titud
5 p

Zaznavanje mističnega je vir vsake prave znanosti.
Markomur
Kaj pomeni titud?Najprej to da sem najprej individualist, taprvo sem jest, pol si pa šele lahko ti, tud ti, ti tud. To da sta napisana skupaj kot titud, pomen lahko to, da kot narcis v svoji meditaciji sam nase gledam kot na enga drugega, da sva šele oba skupaj jaz. Lahko pomen tud to, da v teb, t.j enemu drugemu, vidim sebe, pa se z njim identificiram v eno. Ni še konec, je tud ena vizulana ponata tituda obstaja, iz katere je pravzaprav nastal. A se kdo spomni bradatega obraza strička sama v lincolnovski podobi s cilintrom v stilu ameriške zastave na glavi, ki srepo gleda in zraven še s prstom kaže direktno vate. Jasno, izbral te je za to, da se pridružiš ameriški vojski, ko je ta država vstopila v ww1. Evo, tega strogega strička so američani pravzaprav povzeli po enmu brkatemu angleškemu oficirčku, ki je bil na otoku slaven po uspešnih kolonialnih masakrih po afriki in je prav tako novačil vojake za ww1. Evo in ta striček se je še enkrat reinkerniral pri naših tabelih, ki so z njegovim strogim pogledom mobilizirali folk za domobransko vojsko. In reinkarnacijo tega strašnega strica gledam vsak dan na steni pisarne, ko me s plakata poziva: TUDI TI se pridruži spikerski četi Radia Študent! Tako smo reinkarniranemu titudu nadeli še mobilizacijsko poanto, ki se sklada z geslom npr. TUDI TI SE PRIDRUŽI GIBANJU ZA DEMISTIFIKACIO MISTIKE! (…za odprto družbeno/duhovno sceno!) U2 je pa itak vsakemu glasbeno pismenemu rokovski kult. Mislim, da na njihovo megalomanstvo ni treba posebej spominjat, kar enemu egu ne more drugega kot dobro det. V bonotu se prek ene irske depresivnosti, nabite z energijo izraža, ki se v tituda v eno podalpsko melanhonijo pa gorenjsko trmo preslika. Z bonotom sva pa še ista generacija za povrh. Ima pa ta titud še en kup pomenskih odtenkov. Precej spominja na enega mislim da grškega boga titana, ta na ladjo titanic, oba pa na tita iz yuge...
|