stane wrote on 29.01.2004 at 20:50:08:Tvoja prognoza je točna, DD je padla kot plastična vaba med ribe, ki si jo od daleč ogledujejo, ena jo je pa malo celo povohala. Bomo videli, kako bo vaba tonila in če bi vsaka stranka imela tak odprt forum, bi se splačalo povsod namočiti trnek.
Po moje je dobr, da si prisoten. Če stojiš cel za tem, kar napišeš, te ne more seusut niti kritika niti žalitve niti ignoranca. Kar ne ubije itak samo utrdi, vsaj tako pravijo.
Quote:To, kar praviš o propagandi pa tudi drži, z milion evri imaš tak zakon pod streho
.
Ne rabiš imet miljonov za sabo, če se cel vržeš v zadevo je to navečji kapital. Samo moraš imet v zavesti, da politka v bistvu teatr, da je to igra za usmerjanje pozornosti vate oz. tvoje ideje in če se že identificiraš z idejo se s to igro ne smeš čist idetifcirat, če ne te neuspeh čist zatolče, uspeh pa odzemlji. Res pa je, da če sam nimaš dnarj, s katerimi bi svoje ideje propagaril, rabiškakšnega sponzorja, ki pa mu moraš na en način njegov vložek poplačat, saj je vložek v politko zmerom investicija, ki se ob ugodnem razpletu okoliščin investitorju lahko obrestuje kot holywoodskim investitorjem v kašen potencialno uspešen film.
Quote:Sploh se mi pa zdi čudno, da so si tako odprtost privoščili, saj je tam več njihovih kritikov, kot zagovornikov in je bolje, da se učimo na njihovih, kot pa na svojih napakah, se ti ne zdi?
Če bi kdo ven vlaču kakšne njihove nečednosti (kar bi naredu kakšen dobro informiran strankarski insajder ali zagret član kakšne konkurenčne politične opcije), bi ga administratorji hitr scenzurial al pa čist skenslal. Na strankasrkih forumih se predpostvalja po moje samo 'dobronamerna' kritika.
Glede mušketirskega principa delovanja 'vsi za enega, eden za vse' pa si jest vsaj v naši družbeni praksi ne bi delal utvar, čeprav je po drugi strani tkorekoč znastveno dokazano, da naš kognitivni sistem deluje točno po tem pricipu. Zato ma tud tist, ki zna prisluhnt seb oz. svojemu bistvu, zlo jasno predstavo o tem, kako bi morala funkcionirat družba. Do takih spoznanj se da prit z induvidulanimi tehnikami, ki te vodijo v mistična/ekstazična stanja zvesti, al pa kolektivno v ekstaznizičnih situcijah, ki se ustvarjo bodisi v stresnih situacijah na športnih igriščih in bojiščih al pa pod vplivom glasbe/droge/seksa na plesiščih. Seveda te to občutje lahko preplavi tud spontano in se mu po domače reče ljubzen, ampak tega občutja niti pri seb niti kolektivno ne moreš izzvat, ker je hvala bogu po defoltu spontano. Drgač pa o tem mušketirskem pojavu dost dobr tako poljubno koz zanstveno piše mitja peruš v svojih kjigah, ki se jih da najt tud na netu in o katerih sem že pisal.