Svet pogovorov
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
General >> Spolnost in odnosi >> Feromoni
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1066236086

Message started by exorcist on 15.10.2003 at 18:41:26

Title: Feromoni
Post by exorcist on 15.10.2003 at 18:41:26

Pred kratkim sem gledal oddajo, kako so znanstveniki ugotavljali, če je človek tekom evolucije izgubil nekatere sposobnosti v primerjavi z našimi primati
oziroma živalmi, to pa naj bi bile posebne vonjalne žleze, katere naj bi bile odločilne pri izbiri partnerja, le te bi naj detektirale takoimenovane spolne feromone. Feromoni naj bi delovali podobno kot hormoni, pomemben je tudi vonj kože, ker ima vsak edinstven - specifičen vonj, kateri nastaja predvsem pri
bakterioznem razkroju maščevnih molekul (žleze znojnice in lojnice) na povrhnjici kože. Baje je Napoleon kak mesec prej, še pred prihodom iz svojih vojaških pohodov, opozoril svoje priležnice, naj se ne umivajo, ker prihaja domov.

Ja pa, da si naj bi družinski člani smrdeli, kar bi prečevalo incest. Obstajajo tudi neke špekulacije, da bi si na podlagi  vonja izbrali moški takega partnerja, ki naj bi imel "nasprotni" imunski sistem, kot ga je imela mati, to naj bi zagotavljalo zdravje novorojencev.

Se vohamo!
;)

Title: ;DRe: Feromoni
Post by DylanDog on 15.10.2003 at 18:54:43

..mhmmm,  ..pa depiliranje in parfumi ter vodice  ;D

Title: Re: Feromoni
Post by Jakob_Ostrjan on 16.10.2003 at 11:01:00

Le počas...

Feromoni niso podobni hormonom, ampak SO hormoni.

Uravnavajo določene funkcije v telesu, povzročajo spolno privlačnost, potem recimo pri ženskah, ki živijo v istem gospodinjstvu povzročijo, da se jim mentrualni ciklus uskladi, materi omogočijo, da prepozna svojega dojenčka ipd.

Feromonov ne vohamo z nosom, ker sploh nimajo vonja! Zaznavamo jih s posebnih organom, ki se nahaja med ustno in nosno votlino, to je pod zgornjo ustnico!

Največ se jih uporablja v komercialni rabi, tisti, ki jih uporablja naj bi postal veliki osvajalec nasprotnega spola. Izdelujejo jih tako v čisti obliki, lahko pa jih tudi dodajajo klasičnim parfumom.

Tle si pa lahko se kaj več preberete:

www.athenainstitute.com

Title: Re: Feromoni
Post by Actionman on 30.03.2009 at 16:47:00

Ja, sam kolkor sem zastopu ne palijo vse bejbe na iste mešanice feromonov... to je bolj kot ključ in ključavnica... ne gre kr ključ od avta v ključavnico od garaže tak da če misliteda ko boste kupli feromone, bojo pa kr vse po vrsti za vami padale, ste v iluziji. Lah bo šla mem vas kašna fuuul fuda pa vas še pogledala ne bo, al pa se bo za vami podila kašna mam'ca. Pa tudi ni res, da se tega ne voha. Večina žensk, ki jih poznam, pravi, da jim partner diši in ima za njih privlačen vonj... tudi ko ni nadišavljen. Punce majo to dooooosti bolj izostreno.

Title: Re: Feromoni
Post by Alojz in Sandib on 30.03.2009 at 20:41:40

Punce -ženske že majo izostreno vse in vonj in vid in intuicijo ecc. Kaj jim vse to pomaga če smo moški v pedesetih letih več kot 50% manj deci in več babe. Še malo pa bo nasilje v družini obrnjeno.Sedaj bodo morali moški po zaščito in v očetovske domove. Ne bluzit 'pravih  decu' ni več- sam še moške frajle. Ampak najbolj smešno,da je to naraven proces-Le zakaj? To pa- ne ve vsak!!!

Lp Alojz :o

Title: Re: Feromoni
Post by Robi on 06.05.2009 at 00:13:26

Očitno uspešna borba žensk za enakopravnost. :)

Moška zavest se vse preveč sprehaja po spodnji glavi. ;D

Svet pogovorov » Powered by YaBB 2.3!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.