrote on 03.02.2004 at 12:29:29:

Sem vesela za tebe, Lilith, da si sprejela tako odločitev in upam, da ti bo dost lepših izkušenj prinesla.

Vsen pa bi rada povedala še par stvari, ki jih sama ob tem doživljam, pa se mi zdi, da mi jih ne bi blo treba. Namreč, men je bla zgodba preosebna in napisana je bla tako, da naredi predsodke do človeka, ki ostalim osebno nikol nič slabega ni naredil, oz. je sigurno kdaj tudi pomagal.
Ker se David vse do zdaj ni izjasnil in se očitno niti ne misli (pa tud treba mu v bistvu ni, če noče), smo vsi obviseli pod vplivom te enostranske zadeve, ki se vleče v vse sfere našega druženja. Jest čakam, kaj se bo rešilo, že od dneva, ko je blo vse skupaj napisano in upam na razplet, ki bo vse skupaj spucal pa kako spravo prinesel, sam iz tvojega tona, s katerim pišeš, se mi zdi, da niti sama o tem nisi razmišljala, ker si preveč prizadeta in se ti zdi prav, da ostane na Davidu kao neka pika. Torej očitno razpleta ne bo in smo si prepuščeni samim sebi, da nekej naredimo v svojih glavah iz tega.

Tvoja terapija je bla za nas druge (al pa vsaj mene) draga zadeva. To ti hočem povedat.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Amstel
YaBB Moderator
p

Reply #43 - 03.02.2004 at 21:20:43

Quote:
od folka ki sklepa neke pakte in suporte za ne vem, za fronte in bitke na piknikih pa do foruma in naprej, samo, takšni pakti so v naprej obsojeni na propast.

Shocked kaki pakti?
Back to top

Naj se zgodi, kar se mora.

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #44 - 03.02.2004 at 21:51:25

David.
Še najbolj od vsega ti zamerim tvoje laži o tem, da naj bi jaz kadila tvojo robo ali imela karkoli od nje. "Mojo ekipo" sta sestavljala najina skupna kolegica in njen kolega in vi trije ste se skupaj zakajali, jaz pa sem zraven vas čakala, da ste končali in si lahko ti deponiral robo.

Sicer pa saj je bilo kar nekaj članov ta dan prisotnih in ve se, v kakšnem zdrogiranem stanju si bil ti in v kakšnem stanju sem bila jaz.

Pa tisto o vonju - naknadno sem kapirala, da je čuden vonj bil pač od robe.

Resnično sem hvaležna Bogu za to izkušnjo, da sem se lahko rešila tebe iz svojega življenja, ker ti SI izmeček najnižje sorte.

Slej ko prej si bodo ljudje, ki imajo za to interes, v osebnem kontaktu s teboj (ali menoj) ustvarili mnenje o tebi (ali meni). In tisto bo največ štelo. In z gotovostjo ti lahko zatrdim, da ima kak član foruma poleg mene tudi že slabe izkušnje s teboj. Na srečo ne tako drastične. In če je javna podelitev moje izkušnje s teboj kaj pripomogla k temu, se kaj tako drastičnega nikomur ne bo več zgodilo. In tudi to največ šteje.

In upam, resnično upam, da se najine poti ne bodo nikoli več križale.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6