Quote:on Today at 12:44am, Miska wrote:
Ti prvotni jeziki ljubezni so: besede potrditve, posvečen čas, sprejemanje daril, usluge in dotik.
v svojem prvotnem jeziku ljubezni se bodo vedno najbolje sporazumevali.
Če je moj jezik ljubezni recimo »dotik«, jezik mojega partnerja pa »besede potrditve«, mi lahko on še tolikokrat pove, kako zelo všeč sem mu, kako zelo me ljubi, kako zelo ponosen je, ker je moj partner, jaz ga žal ne bom razumela – jaz bi to razumela, če bi me objel, me poljubil, se me dotaknil…
Ni torej dovolj biti samo iskren v izpovedovanju svojih čustev. Pripravljeni moramo biti tudi, da se naučimo prvotnega jezika ljubezni našega partnerja, če želimo uspešno izraziti svojo ljubezen.
Miška, ob pravem času si se spet ustavila med nami

.
Ja, o tem sem se hotela pogovarjati.
Opažam, da VSI izhajamo iz svojih osebnosti, iz svojega "prvotnega jezika", glede vsega, ne samo izražanja ljubezni...
Sem si želela o tem se tu pogovarjati, ker bi rada tudi sama bolje razumela in osvetlila, kako sama na to gledam. Priznam, temu nisem dajala nobene pozornosti.
Nisem se nikoli ustavila pri dejstvu, da ravno zaradi različnih jezikov, ki jih "govorimo", se ne razumemo.
Ko sem gledala gledališko monokomedijo Jamski človek, sem se sicer pošteno nasmejala tem našim različnostim, a naprej od tega nisem šla.
Seveda je res, da vključevanje duhovne dimenzije pomaga govoriti isti jezik, pa vendar... si upam trditi, da smo kar vsi lepo omejeni s svojo osebnostjo. In da je "jezik ljubezni ali duhovnosti" toliko popačen, kolikor imamo nekih težav, ovir, iluzij.
In v omenjeni knjigi zgoraj, govori ravno o iluzijah, ki si jih ustvarimo...
Berem jo počasi. Tako, da bom sproti bolje razumevala kaj več.
Enostavno je pa, da imamo vsi neke lastnosti, skoz katere ljubezen utegne NE prodreti. In zaradi dvojega; lastnosti IN zaradi jezika, ki ga govorimo, utegne drugi razumeti, da ne ljubimo.
Recimo, če ima nekdo verovanje, da ga partner ljubi, če mu le ta zna brati misli... drugi pa se z branjem misli ensotavno ne ubada... se bo prvi čutil neljubljen.
In ima priložnost, da razume, da ni povezave med osebno lastnostjo nekoga in izkazovanjem ljubezni. Mora razumeti, da drugi je omejen v branju misli, ki je pa zanj DOKAZ ljubezni.