Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 7043 times)
exorcist
Ex Member
Feromoni
15.10.2003 at 18:41:26
 
Pred kratkim sem gledal oddajo, kako so znanstveniki ugotavljali, če je človek tekom evolucije izgubil nekatere sposobnosti v primerjavi z našimi primati
oziroma živalmi, to pa naj bi bile posebne vonjalne žleze, katere naj bi bile odločilne pri izbiri partnerja, le te bi naj detektirale takoimenovane spolne feromone. Feromoni naj bi delovali podobno kot hormoni, pomemben je tudi vonj kože, ker ima vsak edinstven - specifičen vonj, kateri nastaja predvsem pri
bakterioznem razkroju maščevnih molekul (žleze znojnice in lojnice) na povrhnjici kože. Baje je Napoleon kak mesec prej, še pred prihodom iz svojih vojaških pohodov, opozoril svoje priležnice, naj se ne umivajo, ker prihaja domov.

Ja pa, da si naj bi družinski člani smrdeli, kar bi prečevalo incest. Obstajajo tudi neke špekulacije, da bi si na podlagi  vonja izbrali moški takega partnerja, ki naj bi imel "nasprotni" imunski sistem, kot ga je imela mati, to naj bi zagotavljalo zdravje novorojencev.

Se vohamo!
Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
DylanDog
5
*****
Offline


Posts: 791
somewhere in space..
Gender: male
;DRe: Feromoni
Reply #1 - 15.10.2003 at 18:54:43
 
..mhmmm,  ..pa depiliranje in parfumi ter vodice  Grin
Back to top
 

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged
 
Jakob_Ostrjan
4
****
Offline

Samo srce
Posts: 471
Kranj
Gender: male
Re: Feromoni
Reply #2 - 16.10.2003 at 11:01:00
 
Le počas...

Feromoni niso podobni hormonom, ampak SO hormoni.

Uravnavajo določene funkcije v telesu, povzročajo spolno privlačnost, potem recimo pri ženskah, ki živijo v istem gospodinjstvu povzročijo, da se jim mentrualni ciklus uskladi, materi omogočijo, da prepozna svojega dojenčka ipd.

Feromonov ne vohamo z nosom, ker sploh nimajo vonja! Zaznavamo jih s posebnih organom, ki se nahaja med ustno in nosno votlino, to je pod zgornjo ustnico!

Največ se jih uporablja v komercialni rabi, tisti, ki jih uporablja naj bi postal veliki osvajalec nasprotnega spola. Izdelujejo jih tako v čisti obliki, lahko pa jih tudi dodajajo klasičnim parfumom.

Tle si pa lahko se kaj več preberete:

www.athenainstitute.com
Back to top
 

PA BOHLONEJ, K' STE TOLE BRAL...
 
IP Logged
 
Actionman
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 1
Ljubljana
Gender: male
Re: Feromoni
Reply #3 - 30.03.2009 at 16:47:00
 
Ja, sam kolkor sem zastopu ne palijo vse bejbe na iste mešanice feromonov... to je bolj kot ključ in ključavnica... ne gre kr ključ od avta v ključavnico od garaže tak da če misliteda ko boste kupli feromone, bojo pa kr vse po vrsti za vami padale, ste v iluziji. Lah bo šla mem vas kašna fuuul fuda pa vas še pogledala ne bo, al pa se bo za vami podila kašna mam'ca. Pa tudi ni res, da se tega ne voha. Večina žensk, ki jih poznam, pravi, da jim partner diši in ima za njih privlačen vonj... tudi ko ni nadišavljen. Punce majo to dooooosti bolj izostreno.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: Feromoni
Reply #4 - 30.03.2009 at 20:41:40
 
Punce -ženske že majo izostreno vse in vonj in vid in intuicijo ecc. Kaj jim vse to pomaga če smo moški v pedesetih letih več kot 50% manj deci in več babe. Še malo pa bo nasilje v družini obrnjeno.Sedaj bodo morali moški po zaščito in v očetovske domove. Ne bluzit 'pravih  decu' ni več- sam še moške frajle. Ampak najbolj smešno,da je to naraven proces-Le zakaj? To pa- ne ve vsak!!!

Lp Alojz Shocked
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Robi
5
p
*****
Offline

I love to love
Posts: 5749
Dolenjska
Gender: male
Re: Feromoni
Reply #5 - 06.05.2009 at 00:13:26
 
Očitno uspešna borba žensk za enakopravnost. Smiley

Moška zavest se vse preveč sprehaja po spodnji glavi. Grin
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1