Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 6031 times)
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Pogovori z angeli, Doreen Virtue
18.01.2004 at 14:33:12
 
Vaša "samozavest" je samo odraz tega, kako porabljate sedanji trenutek. To niti zdaleč ni podobno porabljanju denarja in nima nikakršne zveze z vašim odnosom do tega dragocenega sredstva preživljanja.
Ko trpite, zamujate dragoceno priložnost sedanjega trenutka in se odpovedujete radosti, ki vam je ta trenutek na voljo.
Ko se smejite, ste upoštevali možnosti in modro izbrali. Tako je tudi v okoliščinah o katerih menite, da so "resne". Vsak trenutek je v vašem srcu prostor za smeh, pa naj bodo okoliščine takšne ali drugačne!

Smiley
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #1 - 20.01.2004 at 20:28:21
 
Angel Gabrijel:

V vašem svetu govorite o "čiščenju nereda" in prav za to gre. Vse kar je starega, kopiči energijo, zato se ne morete ločiti od svoje preteklosti.

Podobno kramo morate odstraniti tudi iz svojega bistva in pri tem verjeti, da bo v vsak kotiček, ki ste ga pripravljeni ozdraviti, posijal žarek svetlobe. Zdravljenje namreč ne pomeni, da kaj zavržete.

Ni vam treba končati razmerja, spremenite le vzorce vedenja v odnosih! Ni vam treba zapustiti doma ali zavreči stvari, ki jih imate, rešite se le občutka, da ste sužnji teh stvari!

Preureditev vaše notranjosti je klic po večji svobodi, toda najprej si morate odkrito priznati, da vas nekatere stvari utesnjujejo ali obvladujejo.

Ko si boste priznali resnico, najprej na zavestni in nato še na vseh drugih ravneh, bodo naslednji koraki lažji.

Najtežji je obračun s preteklostjo, nato pa se odprejo nova vrata. Ko se boste okrepčali s tem osvežujočim valom odkritosti do samega sebe, boste v vseh pogledih začeli živeti pošteno. V vseh razmerjih boste sijali močneje in ljudje bodo opazili, da  iz vašega pogleda žari ljubezen.

To je ljubezen, ki izvira iz pravilne skrbi zase, Sveti, in iz poguma, da vedno znova pogledate sebi in življenju v oči ter se vprašate:

"Kakšna je resnica? "
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #2 - 25.01.2004 at 18:23:21
 
ANGELI NARAVE


Imenujemo jih tudi vile, elementarna bitja in deve, vendar so prav tako božji angeli kot nadangeli in angeli varuhi. Ker pa smo do njih sumničavi, jih pogosto prezremo in napačno razumemo.

Vile v najboljšem primeru veljajo za nagajive, v najslabšem za hudobne. Za razliko od nadangelov in angelov varuhov imajo angeli narave ego. So bolj zgoščeni angeli, ki živijo bližje Zemlji; bitja, ki živijo na Zemlji, pa imajo seveda ego.

Angeli narave, med njimi tudi vile, so božji angeli okolja. Skrbijo za zemeljsko ozračje, pokrajine, vodovja in živali. Če ste med tistimi, ki kažejo svoje spoštovanje do okolja s tem, da pobirajo odpadke in jih reciklirajo, vam bodo vile izkazale veliko spoštovanja. Če poleg tega pomagate živalim in uporabljete okulju prijazna čistila, bodo vile komaj čakale, da se bodo smele srečevati z vami. Angeli narave se vselej najprej  prepričajo, kakšni ste, zato takoj vedo, kako zelo se zavzemate za čisto okolje. Takoj ko se boste začeli sporazumevati z angeli narave, vas bodo skušali vključiti v boj za čistejše okolje.

Mnogi ljudje, katerih poslanstvo sta pomoč živalim in okolju, so obdani z vilami in drugimi elementarnimi bitji narave, ki ravnajo kot njihovi angeli varuhi. Elementarna bitja so z njimi tako kot angeli varuhi in duhovni vodniki. Spoznala sem, da se ti elementarni varuhi narave prav lepo vedejo in ne posegajo v človekovo svobodno voljo in srečo. Večinoma človeka spodbujajo samo k večji zavzetosti za okolje in bolj sproščenemu gibanju telesa.


Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #3 - 26.01.2004 at 23:20:15
 
Če se preveč trudite

Daleč  najpogostejša ovira pri razvijanju jasnovidnosti je, če se preveč trudite. Omenila sem že, da so ovire neizogibne, če se nakaj preveč trudimo doseči. Vsako naprezanje namreč izhaja iz strahu, ki ima izvor v egu, ta pa nima prav nobenega duhovnega daru.

Preveč se trudimo takrat, ko nas je globoko v notranjosti strah, da nam ne bo uspelo. In takšna prikrita negativnost lahko izniči dolge ure pozitivnega truda. Strah postane negativna molitev, ki se žal uresniči. Kar mislimo in čutimo, prej ali slej pokličemo nase.
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #4 - 27.01.2004 at 19:04:53
 
Hvaležnost


Hvaležnost je ključ do skladnega življenja. Nič več se vam ni treba ubadati z vzponi in padci, če je vaša edina skrb hvaležnost. Vseeno pa je prav, da izraz razložimo, saj ga večkrat napačno razumete. Hvaležnost se pogosto zamenjuje s ponižnostjo, s katero klačeplazite in se zahvaljujete za tisto kar imate. Včasih moramo pokazati hvaležnost tudi tako, toda najbolj zanesljiva pot do skladnostnega bivanja je vendarle hvaležnost, ki prihaja iz srca.

S tem vam želimo povedati, da morate biti hvaležni tudi sami sebi in ne le drugim. Vaše srce bo izžarevalo v ljubezni, če se boste zahvaljevali že za to, da ga sploh imate. Slavite svoj notranji žar, da bo še močnejši. Zahvalite se svoji notranji duši (ki ji pravite tudi višji jaz), saj v njej najdete olajšanje in tolažbo. Zahvalite se Bogu, ki biva v vas, da boste lahko to ljubezen vse bolj in bolj širili tudi navzven.

Ali torej vidite, kako drugačna je prisrčna hvaležnost? Zahvaljujete se za stvari, ki so vam bile dane od zunaj. Toda ta zahvala je le odraz notranjega žarenja. Bog ni ločen od tega žarjenja.  Vedite, da je prav On zanetil prvi plamen in da On ves čas skrbi, da žar ne ugasne. Vaša luč ne bo nikoli ugasnila, to smo vam že večkrat povedali. Vaša edina naloga je skrbeti, da ta notranji žar postaja vse svetlejši in da sij vidijo vsi.

Ko se zahvaljujete tej notranji luči, plamen še razpihate. Toplejši postane, večji in svetlejši. Močnejša ko bo vaša notranja luč, opaznejši bo tudi njen zunanji odraz. Če boste tako ravnali, bo še veliko stvari, za katere boste lahko hvaležni – to vam zagotavljamo!

Ne bojte se, Dragi otroci, da bi bila to sebična hvaležnost. Vselej se zavedajte, da je Vir vaše notranje luči Bog, ki ga slavite. Vselej se zavedajte, da Božja luč gori v vas zdaj in za vekomaj. In kadar to Luč hvaležno poveličujete, je tako, kot bi v skriti sobici svojega srca prižgali tisoč sveč.

Pozorno opazujte zunanje manifestacije, uresničitve, do katerih bo prišlo, ko boste sprožili ta proces. Prva bo radost, ki ji bo sledil občutek varnosti in miru. Gotovo se strinjate, da so to dragocene dobrine. Ko boste nadaljevali z blagoslavljanjem notranjosti srca, boste ugotovili, da se je vaše življenje spremenilo. Morda boste odkrili bogastvo čustev, ki so na tej stopnji za vas še premočna. Ko vas bodo preplavila si poiščite mirno zatočišče in družbo svojih ljubljenih ali nas, angelov. Začutili boste, kako močno sočustvujemo z vami, in zaslutili priložnost za nova, zanimiva doživetja. Prejeli boste mnogo priložnosti in dobrin, ki vam bodo pomagale na življenski poti.

Vaša notranja luč ima še eno prednost, saj lahko izniči usedlino vsega kar ste doživeli. Ko zunanji odrazi vaše notranjosti niso v skaldu z radostjo, si zamišljajte, da v mogočnih plamenih vaše notranje peči izginjajo vse zmote, bolečine in težave. To silno središče vašega srca je dar, ki vam ga je Bog dal kot pomoč skozi zemeljsko življenje. Njegov namen je, da vas vodi, vas uresničuje in čisti balasta nesreč, ki se vam pripetijo na poti.
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #5 - 28.01.2004 at 19:33:30
 
                      Romantična ljubezen


Čeprav romantična ljubezen ne pripomore veliko k siju božanskega ognja ljubezni in njena uteha ni primerljiva s popolnostjo božje ljubezni, je kljub vsemu lahko nekakšen nadomestek zanju. Daje vam občutek varnosti in zaščite. Na svetu preži toliko nevarnosti, mar ne? Velikokrat vam potrebo po varnosti in zaščiti poteši samo objem ljubljenega človeka.


Romantična ljubezen se začne z zavajajočim občutkom varnosti, ki se sčasoma sprevrže v še večji občutek nevarnosti.
S tem mislimo, da razmerje začnete zaupljivo, nato pa v pogovoru začnete opažati stvari, ki vas opominjajo na nevarnost. Tehtate podrobnosti razmerja in čedalje bolj čutite, da niste varni. Vse bolj nesrečni postajate in zdi se vam, da so vsi vaši upi znova poteptani.

Kar v romantični ljubezni v resnici iščete, je brezskrbnost.
Vsa božja bitja hrepenijo po stanju in bivanju brez skrbi. Z brezskrbnostjo ne mislimo izogibanja dolžnostim – nikakor ne. Hočemo le reči, da je želja po brezskrbnosti v resnici želja, da bi se otresli skrbi, se prepustili ljubezni in zaupali vesolju, da vas bo varno nosilo naprej.

Skrbi vas utrujajo, samo v bridkost so vam in v breme. Želite si razmerja, v katerem bi ubežali tem oviram, pa čeprav le za kratek čas. Da bi vaša duša našla mir, nujno potrebuje oddih od nenehnega napora in stresa. Ko začnete novo razmerje in ta bremena odložite, ste seveda presrečni.

Prvi pogoj za uravnoteženo romantično razmerje je, da ne postane novo breme. Marsikatero razmerje se konča, ko partnerja spoznata, da jima vzbuja več občutkov nevarnosti kot pa utehe. Ko namreč razmerje začne povzročati dodaten stres, je naravna posledica iskanje varnosti in zavetja. Na tej točki večina razmerij zaide v težave, saj si partnerja zavetje iščeta zunaj razmerja.

Samo, če boste neizogibne skrbi predali Bogu, resničnemu viru ljubezni, bo razmerje ostalo na najvišji mogoči ravni. Toliko bolje, če sta partnerja voljna narediti to skupaj.. Tako zares lahko upata, da bo njuna romantična ljubezen zavetje pred viharjem, in ne le kruta utvara, ki obljublja varnost, ki sploh ne obstaja.

Romantična ljubezen je pot, ki teče vzporedno s pravo potjo božanske ljubezni. Romantična in božanska ljubezen se lahko medsebojno dopolnjujeta, saj izhajata iz istega Vira. Če pa živite v prepričanju, da romantična ljubezen lahko nadomesti božjo, boste prej ali slej postali nezadovoljni. V vsako romantično ljubezensko razmerje vnesite svetost in skupaj s partnerjem iščite varnost in zavetje samo tam, kjer ju lahko najdete: v Bogu.
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #6 - 01.02.2004 at 13:35:02
 
Vprašanje:Kako naj odkrijem poslanstvo svojega življenja?

O: Odgovor  na to vprašanje je vselej enak ljubezen. Morda se ti to zdi preveč preprosto in nedoločno, saj te v resnici zanimata oblika in smer tvojega poslanstva. V resnici želiš vedeti, kakšni naj bodo tvoji naslednji koraki in kako se lahko rešiš razmer, ki te onesrečujejo.


Notranja duša (višji jaz) zahteva, da vsak trenutek preživiš smiselno. To je del božjega načrta s tabo. Preživi vsak trenutek tako, da boš komu zanetil iskrice v očeh in mu ogrel srce. Izkoristi moč, ki jo imaš, da potolažiš človeka v stiski, uporabiš svoje spretne roke, da ublažiš stisko na božjih prostranstvih Zemlje. Uporabljaj svoje darove tako, pa boš vsak dan znova poplačan.

Sanjariš o tem, da bi ti čas in dohodki omogočali več svobode, ki bi ti dala možnost, da končno uresničiš svoje najglobje želje. Sanjari naprej in ne misli, da so te sanje muhavost.

Vemo, da nas tako sprašuješ zato, ker si komaj upaš verjeti, da so te sanje uresničljive. Vendar pa ti lahko vsi, ki so sanjarili in sledili svojim sanjam, potrdijo, da so uspeli, ker so želje povezali s pogumom in delovanjem. Kot vsi imaš tudi ti, Ljubljeni, pravico uresničiti svoje sanje!

Že danes sezi po svojih sanjah in jih s tem poenostavi. Verjemi, da so ti na voljo in bodo ti. Ko moliš, da bi spoznal smisel svojega življenja, je naš odgovor že v tvojem srcu. Na pot ti bomo prinesli vsa sredstva, da sanje uresničiš. Ti pa bežiš pred sanjami in se vedno znova umikaš k tistemu, kar je po tvojem "resničnost". Ni treba, da je tako, nič več, Ljubljeni.

Že danes začni uresničevati svoje dobre namere. Osvobodi se bridkosti, ki si si jo naložil sa, odpri vsa vrata v svoje življenje novim razsežnostim luči. Prisluhni sodelavcu, odpusti prijatelju, nakrmi lačno žival. Vsako dobro delo nekaj pomeni. To ti bo dalo poguma in kos boš vsem razmeram, ki se ti zdaj zdijo neznosne.

Ko boš svoje življenje odprl svetlobi, ti bo srce razširil nov pogum. Tega izkoristiš modro in korak za korakom stopaj proti cilju o katerem sanjariš. Ti mali koraki te bodo prej ali slej pripeljali na vrh gore in nekega dne boš drugim lahko odgovoril na vprašanje, ki si ga nekoč zastavil sam: "Kaj je smisel mojega življenja?" Z lastnim zgledom boš drugim lahko pokazal pot do sreče, smisla in notranje izpolnitve, ki jo boš dosegel, če boš stopal za glasom srca, sanjam naproti!
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #7 - 03.02.2004 at 19:11:16
 
                         Življenska pot

Vsak trenutek vašega življenja je priložnost, da služite, torej priložnost, da ste srečni. Služite lahko planetu ali kateremu koli od njegovih prebivalcev. Angeli smo tako srečni tudi zato, ker želimo ves čas služiti. To ne pomeni, da smo mučeniki ali predpražniki – še daleč ne! Razdajanje dobi tako negativen prizvok, če izhaja iz občutka krivde ali dolžnosti. V tem primeru ne koristite niti sebi miti tistemu, ki mu dajete. Če pa dajete iz občutka obilja in ker veste, da lahko veliko ponudite, osrečite vse.Razdajanje ne pomeni nujno podarjanje materialnih stvari. Dajemo in služimo tudi takrat, ko nakrmimo lačno žival ali se nasmehnemo osamljenemu otroku. Če tako ravnate, v obilju tudi dobivate.

Iščite priložnosti za služenje in ponudile se vam bodo same. Angeli vam pomagamo služiti, zato pričnite z dajanjem v sodelovanju s svojimi nebeškimi sodelavci in ne oklevajte nas poklicati. Toliko lahko podarite in tega ne opazite, če ne dajete prostovoljno. To načenja vašo »samozavest«, kajti le skozi dajanje se lahko zaljubite v svoje življenje in v Boga. Božja ljubezen se odraža v ljubezni do vašega višjega jaza, kar dviga vaše mnenje o vas samih – ne na vzvišen ali nadut način, temveč v prepoznavanju ljubezni same.

Vaša življenska pot torej temelji na odkrivanju vaše resnične narave skozi služenje in razdajanje. Ne obotavljajte se in ne čakajte na popolno priložnost za dajanje. Poiščite jo takoj, potrpežljivo čaka, da jo odkrijete. Več ko boste dali, več boste imeli. Toda to so le obrabljene besede, ki čakajo dejanj. Začnite dajati, prepričajte se sami, da je res tako. Prepričajte se, da je v naših besedah resnica: Dajaj in prejel boš!

Odprite se dobremu, ki ga prejemate vsak dan. Ne zavračajte izobilja, ki vam ga podarja Bog. Skozi hvaležno sprejemanje boste spoznali, da ste obilno blagoslovljeni. To védenje bo v vas vzbudilo zaupanje, da boste še naprej dajali...skozi radostno služenje.
 

Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
mind
5
*****
Offline

Always remember Krishna
and never forget Him
!
Posts: 686
MB
Gender: male
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #8 - 03.02.2004 at 20:26:08
 
kali:
Quote:
Če pa živite v prepričanju, da romantična ljubezen lahko nadomesti božjo, boste prej ali slej postali nezadovoljni. V vsako romantično ljubezensko razmerje vnesite svetost in skupaj s partnerjem iščite varnost in zavetje samo tam, kjer ju lahko najdete: v Bogu.

mind wrote on 29.01.2004 at 22:49:46:
tud ljubezen med dvema materialnima telesoma (mož, žena, družina ) kot tudi denar , je minljive narave, in vsemu temu se bomo morali v končni fazi odpovedati

bolj smo na te (materialne) stvari navezani, večje je kasneje trpljenje, ko to izgubimo

naš cilj mora bit ljubezen do Boga, izvora vseh in vsega, tega nikdar ne izgubimo....in šele na tej podlagi in z tako usmeritvijo se lahko tud materialne (tukaj in zdaj) stvari poslihtajo

to seveda ne pomeni da moramo v pragozd in meditirat, ampak da uporabljamo stvari, ki so nam dane v uporabo, v Njegovo zadovoljstvo ne naše sebično zadovoljstvo

tako ljubezen med možem in ženo oz. družino ali npr. denar ni ovira v služenju Njemu, lahko pa postane ovira, če je to naš končni in edini cilj


kali:
Quote:
Dajaj in prejel boš!


nesebična/prostovoljna (materialna) ljubezen ali dajanje oz. služenje nekomu drugemu (zeni, otroku, zivali...) nam res lahko prinaša ugodne (materialne) posledice in nam tud nakazuje kaj nas najbolj zadovoljuje,  ampak takšno služenje je služenje Njemu na indirekten način (preko Njegove zunanje materialne energije) in takšno služenje oz. ljubezen je ilozorna (iluzorna zato, ker je minljiva) in v končni fazi za nas, ki iščemo trajno zadovoljstvo in obstoj neizpolnjujoča

in ne samo neizplonjujoča, je tud nemogoča (dajati vsem)...namreč šele ko/če iskreno ljubimo Njega lahko služimo/dajamo/ljubimo vse ostale

mi vedno služimo Njemu, direktno ali indirektno, ker takšna je naša večna vloga/narava, vendar je pomembno, da edino kar nas lahko trajno odreši iluzije (minljivosti) je ljubezen oz. služenje Njemu direktno.....to pomeni služenje Njemu direktno ali služenje Njegovi notranji duhovni energiji iz katere smo tudi mi sami (duša)

takšnega služenja torej ne smemo enačit z posrednim služenjem, ki poteka preko materialnih (minljivih, iluzornih) posrednikov...Njegovo večno prebivališče ne vsebuje materije, ne vsebuje minljivosti oz. iluzije...Njegovo večno prebivališče nam je namenjeno za direktno služenju Njemu v ljubezni


kako pa Mu lahko direktno služimo tukaj in zdaj, kako tukaj in zdaj Njega zadovoljimo, kakšne aktivnosti moramo tukaj in zdaj izvajati itd., da pridemo/da nas vzame pod Njegov notranji vpliv, pa nam On sam razlaga v avtoritativnih svetih zapisihBack to top
 

Hari bol
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: Pogovori z angeli, Doreen Virtue
Reply #9 - 03.02.2004 at 22:09:48
 
Quote:
kajti le skozi dajanje se lahko zaljubite v svoje življenje in v Boga. Božja ljubezen se odraža v ljubezni do vašega višjega jaza, kar dviga vaše mnenje o vas samih – ne na vzvišen ali nadut način, temveč v prepoznavanju ljubezni same.
Wink
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1