titud:
Quote:Duhovno po moje ni samo tisto, kar je locirano v transcedentno.
meni se zdi, da je celotna tvoja ideja praznine locirana izven transcendentalnega....
titud:
Quote:Jest vsaj zase lahko rečem, da je skupno polje najboljš pokriva ljubezen, ki je duhovna kategorija, čeprav ma tud čist materialne pojavne oblike in zato tud svoje temne plati. Glih zato se je tud od ljubezni kot edinmu smislu treba znat nekak odvezat, da te ne more čist potegnt v eno teh svojih infantilnih/temačnih pojavnih oblik.
.....vključno z ljubeznijo

čista izvorna transcendentalna ljubezen te ne more potegnit v v svojo temno plat, ker temne plati nima
vse v materialnem svetu ima svojo temno plat, ampak mi nismo materialna bitja
titud:
Quote:Jest do izgube "praznega jedra" še nism prišel in morda tud nikol ne bom, ker to (fikcijo?) praznega jedra (še) nujno potrebujem, da bi nanjga brez bojazni pa strahov lahko fiskiral svojo ekistenco. Šele, ko mi bo to uspel, lahko pride na vrsto izguba tud tega praznega jedra. Berem, da npr. je v zenu to mogoče dosečt, ampak preskakovat se ne da, ne morem in ne upam, se mi egič koj prebudi, če ga hočem nagnat iz varnega zavetja praznega jedra nesmisla.
titud, ko/če boš povsem prazen takrat se boš nujno moral spet zapolnit in zaradi te "čistosti" se boš zapolnil z ljubezijo do Boga
Vede, pravijo da doseganje zenovske/budistične praznine/osvoboditve je v bistvu lahko zelo priporočljivo (kar je navsezadnje Gosod Buda učil) vendar to stanje ti samo po sebi še ne prinese trajnega večnega zadovoljstva kjer možnost padca ne obstaja več
in to je tud zelo "trnova" pot, z številnimi nepotrebnimi vzponi in padci in tud prehodit jo je do konca zelo težko zaradi "temačnega" vpliva materije, sploh v zdajšnji Kali dobi, kjer smo zapacani oziroma zelo daleč od "praznine"
obstaja pa še direktna metoda, ki se imenuje metoda predanega služenja v ljubezni, s povdarkom na ne-materialni pa kljub temu osebni Ljubezni
to je Ljubezn do Boga, ki ti kot stranski produkt prinese odvezanost od materialnega in te povrne v svojo izvorno večno blaženo pozicijo
materialni svet je samo odsev duhovnega, duhovni svet pa je Izvorni in tud v tem izvornem svetu seveda obstaja "čutenje", vendar nima črnih plati, saj ni "okuženo" z materijo
titud:
Quote:preskakovat se ne da, ne morem in ne upam, se mi egič koj prebudi
egič se ob iskrenem in predanem služenju Njemu lahko samo "prazni"

titud:
Quote:Ne trdim, da se je mogoče odrešit samo ljubeznijo do sebe. Ampak sprejetje samega sebe takšnega kot si pa je po moje predpogoj, da tud druge lahkso sprejemaš take kot so.
"sprejetje samega sebe takšnega kot si"
Jaz mislim da sebe sprejemam takšnega kot sem,kot osebo ki čuti
tega enastavno ne morem zanikat oz. ignorirat
titud:
Quote:To vse-v -enem simbolno predstavlja bog in če ljubiš enjega bi pol moral imel rad vse. Ker v praksi jest ne vidm, da bi to tko dobr funkcioniral, da bi si jest upal na to zanest, rajš grem (zate morda) po daljši poti izhajam iz sebe.
v praksi ni tako veliko ljudi, ki bi ljubili Boga, dočim vernikov je nešteto
meni sama logika govori, da je nefunkcionalnost enega Centra mogoča le zaradi neiskrenosti (če obstajajo drugi centri-ponavadi smo to mi sami-ego)
titud:
Quote:Sicer pa je tako pot po moje legitmiziral tud kristus, ko je ugotovu, da se je una pot samo prek boga v že v njegovem času precej zlorabljala.
zato je tud molil k Njemu "
.....posvečeno bodi tvoje
ime" in Milost je prišla v obliki Sri Caitanye
vendar brez ponižnosti in iskrenosti ni ljubezni

ten-ney oz. harry, kaj pa vidva mislita, zakaj živimo ?
LP