Eva, ne se smejat, sem ga vzela v roke, Breussa

Breuss omenja dihalne vaje pri previsokem krvnem tlaku, poleg pitja hladnega rmanovega čaja in jedenju kvasa.
če pomaga pri visokem tlaku, bo pa še kje drugje, kenede, ker je prav luštna vajica
Dihalna gimnastika gre takole:
skozi nos globoko vdihnemo, potem pa izdihnemo s sledečimi glasovi: I, E, O, U, A in Š. Pri Š oponašamo delovanje skobeljnega stroja. Isto lahko delamo tudi z zaprtimi usti, pri tem pa skozi nos brnimo M. Približno 7 sekund vdihavamo, sedem sekund pojmo oz. izdihavajmo. Vedno po 5 do 10 minut in čim večkrat, toliko bolje.
I je za možgane, oči in ušesa
E je za vrat
O za srce
U za trebuh
A za roke in noge, posebej pri ohromelosti
MŠ za celo telo
Taka dihalna gimnastika deluje na možgane kot masaža za telo. Z dolgim izdihovanjem se pljuča popolnoma izpraznijo in tako pride v zadnji kot pljuč svež zrak in kisik. Torej imamo dvojni učinek
Breuss pri motnjah v krvnem tlaku tudi priporoča knajpanje s spremenljivimi vodnimi kopelmi. Vedno delamo s toplimi udi (!) in s praznim želodcem.
Obsežna navodila knajpanja (ampak res obsežna, držat se je treba celo lune!) so v Breussovi knjigi Rak/Levkemija: Nasveti za različne bolezni, na strani 105 in naprej. Ne da se mi pretipkat tako obsežnega navodila, če ne vem, ali to res kdo močno rabi. Saj je knjiga pač dostopna v vsaki knjižnici. Če pa kdo za prmej mus rabi, naj pa reče oz. natipka: če je stvar res nujna, sem se pripravljena tud pomatrat v tej smeri.
Al pa knjigo pripeljem k Harryju na piknik, pa si jo tam dotični, ki podatke rabi, ogleda…