Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 5964 times)
bozo
Guest

SVETOVNI DAN BOJA PROTI OSTEOPOROZI
20.10.2003 at 11:34:28

Danes 20.10. je svetovni dan boja proti osteoporozi.
Bolezen danes prizadene najmanj vsako tretjo starejšo žensko in tudi moški se ji ne morejo izogniti.
Začnite se boriti že danes. S čim? S kalcijem, kot najboljšim sredstvom za boj proti osteoporozi.
Zakaj bi kupovali kalcij v tabletah, če obstaja tudi druga možnost.
Poglejte si več na naslovu:
http://www.coralproduct.com
Back to top

IP Logged

bozo
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Re: SVETOVNI DAN BOJA PROTI OSTEOPOROZI
Reply #1 - 20.10.2003 at 11:38:55

Odlična spletna stran:

http://www.coralproduct.com
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #2 - 20.10.2003 at 11:43:19

Spet ena bolezen, ki so so se jo zmisln farmacevti za (stare) ljudi plašit  samo za to da od njih (pa nas vseh) dnar k seb  zvabljajo    Angry
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #3 - 20.10.2003 at 11:50:51

Te bolezni si niso ravno izmislili farmacevti, so si pa izmislili način, kako na njej zaslužiti.
Osteoporoza je sicer za nekatere kruta realnost. Si že kdaj videl  tako sključene stare ženice, da se ne morejo več vzravnati ...

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #4 - 20.10.2003 at 12:15:20

Hrbte  starih mamc zjebe teža življenja, ki so ga bolj trpele kot živele. Če bi vsak dan jemale kalcijeve tableteke, zihr ne bi samo zard tega zdej pokonc hodile. Tko hoče zdej farmacija prkazat, da mora že dojneček za 'zdrave' kosti tablete kalcija dobivat pa narboljš celo življenje pol žret...  Z ostereoporozo je zelo hvaležno folk strašit, je  zlo opazno pa strašljivo, ker  če se  ne moreš na lastne kosti opret, na koga se boš pa pol. Odvisnost pa nemobobilost sta najhujši travmi sodobnega kao neodvisnega človeka   ??? Tongue
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #5 - 20.10.2003 at 12:40:19

Brez kalcija se ti hrbet upogne, ne glede na to ali  imaš zjebano ali udobno življenje.
Kalcij pa je mogoče zaužiti tudi s pravilnim prehranjevanjem, kar pomeni, da tablet ob pravilni prehrani sploh ne potrebuješ.

Preden so mornarji pogruntali, da je pomanjkanje vitamina C (premalo zelja na jedilniku) dejanski vzrok njihovim pogostim bolezenskim primerom, tudi  takih s smrtnim izzidom, so tudi smatrali, da to pač sodi zraven k težkemu življenju na morju.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #6 - 20.10.2003 at 15:11:20

Bardo_Thodol wrote on 20.10.2003 at 12:40:19:
Brez kalcija se ti hrbet upogne, ne glede na to ali  imaš zjebano ali udobno življenje.
Kalcij pa je mogoče zaužiti tudi s pravilnim prehranjevanjem, kar pomeni, da tablet ob pravilni prehrani sploh ne potrebuješ.

Preden so mornarji pogruntali, da je pomanjkanje vitamina C (premalo zelja na jedilniku) dejanski vzrok njihovim pogostim bolezenskim primerom, tudi  takih s smrtnim izzidom, so tudi smatrali, da to pač sodi zraven k težkemu življenju na morju.

Življenje dela težko tud nevednost, maš prov. Z vednostjo maš  večjo možnost, da si uravnotežiš prehrano in se naslph losaš stvari, ki ti zarad nevednosti težijo življenje. Samo vednost je dost realtivna zdeva,  ni nč dost vredna vednost, da pomanjkanje kalcija pomen  trhle kosti, joda napačno delovanje ščitnice, železa slabokrvnost, preveč holesterola arterijosklerozo  itd., če kriterije za premal al pa preveč postavlja farmacija v svojem inetersu  po prodaji substanc za 'uravnotežanje' prehrane...

Zadnje čase dost berem v tem, da je zdravje dobilo ene religiozne dimenzije, da ves lajf obvladuje medicinski diskurz (tud gospodarstvo, politiko, umetnost...), tko da vera v zdravje postaja ena nova oblike religioznosti sodobnega človeka. Vera pa z vednostjo nima  kaj dost skupnega, tle pa po moje prideva skupaj, bardo, kaj praviš Undecided Smiley.  
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #7 - 20.10.2003 at 15:57:39

titud wrote on 20.10.2003 at 15:11:20:
Zadnje čase dost berem v tem, da je zdravje dobilo ene religiozne dimenzije, da ves lajf obvladuje medicinski diskurz (tud gospodarstvo, politiko, umetnost...), tko da vera v zdravje postaja ena nova oblike religioznosti sodobnega človeka. Vera pa z vednostjo nima  kaj dost skupnega, tle pa po moje prideva skupaj, bardo, kaj praviš Undecided Smiley.  

Na zdravje !!  
8)
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #8 - 20.10.2003 at 17:15:42

Razen koralnega kalcija (ki se mi zdi hudo drag, glede na to, da ga je treba pri hudem obolenju uživat vsak dan nekaj let Roll Eyes) pa pomagajo tudi navadne kalcijeve šumeče taletke, pa tudi spremenjena prehrana:

http://www.krka.si/si/zdravje/osteoporoza/
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

pevka
3

Ljubljana
Reply #9 - 20.10.2003 at 17:48:32

Ej, če bi človek hotel pojest vsak dan te in une vitaminske tabletke, spirulino, pa kalcij, železo, cink, pa kaj jaz vem kaj še, bi bilo tega uf, precej.
Ker nisem ravno ljubiteljica teh pripravkov se sprašujem ali ni vneto jemanje tega tudi vzorec, ki se ga da, po mojem, raztreščiti na prafaktorje.

Poznam namreč kar nekaj ljudi, ki se mrzlično bašejo z raznimi pilulami in pijejo napitke, pa jim kar naprej nekaj fali. Če se zjutraj zbudijo čili in zdravi, je to prav čudno.
Meni pa to ne gre v glavo...  ???

Sej mogoče tale kalcij res čudeže dela, kaj pa vem.  Grin
Back to top

pevka

IP Logged

exorcist
Ex Member

Reply #10 - 20.10.2003 at 18:13:13

titud wrote on 20.10.2003 at 15:11:20:
Življenje dela težko tud nevednost, maš prov. Z vednostjo maš  večjo možnost, da si uravnotežiš prehrano in se naslph losaš stvari, ki ti zarad nevednosti težijo življenje. Samo vednost je dost realtivna zdeva,  ni nč dost vredna vednost, da pomanjkanje kalcija pomen  trhle kosti, joda napačno delovanje ščitnice, železa slabokrvnost, preveč holesterola arterijosklerozo  itd., če kriterije za premal al pa preveč postavlja farmacija v svojem inetersu  po prodaji substanc za 'uravnotežanje' prehrane...

Jaz že nisem zaužil niakršne tablete, kakih 10 let, niti aspirina. Zakaj bi me izkoriščala farmacija in služla mastne denarce na moj račun?

Wink
Back to top

IP Logged

Terrania
5

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Maribor
Reply #11 - 20.10.2003 at 18:49:34

Hehe to res obstaja? Jaz sem pred kakim tednom po celi soli razobesla plakate "RECITE NE! OSTEOPOROZI! Narocite sirovo z dvojim sirom pogreto" Kot zajebancija in reklama za solsko kantino. In sem cist na blef rekla da se bliza dan boja proti osteoporozi, zgleda da vcasih kaj dobro uganem.  Grin
Back to top

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams

IP Logged

DylanDog
5

somewhere in space..
Reply #12 - 20.10.2003 at 19:12:57

Imamo seznam vseh dnevov, posvecenih temu ali onemu?
Back to top

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged

A.
Ex Member

Reply #13 - 20.10.2003 at 20:38:40

nimamo sam bi blo dabest met, jaz mal spremlajm za v pozitivke in to...

osteroporoza ja stvar ni enostavna, niti enostranska titud, sej veš... lahk si pameten če si cel in zdrav.

exo vse pohvale, če boš kdaj aktivist, ki se za zdravje bori bom voltov zate  Grin

jaz vsake tolk pojem une abc vitamine kao naravne, predvem pozim, pa še aktiv h - živa voda(čeprav je drag k mater mu...) sam moji mami nekak pomaga, ma več e pravi, kaj pa vem...

pa na sol uno od himalaje sem prešel, pa manj kruha belega pojem, je res mal boljš, sam cukr tega nekak ne uspem zmanjšat, sem pojedu cel štrudl včeri jao mi...  Shocked Tongue Smiley  8)
Back to top

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #14 - 21.10.2003 at 05:02:25

no, ko smo že ravno pri tem, sem enkrat brala nekaj kemijskega pa v angleščini je blo, ampak na kratko tkole:
homogenizirano mleko ni vir kalcija - homogenizirano mleko je zdej že skor vsako- npr. alpsko mleko zihr!.. veliko jogurtov iz tazga mleka, smetane, tud skuto sm pomojem že vidla
homogenizacija naj bi bla postopek, pri katerem gre mleko skoz ene take minimini pore, da bi se maščobne celice razdelile na manjše . fora ej, da je maščobna celica kr dost velika, mogoče bo SPARKLE kej več vedla povedat in da ima ovojnico (zdj imen se čist nič ne spomnim) ki vsebuje snovi, zaradi katerih je ta celica prebavljiva in razgradljiva v človeškem telesu. Ko gre maščobna celica skozi to minimini mrežco al kaj že, se ta ovojnica pretrga, okrog maščobe se naredi pol neka druga ovojnica sicer, ampak to ni več original in nima več originalnih učinkov. odsotnost teh snovi onemogoča prebavo mleka in sploh absorbcijo kalcija (verjetno nekako posredno, se res ne spomnim  Undecided) tako preoblikovana maščoba paca kri in kalcij povzroča to poapnenje al kaj že? se ne absorbira v kosti ampak se nalaga nanje in celo na en način kostem škoduje.. pišuka, če dobim tist tekst, bom pokazla.. v glavnem... homogenizacija na-a! Undecided
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2