Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1556 times)
kr_eden
Ex Member

Bog
09.01.2004 at 22:28:03

Me še kar drži  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Pa poglejmo malo še tega našega duhovnega Boga, katerega tako zvesto iščemo duhovni iskalci resnice.
Krščanski iskalci pa tukaj resno zelo prednjačijo, v iskanju Boga in uradna religija jih prav lepo vodi in pelje po poti iskanja, okrog in okrog in še okrog.
Čeprav uradne religije še vedno močno držijo "božje" žezlo v rokah ( beri meč ) in določajo sprejemljivost teoloških dogem, se mnogi ljudje že požvižgajo na to; iščejo sledi do Očetovega dobro skritega groba, do ostankov, ki bi jih lahko pripeljali do njegove duše,do dejanskega Boga. Čakajo na ponovno rojstvo drugačne predstave o njem, ki bi spet združila ljudi v enotno religijo polno hrepenenja, duha složnosti, modrosti in pristne vere. Želijo si, da na področju religioznih idej človeštvo ne bi bilo tako spredalčkano. In spredlčkani so krščanski iskalci v nulo, pa tudi v drugih verstvih ni nič kaj boljše. Na svetu žal ni dovolj močne razsvetljene figure, ki bi zmogla vsebino vseh predalov združiti v koherentno sliko Boga in jo prepričljivo predstaviti množicam, obremenjenim s težkimi psihološkimi vzorci in strahovi. Pravzaprav je človeštvo danes razdrobljeno bolj kot kadar koli prej v zgodovini in ravno zato se novi "Bog" morda nikoli ne bo rodil. Novih prerokov človeški rod kot celota ne bo mogel sprejeti ali pa jih niti ne bo in tako bomo še naprej zabubljeni v predalčke, vsak zagledan v svojo otročjo slikico Boga (oziroma ne-boga, anti-boga, nad-boga ali jaz-boga). Kdo bi vedel, kaj dobrega bo to po drugi strani prineslo?  Morda bomo laže razumeli ničnost sveta in se pripravili na izstrelitev v transcendenco, v živega Boga, ne glede na to, kakšne predstave o njem imamo sedaj? Predstave, da, vedno le predstave, saj Božje resničnosti v tem svetu, stlačeni v drobcen, krhek, smešno zmotljiv stroj (telo), ne moremo doseči. Šele ko se presežemo, se dosežemo.
Najbolj ironično pri današnjem bogu- in sebeiskateljstvu je to, da se od sebe nikoli nismo oddaljili in tudi od Boga ne! Predstavljajte si raztresenega profesorja, ki pol ure po stanovanju išče očala in je že ves živčen, potem pa ugotovi, da so bila ves čas na njegovem nosu. Enako je z duhovnim iskanjem - nikoli nismo izgubili ne sebe ne Boga, samo pozabljamo pogledati na najbolj očitno mesto, vase. V enem od vedskih spisov je zapisana zgodba o strašnem demonu, ki je prebival v vesolju pred milijoni let. Ker je Bog nekoč ubil njegovega brata, ga je demon neizmerno zasovražil. Vse vesolje je preiskal do zadnjega kotička, da bi ga našel in maščeval bratovo smrt, a zaman. Od silne jeze in zagnanosti je pozabil preiskati edino mesto, kamor še ni pogledal - svoje srce.
Naš stari "Bog" je mrtev, sprijaznimo se s tem.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Re: Bog
Reply #1 - 13.07.2004 at 03:12:04

In, smo že našli Boga ???
Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #2 - 13.07.2004 at 15:30:49

Wink Grin Roll Eyespitam  se , pitam...
če smo res iskreni , bomo to vprašanje postavili sebi in vedeli kje smo...
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Alex.je.posranec
Guest

Reply #3 - 14.08.2004 at 08:18:30

Quote:
Me še kar drži, posran sem  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Pa poglejmo malo še tega mojega duhovnega bolnika (Alexa posranca), katerega tako zvesto iščem duhovni bolnik v resnici.
Krščanski iskalci pa tukaj resno zelo prednjačijo, v iskanju Alexa posranca in uradna religija jih prav lepo vodi in pelje po poti iskanja, okrog in okrog in še okrog.
Čeprav uradno Alex posranec še vedno močno držij "čivavino" žezlo v rokah ( beri mlahav kurac ) in določa sprejemljivost svojih tekočih dogem v svoja usta, se mnogi ljudje že požvižgajo na to; iščejo sledi do Alexove stupidnosti dobro skritega retardiranca, do ostankov, ki bi jih lahko pripeljali do njegove neumnosti,do dejanskega nedonošenčka. Čakajo na moje ponovno rojstvo drugačne predstave pameti, ki bi spet združila ljudi v enotno harmonijo polno hrepenenja, duha složnosti, modrosti in pristne vere. Želijo si, da se na področju inteligence Alex posranec ne bi bilo tako poneumljal iz minute v minuto. In goreča so Alexova jajca v nulo, pa tudi v drugih časih ni nič kaj boljše. Na svetu žal ni dovolj močnega razsvetljenega Alexa, ki bi zmogel vsebino vseh predalov združiti v koherentno sliko intelekta in jo prepričljivo predstaviti množicam, obremenjenim s težkimi psihološkimi vzorci in strahovi. Pravzaprav je človeštvo danes osuplo bolj kot kadar koli prej v zgodovini in ravno zato se novi "Alex posranec" morda nikoli ne bo rodil. Novih prerokov človeški rod kot celota ne bo mogel sprejeti ali pa jih niti ne bo in tako bom še naprej zabubljen v debilnost, zagledan v svojo otročjo slikico infantila (oziroma ne-umneža, anti-intelektualca, nad-retardiranca ali jaz-bedneža). Kdo bi vedel, kaj dobrega bo to po drugi strani prineslo?  Morda bom laže razumel ničnost svoje glave in se pripravil na izstrelitev čivave, v živega Boga, ne glede na to, kakšne predstave o njem imam sedaj? Predstave, da, vedno le predstave, saj moje resničnosti v tem svetu, stlačen v drobcenega, krhkega, smešno zmotljivega infantila (debila), enostavno dosegam. Šele ko pogledam v ogledalo, se vidim.
Najbolj ironično pri današnji moji debilnosti- in sebeiskateljstvu je to, da se od sebe nikoli nisem oddaljil in tudi od debilnosti ne! Predstavljajte si raztresenega posranega Alexa, ki pol ure po stanovanju išče očala in je že ves živčen, potem pa ugotovi, da so bila ves čas v njegovem anusu. Enako je z Alexovo pametjo - nikoli nisem izgubil ne pameti ne inteligence, ker te nikoli nisem imel. V enem od vedskih spisov je zapisana zgodba o strašnem debilu Alexu, ki prebiva na Gape forumu. Ker je Bog nekoč ubil njegove možgane, ga je debilnost neizmerno prevzela. Vse vesolje je do zadnjega kotička se je zjokalo nad mano, da bi jih našel in maščeval možgansko smrt, a zaman. Od silne jeze in zagnanosti sem pozabil preiskati edino mesto, kamor še ni pogledal - plažo.
Moja "pamet" je mrtva, sprijaznite se s tem.

Back to top

IP Logged

Alex
Ex Member

Reply #4 - 14.08.2004 at 15:14:02

Interesantno, vendar, nimaš smisla.
Back to top

IP Logged

b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Reply #5 - 14.08.2004 at 15:22:54

Quote:
Me še kar drži  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Pa poglejmo malo še tega našega duhovnega Boga, katerega tako zvesto iščemo duhovni iskalci resnice.
Krščanski iskalci pa tukaj resno zelo prednjačijo, v iskanju Boga in uradna religija jih prav lepo vodi in pelje po poti iskanja, okrog in okrog in še okrog.
Čeprav uradne religije še vedno močno držijo "božje" žezlo v rokah ( beri meč ) in določajo sprejemljivost teoloških dogem, se mnogi ljudje že požvižgajo na to; iščejo sledi do Očetovega dobro skritega groba, do ostankov, ki bi jih lahko pripeljali do njegove duše,do dejanskega Boga. Čakajo na ponovno rojstvo drugačne predstave o njem, ki bi spet združila ljudi v enotno religijo polno hrepenenja, duha složnosti, modrosti in pristne vere. Želijo si, da na področju religioznih idej človeštvo ne bi bilo tako spredalčkano. In spredlčkani so krščanski iskalci v nulo, pa tudi v drugih verstvih ni nič kaj boljše. Na svetu žal ni dovolj močne razsvetljene figure, ki bi zmogla vsebino vseh predalov združiti v koherentno sliko Boga in jo prepričljivo predstaviti množicam, obremenjenim s težkimi psihološkimi vzorci in strahovi. Pravzaprav je človeštvo danes razdrobljeno bolj kot kadar koli prej v zgodovini in ravno zato se novi "Bog" morda nikoli ne bo rodil. Novih prerokov človeški rod kot celota ne bo mogel sprejeti ali pa jih niti ne bo in tako bomo še naprej zabubljeni v predalčke, vsak zagledan v svojo otročjo slikico Boga (oziroma ne-boga, anti-boga, nad-boga ali jaz-boga). Kdo bi vedel, kaj dobrega bo to po drugi strani prineslo?  Morda bomo laže razumeli ničnost sveta in se pripravili na izstrelitev v transcendenco, v živega Boga, ne glede na to, kakšne predstave o njem imamo sedaj? Predstave, da, vedno le predstave, saj Božje resničnosti v tem svetu, stlačeni v drobcen, krhek, smešno zmotljiv stroj (telo), ne moremo doseči. Šele ko se presežemo, se dosežemo.
Najbolj ironično pri današnjem bogu- in sebeiskateljstvu je to, da se od sebe nikoli nismo oddaljili in tudi od Boga ne! Predstavljajte si raztresenega profesorja, ki pol ure po stanovanju išče očala in je že ves živčen, potem pa ugotovi, da so bila ves čas na njegovem nosu. Enako je z duhovnim iskanjem - nikoli nismo izgubili ne sebe ne Boga, samo pozabljamo pogledati na najbolj očitno mesto, vase. V enem od vedskih spisov je zapisana zgodba o strašnem demonu, ki je prebival v vesolju pred milijoni let. Ker je Bog nekoč ubil njegovega brata, ga je demon neizmerno zasovražil. Vse vesolje je preiskal do zadnjega kotička, da bi ga našel in maščeval bratovo smrt, a zaman. Od silne jeze in zagnanosti je pozabil preiskati edino mesto, kamor še ni pogledal - svoje srce.
Naš stari "Bog" je mrtev, sprijaznimo se s tem.

Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

Alex.je.posranec
Guest

Reply #6 - 14.08.2004 at 15:41:50

Alex wrote on 14.08.2004 at 15:14:02:
Interesantno, vendar, nimaš smisla.

Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1