Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 
(Read 20999 times)
Gru Gru
5
p

Re: Nacionalna identiteta
Reply #45 - 27.11.2003 at 12:08:04

Quote:
Odgovorna si za tisto kar ti sama narediš ali NE narediš.

Nisi pa kriv, če te kdo na silo zvleče v plinsko celico in zastrupi.

Se ti zdi da si?

Misliš, da je milijon folka imelo isto karmo.

Quote:
aryan:  
zakaj ti je tezko dojet da si je vsak sam kriv za svoje trpljenje? to je prvi korak ki ga more oseba dojet na poti samospoznavanja. don't blame others for you own sufferings.

mogoce ne verjames v reinkarnacijo in ti zato ksne stvari ne klapajo ciz?

me zanima kje konkretno se teb zatakne pr tem da si je vsak sam kriv. kar sejes to zanjes. kar si sejal to bos zel. velik se prenese tud na naslednje zivljenje in zato vcasih tko zgleda k da mora nekdo "nedolzen" trpet po krivem.

Zakaj bi se meni zataknilo? Zakaj se ne vprašaš, če je tvoje pojasnilo le tolažba, za lažje sočustvovanje?

Zakaj mogoče ti ne dojameš, da je to totalna logična zmota. Zakaj mogoče ne dojameš, da reinkarnacijo nisi dojel, kot ti jo želijo prikazat.

Vsekakor je poboje v 2.svet vojni ali pod Stalinovim vladanjem pripisati karmično-reinkarnacijski razlagi.

Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #46 - 27.11.2003 at 12:08:38

Quote:
Odgovorna si za tisto kar ti sama narediš ali NE narediš.

Misliš, da je milijon folka imelo isto karmo.

Preveliki pomen se daje karmi - napačno je razumljena tudi s strani vzhodnjakov. Jasno, da po zakonu akcije in reakcije velja Newtonov zakon, da žanješ to, kar boš sejal. Če boš nekoga izzival, jih boš po vsej verjetnosti dobil po nosu. Ampak tudi Newtonov zakon odpove pri Einsteinovi relatinosti teoriji. Nič ni dorečeno, to je edina jasna stvar. Ni pa to neka vdanost v usodo, češ si že zaslužim to, da trpim, da sem tepen, da... Misliš, da so si zlorabljeni (spolno, fizično in mentalno) otroki izbrali take starše, če predpostavima, da reinkarnacija obstaja? Figo, kdo pa bi si izbral zlo? Morda za duhovno rast? Ja, če ga prej ne popelje na rob samomora, ali pa ga zaprejo v psihiatrično bolnišnico. Vsak človek se lahko spremeni in poboljša, zame je karma farsa, ker se jo preveč ozko oziroma ukleščeno - hermetično pojmuje. Vsak nosi v sebi potencial, da ubere drugo pot.

Zakaj pa se ne bi imeli radi, me zgoraj sprašuješ?
???
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #47 - 27.11.2003 at 12:08:38

vida wrote on 27.11.2003 at 12:06:49:
??? ??? ??? ??? ???

Vida sej imamo tebe tudi.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #48 - 27.11.2003 at 12:13:05

Quote:
Zakaj bi se meni zataknilo? Zakaj se ne vprašaš, če je tvoje pojasnilo le tolažba, za lažje sočustvovanje?

sem se ze vprasu, pa se mi zdi, da ni. moje pojasnilo se mi zdi v skladu z naravnimi zakoni, pod cigar vpliv spadamo vsi.

Quote:
Zakaj mogoče ti ne dojameš, da je to totalna logična zmota. Zakaj mogoče ne dojameš, da reinkarnacijo nisi dojel, kot ti jo želijo prikazat.

logicna zmota? men se zdi reinkarnacija in posledice razlicnih delovanj cist v skladu z logiko. kar sejes to zanjes. ce das reinkarnacijo in zakon karme skupi pol je trpljenje "kao-nedolznih" ljudi ciz v skladu z naravnimi zakoni in tudi logiko.

Quote:
Vsekakor je poboje v 2.svet vojni ali pod Stalinovim vladanjem pripisati karmično-reinkarnacijski razlagi.

ja.
Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #49 - 27.11.2003 at 12:13:09

vida wrote on 27.11.2003 at 12:06:49:
??? ??? ??? ??? ???

Ja, se isto čudim, zakaj se ne bi imeli radi? Čemu postavlja Edi to iritativno vprašanje.

Misliš, da pomeni ljubezen do domovine sovraštvo do tujcev? Nikakor, potem nimaš razčiščenih pojmov?
??? ??? ??? ???
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #50 - 27.11.2003 at 12:17:25

Exo, ni iritiativno vprašanje, ampak po-trditev in se nanaša direkt nate. Na jabranje, da so nekateri proti tebi. Za lažjo razlago sem napisal le stavek.

Back to top

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #51 - 27.11.2003 at 12:21:13

Quote:
Exo, ni iritiativno vprašanje, ampak po-trditev in se nanaša direkt nate. Na jabranje, da so nekateri proti tebi. Za lažjo razlago sem napisal le stavek.

Saj nimam nič proti, če je kdo proti meni - to sem mislil bolj z idejnega vidika. Tu je pač bolj enolično mišljenje in se mi zdi, da ne odobravate, če kdo misli drugače. Ne moreš reči, da je moje ali tvoje edino pravilno. Moti pa me predvsem to, da se je iz mojega prvega posta razbiral vsak po svoje in napisal to, česar sploh nisem nikjer zatrjeval.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #52 - 27.11.2003 at 12:26:24

Ja aryan te čist razumem, maš prov zase. Zame pač ne.

Naravni zakon. Naravni zakon pravi, onaj ko je jači taj tlači, če se slučajno ne najde kdo bolj iznajdljiv (David in Goljat), naravni zakon.

Nenaravni zakon, zakon univerzuma, zakon boga?
bog ni naraven ali je? Mogoče je umeten?

Kaj je naravni in kaj nenaravni zakon.

Jest govorim predvsem o času tukaj zdej. O človeku, so-človeku, humano, socialno, sočutno.

Kaj ma veze vse to z bolečino in trpljenjem. Le to, da ljudem vržeš pesek v oči in jih malo manj boli, ko jim nategujejo telo na natezalnici.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #53 - 27.11.2003 at 12:31:13

exorcist wrote on 27.11.2003 at 12:21:13:
Tu je pač bolj enolično mišljenje in se mi zdi, da ne odobravate, če kdo misli drugače. Ne moreš reči, da je moje ali tvoje edino pravilno.

Lahko rečem, da je tukaj kaj precej različnih mnenj.

Seveda pa lahko rečem, da je tvoj ali moje edino pravilno. To pa 100%. Seveda za vsakega posebej.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #54 - 27.11.2003 at 12:40:24

Quote:
Ja aryan te čist razumem, maš prov zase. Zame pač ne.

zakon karme in reinkarnacije je univerzaln zakon, ker smo vse "pogojene" individualne duse pod njegovim vplivom. (pa ce se tega zavedamo ali ne. ce damo roko v ogenj vede ali nevede nas bo v vsakem primeru spekl)

Quote:
Naravni zakon. Naravni zakon pravi, onaj ko je jači taj tlači, če se slučajno ne najde kdo bolj iznajdljiv (David in Goljat), naravni zakon.

ce gledas kratkorocno mogoce to drzi. ce gledas dolgorocno najbrz ze ne bo drzal. ce pa gledas iz vecnosti pa vsak zanje tisto kar je sejal, brez izjem.

Quote:
Nenaravni zakon, zakon univerzuma, zakon boga?
bog ni naraven ali je? Mogoče je umeten?

karmicni zakon je univerzalen za "pogojene" duse in  postavljen od Boga, ampak On sam ni pod njegovim vplivom.

ko se mi odlocmo bit nenaklonjeni Bogu pademo pod vpliv iluzije in se zmotno-poistovecamo z materijo in delujemo znotri nje po karmicnem zakonu, ki je ciz neizprosen, vse se slej ali prej poravna do "nule" natancno. ce se odlocmo bit direktno naklonjeni Bogu pa se stvari mal spremenijo... nam na boljs.

Quote:
Kaj je naravni in kaj nenaravni zakon.

zame je naravni tist, ki velja v vseh casovnih in prostorskih okoliscinah , nenaravni pa je tist, ki si ga naspekuliramo in postavljamo ljudje pod vplivom iluzije sami, in ponavad se ga na konc se drzat ne mormo.

Quote:
Jest govorim predvsem o času tukaj zdej. O človeku, so-človeku, humano, socialno, sočutno.

dokler ne bos mogu dojet in razlozit seb in posledicno tud ostalim, da smo si odgovorni za svoja dejanja in da bomo zel tisto kar bomo sejal ne bos nikol socuten do nikogar, ampak bos sebe in ostale se naprej drzal v lazi (bolezni).

Quote:
Kaj ma veze vse to z bolečino in trpljenjem. Le to, da ljudem vržeš pesek v oči in jih malo manj boli, ko jim nategujejo telo na natezalnici.

men se zdi nesocutno, da se ljudem ne pove resnice, ampak se jih pusti zivet v lazi (najbrz zato da bi se jih lazje manipuliral). ampak ker zakon karme deluje tud na tistih, ki se spravljajo v take umazane posle se tud to slej k prej poravna na tak ali drugacen nacin.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #55 - 27.11.2003 at 12:46:28

Quote:
dokler ne bos mogu dojet in razlozit seb in posledicno tud ostalim, da smo si odgovorni za svoja dejanja in da bomo zel tisto kar bomo sejal ne bos nikol socuten do nikogar, ampak bos sebe in ostale se naprej drzal v lazi (bolezni).

Ali druggače, ne vem kako boš TI na natezalnici sam sebi v mukah trpljenja vso to baso razložu!

Lahko pa pokličeš partiđžane, da te rešijo. Al jih nebi, ker maš tako karmo?
Back to top

IP Logged

vida
5

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #56 - 27.11.2003 at 12:51:00

Quote:
Vida sej imamo tebe tudi.

Več dam na iskrenost.
Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #57 - 27.11.2003 at 12:54:39

Quote:
Ali druggače, ne vem kako boš TI na natezalnici sam sebi v mukah trpljenja vso to baso razložu!

res bi si jo tud jaz tezko takrat razlozu, sam druzga mi ne bi preostal. prej k lahko sprejmemo resnico lazje nam je.

Quote:
Lahko pa pokličeš partiđžane, da te rešijo. Al jih nebi, ker maš tako karmo?

po moje bi takrat deloval v skladu s svojo zavestjo, ki pa je lahko bolj ali manj zakontaminirana z lazjo. bolj ko bi bla zakontaminirana z lazjo bolj bi kasneje trpel rezultate svojih takratnih dejanj (ceprav bi blo to v sili). kot sem reku, zakon karme je neizprosen, ciz impersonalen, ne pozna in ne zazna nbenih custev.

ce pa se trudmo bit direktno naklonjeni Bogu se bo nasa zavest postopoma ocistla in vsa nasa delovanja bojo prinasala dolgorocno in v vecnosti prijetne-jse rezultate.
Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #58 - 27.11.2003 at 13:30:51

Quote:
res bi si jo tud jaz tezko takrat razlozu, sam druzga mi ne bi preostal. prej k lahko sprejmemo resnico lazje nam je.

Ja sam v tej poziciji je edina resnica,.. znana in globoko doživljajoča ta, da te en kreten muči in ti zna vzet življenje.

Medtem, ko ti v svoji glavi in zavesti veš in si želiš, da bi še živel, svoje znanje, dobroto, milost prenašal na druge ljudi, .

.... pa ti iz karmičnih-reinkarnacijskih vzrokov mučitelj tega ne bo dopustil ......

... ampak razlaga reinkarnacije vse potolaži.

Tvoj mučitelj se bo za kazen, no niti ne kazen, tak je zakon,  še 1000x rodil in bil mučen od drugega mučitelja, in ta mučitelj bo tudi mučen,....

hmm... večni krog mučiteljev in mučencev....

Back to top

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #59 - 27.11.2003 at 13:34:04

vida wrote on 27.11.2003 at 12:51:00:
Več dam na iskrenost.

Vida iskreno. Wink
Back to top

IP Logged