Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2069 times)
Gru Gru
5
p
*****
Offline


Posts: 2402

Živalski vrt - Ljubljana ali klavnica za divjad?
24.02.2003 at 10:40:15
 
Neurejene razmere v Ljubljanskem živalskem vrtu:

V petek je POP-tv v informativni oddaji poročal o dogajanjih v živalskem vrtu. Nadaljevanje in odkrivanje nepravilnosti je lepo povzel tudi dnevnik:

Članek v dnevniku


Tok o obdobju LDS-a, in njihovih županih, ki v vseh teh letih sploh ne vedo in niso vedeli, ali niso hoteli vedeti, kdo je za kaj zadolžen. Upam, da bo Danica kaj bolj efektivna in uredila zadeve tudi na tem področju, čeprav je od Vike, prevzela resnično blodnjasto župansko mesto. Iz članka:

Po besedah predsednika sindikata delavcev živalskega vrta Mihe Dobrovoljca je Vesel direktor že petnajst let, zadnja štiri leta brez potrditve mandata. Za vse gradbene posege v zaščitenem krajinskem parku naj ne bi pridobil gradbenih dovoljenj, bife v vrtu naj bi oddajal svojemu prijatelju, sredstva naj bi porabljal brez razpisov. Veliko živali, tudi zaščitenih, naj bi dal pobiti brez razloga, z mesom ubitega medvedjega mladiča pa naj bi postregel gostom na pikniku. Zaradi premalo zaposlenih naj bi trpela varnost pri delu, lani, je zapisano v dopisu, naj bi iz kletke celo ušel leopard, in to v času, ko so bili obiskovalci že v živalskem vrtu. Kljub neposredni izpostavljenosti številnim boleznim zaposleni nimajo preventivnih zdravniških pregledov.

Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Živalski vrt - Ljubljana ali klavnica za divja
Reply #1 - 24.02.2003 at 11:11:38
 
Ja, Edi… Članek na to temo je bil objavljen prejšnji teden tudi v Financah…

O samopašnem vodenju zavoda, o streljanju živali za zabavo, o nedovoljenih posegih v krajinski park… Direktor je na tem položaju že tretji mandat (zadnji celo nikoli uradno potrjen)…

Ampak direktor seveda zanika vse obtožbe, vse usmrtitve živali so bile nujne in pod nadzorom veterinarskega inšpektorja, o sekanju stoletnih dreves znotraj krajinskega parka brez vsakega dovoljenja tudi ne ve nič, njegov zadnji štiriletni mandat pa so v mestni občini baje kar pozabili potrditi. In to zato, ker so menda tako zadovoljni z njegovim delom…  Shocked

A da bo Simišičeva naredila kaj več? No, ja, bomo videli…

m.


Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10672

Gender: female
Re: Živalski vrt - Ljubljana ali klavnica za divja
Reply #2 - 24.02.2003 at 12:28:59
 
To se jst že skos sprašujem, KAJ SE SPLOH DA PRI NAS NAREDIT ZA ŽIVALCE???

A zapremo v kletko direktorja živalskega vrta, zraven damo pa še Viko, pa Rupla, pa še ker bi se najdu... Roll Eyes Grin

V glavnem to je sramota, mislim, da je treba poslat poročila na vse svetovne organizacije, ki se ukvarjajo z živalmi, plus na evropski parlament, če to kaj pomaga. Mi je kar slabo, ko kaj takega slišim.

Glede slabih razmer v našem ZOO je tako jasno, ne morejo dat v kletko s šimpanzi niti sena na betonska tla (je to TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK STROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOŠEK), tudi sramotno malo prostora za kralja živali leva, s tem, da veliko živali, ki živijo v naravi v tropu (slon, vodni mrož...), tu samevajo. Sama tako že ene 5 let sploh nisem šla v ZOO; ker ne morem sploh gledat, kako bedno skrbijo za živali. Saj se vidi našim oblastem, je tako jasno KDOR NE MARA ŽIVALI, NIMA RAD NITI LJUDI: In to drži 100%.

Kolikor toliko majo kul risi spedenan, njih vsako leto večkrat obiščem, ker se da priti do njih zraven Rožnika, je potka gozdna tik ob ograji. Vsi vemo, da si papige pulijo perje zaradi čustvene stiske, pri nas so skoraj vse papige v ZOO plešaste.

DAJMO VSI NEKI ŽE NAREST ZA TE ŽIVALI; a je sploh kdo zainteresiran???

btw pejte vsi npr. v Munchenski ZOO pogledat, kako je treba poskrbeti za živali.

Sem za to, da se pri nas ZOO UKINE, dokler se ne pojavi kdo, ki mu je res do živali.
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1