stoychi wrote on 19.02.2004 at 12:06:43: 
draga indigo in exo,
razlika med vama in mano je ta,
da vidva govorita iz svojega dvoma,
jaz pa iz svoje izkušnje.

Sam sem leta 1986 zbolel za rakom
( s potrjeno diagnozo)
in si ga sam tudi pozdravil.

Pogovarjal sem se z ljudmi,
ki so tudi oboleli za rakom
in si ga tudi vsi sami pozdravili
s surovo prehrano
in spremenjenim načinom življenja.
Vsi smo se strinjali, da je bil glavni razlog za nastanek bolezni naš negativen odnos do sebe in okolice,
skratka konfliktne situacije notranje in zunanje.
Ja velika razlika je,
če izhajaš v svojih komentarjih
iz svojega dvoma,
ali svojega izkustva.

Tisti, ki ves čas izhajajo iz svojih dvomov,
so mi že hudo dolgočasni,
Občutek imam, kot da drugih sploh ne poslušaš, da me ne vzameš resno, kot da besede drugih nimajo nobene vrednosti, češ, jaz imam edini prav. Koliko otrok je šele bolnih za rakom, npr. levkemijo. Vemo pa, da vsi duhovni učitelji govorijo, da naj bomo kakor otroci, ker so "noomedeževani", v nasprotju z odraslimi. Torej, tu si zopet naredil "greško" s posploševanjem, ko trdiš, da je vzrok raka spreobrjena agresija vase.
Kako lahko otrok, sebe ali koga drugega, sovraži? 
Ves čas govorim o genetsko podedovani mutaciji, s katero se že narodiš, na katero nimaš nobenega vpliva,
ni psihičnega izvora, sploh pa je ta človek bil zelo miren in ljubeč človek, torej ne drži, da bi agresijo zrcalno usmerjal vase ali se na koga razburjal, zaradi česar bi potem zbolel, vsaj od začetka ne. V tem primeru, je za izbruh raka bila odgovorna poškodovana dedna zasnova - DNA, če smo natančnejši, to je tako kot tempirana bomba. Te pa se ne da ozdravit niti deaktivirat, ne z ničim, ker je človeško telo sestavljeno iz milijarde celic, pa vse nosijo to "kodo", ker so v DNA zapisane neustrezne oziroma napačne informacije, kako se naj, in kolikokrat, in kdaj, celica deli. Rak je nenadzorovano, pobesnelo deljenje celic, ki uide izpod nadzora. Je pa tudi res, kar ti trdiš, da lahko, poudarjam,
lahko, ni pa pogoj, da prej psihično zbolimo, šele nato fizično, ker je psiha in physis povezana, tvorita celoto ("zdrav duh v zdraven telesu"), in zato to velja tudi v obratni smeri...
???