lola wrote on 04.12.2003 at 10:49:34:Exo, pa ne potvarjaj mojih besed. Kje vidiš visokoleteče in mistificirane izkušnje? Pa kje za vraga si pobral, da mora vlak iti čez punce med 14 in 18 leti, da pride do kakšnega spoznanja?
Izkušnja, kakršnakoli (promiskuitetna, celibatna, monogamna, nesrečno zaljubljena ...), ki je tvoja lastna, te lahko v življenju kaj nauči, če si sposoben videti nauk v njej.
Modrost, ki je nastajala tisočetja? Kot npr. pri katolikih, da je greh spolnost pred zakonom; da je kontracepcija greh, ali pa, da je greh imeti nezakonskega otroka? Ne morem se strinjati s takšnimi "modrostmi", ki jih prodajajo kot modrost, v resnici pa so kup predstodkov in poskusov obvaladovanja ljudi.
Preveč zrelativizirano, posplošeno, nekaj sličnega ala Valentina, no smao ona je itak ekstrem, ki ne loči, da ni vseeno kako obrneš kozarec, če ga obrneš narobe, v njega ne moreš nalit pijače in boš polil!
Zdrava narava je doma v podeželskem življenju, ne samo telesno, marveč zlasti tudi duševno, moralno in etično. Nikakor pa ne v urbanističnih termitnjakih neoliberalizma.Prosim, če pa ti govorim o moralno-etičnih dognanjih, na katerega se opira tudi več religij in filozovskih nazorov! Ne moreš me prepričat, da se bom podrejal današnji miselnosti, in skupaj z volkovi tulil v mesec. Krdelni nagon mi ni niti malo všeč, raje sem z manjšino, ki misli drugače, razumniki so bili vedno odrinjeni in posmehovani. Ne, hvala, ne maram grupacij in konformizma (prilagodljivosti), raje se opiram na modrost.
Zame nekaj pomenijo tradicionalne vrednote, če tebi ne, je tvoj problem in tvoj lasten "življenjski stil", tudi pravica, ne moreš pa žejnega vodit preko vode.