gape wrote on 19.01.2004 at 12:32:06:jest bom reku tko
po vseh 'flamewariorsih', ki so se nam dogajal še dobro da je forum sploh obstal na tistih temeljih na katerih smo ga zgradil (open).
Eh, gape!

Le kdo je ta forum tako zelo 'flamewariorial'? A veš, da kaj takega niti nisem opazil. No, mogoče se je to dogajalo še pred tistimi časi, ko sem jaz prvič zašel na ta forum. Toda ves ta čas, odkar ta zanimivi forum obiskujem jaz, sem zelo pogosto videval mnogo nestrnosti predvsem pri zvestih "domačinih" tega foruma. Boš pa ja priznal, da so mene in še nekatere tvoji zvesti sotrudniki na vse načine obstreljevali z vsemi starodavnimi in novodobnimi kanoni, kar so se jih uspeli spomniti. V bistvu sem mnoge izmed vas spoznal kot dokaj nestrpne ljudi, vase zagledane, vzhičene nad svojim lastnim utopičnim "prav" in že kar sovražno nastrojene proti podobnim osebam, kot je npr. moja malenkost. Tisto o pojavljanju v dveh ali celo več osebah se mi zdi pa povsem neumestno. Naj se kdo imenuje kakor hoče, in kakor mu je kdaj bolj všeč, vedno bo pisal iz sebe in vedno nam bo nekaj sporočil.
Moram pa vsekakor priznat, da si ti osebno (in seveda še nekatere častne izjeme!) včasih skušal pokazati precej več tolerantnosti in spravljivosti z drugače mislečimi, čeprav je tudi res, da v primerih, ko je bilo potrebno izreči odločno besedo, si se običajno raje opredeli za prijetno "domačo laž" kot za dražljivo "tujo resnico". Tako je to, dragi gape, pa nič drugače.
To povem samo zato, ker ciljaš na vse neke outsiderje, ne vidiš pa, kaj vse neustreznega se skoti v teh domačih logih. Mislim, da ste tukaj v resnici predvsem dobri ljudje, je pa slaba stran marsikaterega izmed teh dobrih ljudi izrazita nestrpnost do drugače opredeljenih ljudi, do ljudi, ki jim novodobne blodnje niso domače.
Zato bi le pripomnil, da mi sicer ni všeč majčkeno provokativen ton v Exovem postu, je pa v bistvu povedal precej resnice, ki bi jo bilo potrebno na tem forumu včasih malce pomeditirati. Tisto o Pozitivkah je resnično na kvadrat!
Uvodni post je pa pač vtis, kot ga ima lahko sleherni izmed nas. Osebno mislim, da je ta forum vreden samega sebe, v bistvu zelo zaprt v new age zmedo, in se nekako ni pripravljen odpreti temeljitim konstruktivnim spoznanjem. Tak je moj vtis, se pa lahko tudi motim, kot rad poveš tudi ti, dragi kolega gape.