ja anarhija bo red
pomojeda so nacionalne države nastale zato ker je bila to logična posledica združevanja ljudi, združevali pa so se zaradi menjave. zdej je ta ista institucija, ki je bla ustvarjena za menjavo, na osnovi jezika - sporazumevanja, izrabljena na tak perverzen način da je drastično podražila menjavo ... predstavlji si da zdej šaltamo na blagovno menjavo ... direktno ... predstavlji si stroške, da vse mega dobre vege hrance, ki v merkatorju stanejo vse po vsaj 500 sit, dobiš kot kompenzacijo za neke tvoje storitve nekomu drugemu, ali tretjemu ki je vključen v sistem kompenzacij ...
to bo štala ... dobr ... bla bi štala, če bi to začel uvajat ... najprej seveda lokalno, del ponudbe bi bil zihr lokalnega značaja, del pa bi bil zihr zanimiv tud globalno ...
ja pomoje so nastale iz potrebe po standardiziranju menjave, nato nadzoru nad njim in nato o odločanju o tem in ... ... ... do tega da vsi odločamo o vsem ... noben več ne dela tega v čemer je dober (no ja ... so izjeme, ki potrjujejo pravilo) ampak vsi kr neki 'delamo' ... 'delamo' keš ...
dobre so te animacije ki krožijo med računalničarji ... vsaj 5 vodilnih na enga k neki pol nardi na konc.
in dejstvo je da smo se naučil da nacionalnosti več ne rabmo ... rabmo eno spakedranščico ki se bo zlila z angleščino v angleško narečje

kaj bi mi mateja nardila da bi tole vidla čitiat ...

in Zemljo ... to je vse kar se rabi ... uprava ... minimalna ... korporacije so dejansko tolk velike, da si mi kel u sloveniji mislt ne moremo ... mi smo ena taka korporacija ... zdej pa pomislte ... tisti k kej delate kdaj pa kdaj ... kolk je unih ki odloča o tem kaj in kako boste vi na konc reč dejansko spravili skoz nad vami ???
do predsednika
a whole lot ... of them ... in to samo zato ker ne znamo poskrbet zase, popedenat svojga lajfa tko kt maximalno zmoremo, da smo v vsakem trenutku, vedno, tukaj in zdaj sto posto ... popolni ... samozadostni ... ne-navezani ... svobodni ...
če bi znal poskrbet zase, ne bi delal ta shitty yob ... ki je pa proti konkurenci, kr ok ... seveda ...

zdej vidm kje sm
Svet pogovorov
General
Kako spraviti Slovenijo na pravo pot
Post reply ( Re: v čem je smisel nastanka držav? )
keš

njega transfer, njegov point, menjava dobrin, storitev ipd ...
država
korporacija