Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2303 times)
b5
4

not all shadows are cast
by light...
Medvode
Prehrana med nosečnostjo...
16.09.2003 at 13:38:14

Bi vedel kdo povedati kako je z vegetirianstvom med nosečnostjo, ko se plod (novo bitje) razvija in za to potrebuje veliko beljakovin ali pa tudi ne.

Bi kdo vedel kaj o tem povedati?
Back to top

WWW WWW b5er_svn  
IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Re: Prehrana med nosečnostjo...
Reply #1 - 16.09.2003 at 14:35:55

Jaz ti bom odgovorila čisto laično. Poznam nekaj vegetarijank, ki so donosile in rodile čisto normalne otroke, torej mislim normalno razvite, z normalno porodno težo, itd., ti otroci so normalno odraščali, niso bili nič bolj bolani od ostalih otrok. Torej, vse normalno.

Saj itak so celi  narodi vegetarijanci, in se otroci normalno rojevajo in razvijajo.

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

veronika
5

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno

Reply #2 - 24.09.2003 at 18:54:02

no, jaz osebno drugače ne jem mesa, a ko sem bila noseča sem se "pregrešil"
pa ne zaradi sebe, ampak zaradi drugih. Karkoli bi bilo z otrokom narobe, bi bila jaz kriva.

Priznam pa tud, da nisem "grešila" na veliko.

Sem pa svojo ginekologinjo vpr., da ne jem mesa, če mi kaj priporoča in je rekla, naj jem vsaj ribe in pa sojo.

In sem, tam, enkrat na tedn pojedkla kako ribico, pa hrenoke in govejo župco.

je pa res, da je veliko žensk rodilo zdrave otroke, brez mesnega prehranjevanja.
Back to top

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #3 - 28.09.2003 at 16:12:36

V knjigi Izpovedi presnojedcev sem celo prebrala,da je ženska rodila zdravega otroka in je med nosečnostjo jedla samo presno hrano.Sicer pa verjamem,da bomo slej ko prej  VSI na prani.Kako bomo pa pol?Če VERJAMEŠ,da s tem otroku ne škoduješ,potem mu tut ne bo škodovalo.To je moje mnenje.
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

marusa
Guest

Reply #4 - 16.10.2003 at 16:57:49

sem studentka medicine, zadnji letnik. moje podrocje (oz. moja zeljena specoalizacija )je porodništvo, zato se s tem kar precej ukvarjam. prebrala sem ze nekaj clankov o skodljivosti vegetarjanstva za plod. tudi jaz nisem ravno ljubitelj mesa. ampak med nosecnostjo pa se mi zdi, da je treba gledat ne samo na razvoj polda ampak tudi na mamo. poraba proteinov je ful večja, in ja lahko jih dobis iz zelenjave, ampak mislim da ne dovolj. brala sem o primerih ko je prislo da raztrganja maternice v poznih mesecih nosecnosti, ali med porodom zadai presibke stene maternice. jaz bi sla na kak zrescek vseke toklo! verjetno je pa pomembno, da si malo spremenis prehrano ze pred nosecnostjo, da se telo prirpavi...
lp, marusa
Back to top

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #5 - 16.10.2003 at 17:10:17

Smiley
poglej v indiji je že tisočletna hindujska tradicija strogega vegetarijanstva, pa otroci vseskozi prihajajo ven zdravi. Spoznal sem indijca, katerega starši strogi vegetarijanci niso jedli niti nobenih mlečnih stvari, kaj šele kakega mesa, pa je človek zdrav kot riba in tudi on sam razen materinega mleka nikoli ni jedel ne pil nobenih mlečnih izdelkov.
Otrok v trebuhu mame ima kaj malo veze s prehrano, veliko več pa z ljubeznijo, ali strahovi, ki jih mati med svojo nosečnostjo pošilja tja. Kiss
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #6 - 16.10.2003 at 18:51:48

Se strinjam s tabo,Stojči.Definitivno.Jst se poskušam hranit presno in že kr vidm miljon pametnih ljudi okrog mene,ko bom noseča.Nameravam,da bo moja nosečnost mirna,zdrava in lepa. Smiley
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #7 - 17.10.2003 at 03:45:56

ko sm hodila v materinsko šolo, je bla ena tetka, stara 35 al še celo več let, ki pač do takrat ni mogla zanosit. Zdaj je pa preklopila na "strogo" makrobiotiko in evo njo - v materinski šoli.
tisto, kar je blo zanjo zdravo, je blo zdravo tud za otroka.
Back to top

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #8 - 17.10.2003 at 13:47:27

Quote:
je bla ena tetka, stara 35 al še celo več let

Eva!!!   ...
Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.