Lej v istem stavki si rekel, da nate ne vpliva in potem razložil, da se boš obnašal točno tako, kot te bod/mo klicali. Kako ne vpliva nate, če se misliš točno tko obnašat, kot te bomo imenovali? Meni npr. je ati enkrat, ko sem bla mejhna, rekel, da sm trmasta, tko kot on. njemu je to blo ful v čast, ker je to gledal bolj kot vztrajnost. Meni so pa potem kasneje drugi rekli da sem trmasta in so pod to mislili nekaj slabega. In meni je blo hudo nisem hotla bit trmasta. Nisem hotla bit tisto, kar je ati rekel, da sem. In v takih vzorcih, lastnostih, za katere mi nekdo reče, da jih imam in jaz pol kar zares začnem verjet da jih imam in se v skaldu s tem verjetjem = prepričanjem tudi obnašat,.. zame je ves point tega osvobajanja od sebe in svojih prepričanj prav v tem, da ko se zavem, zakaj se obnašam trmasto - ker mi je blo enkrat, ko sem bla mejhna in so mi ble tkoo pomembne očetove besede, rečeno prav od njega da sem trmasta in jest otrok, sem si rekla, to je pa res in v skaldu s tem sem šla ravnat (vem da je prou en strokoven izraz za tole, pa se ga ne spomnim - namreč za to, da se začne človek obnaša v skaldu s tem, kar si družba misli o njem), čeprav čist nezavedno. In pol se učim ločevat med vztrajnostjo in trmo ... in to...
zakaj zdej vse to razlagam
ker mi je zanimivo to, da ti delaš prav obratno
ti veš, da so te drugi tako imenovali in ti veš, da nisi to, kar drugi pravijo da si, pa vendar, ti ne boš deloval v skaldu s tem, kar verjameš da si, (kar jaz sicer poskušam: bit tisto, kar jaz mislim, da sem), ti boš deloval v skaldu s prepričanji drugih, da bodo ja rekl: evo, prav smo imeli: res je kreten, a nismo tko že od vsega začetka rekl
in men se to ne zdi nič normalno
pa ne, da bi jest zdej govorila, kaj da je normalno in kaj da ni
ampak predvsem hočem povedat to, da ti nikakor ni treba bit tisto, kar ti drugi pravijo, da si
in da ti niti ni treba dajat tazga vtisa, da boš tak zato, ker so ti drugi rekli
in drugo kar je je tole z Andresom, da je napisal kreten
ni te proglasil za kretena
PROGLASIL- NE
poleg tega, da Andres v tem portirskem pozdravu veselo zbada marsikaterega novoprišleka, pa se še ne spomnim tazga odziva, kot je tvoj, brez enih grozno slabih namenov in ga ne gre jemat čist resno,
ni menda besede proglasiti uporabil nihče
jest sm zihr, da je marsikomu , ki je rekel kej slabga o tebi žal pa naj si to sami pri sebi hočejo priznat al pa ne, men v glavnem, je
v glavnem po vsem tem režanju lahko spet rečem, da ne misliš resno
ampak sm hotla poskusit

Breath of Life
Bravo Eva, lepo napisano, ne bom komentiral, res, lepo napisano.