Jakob_Ostrjan wrote on 17.11.2003 at 10:47:27:Moje mnenje je, da bolečino lahko odpraviš tako, da jo najprej sprejmeš.
Premakneš se lahko samo s pomočjo lastne volje: misli si discipliniraš tako, da nikoli ne pozabiš, da je tvoja bolečina samo znak čiščenje tvojega bitja, ne pa nekaj, kar je dokončno in iz česar se ne moreš izkopati.
Ja res je, bolečino odpraviš tako, da jo sprejmeš, NE PA DA SI ZADAJAŠ nove in nove. To je le odlaganje, prelaganje na kasnejši čas. Zakaj in kako se nekdo samo-poškoduje, mi je manjša neznanka, sem pa prepričan, da s pogovorom in poglobitvijo v osebo, ki ti počne, znava priplavat slej ko prej na površje. Pa ne zato, ker bi si jest želel, ampak ker je on-ona pripravljen razrešiti svoj problem. In bolj ko je iskren, prej začnemo plavat proti gladini.
Quote:Verjeti je treba, da na temle zelenomodrem planetku nismo brez zveze, verjeti je treba, da so se nam vse pizdarije zgodile zato, da bi se MI SAMI izboljšali. In verjeti je treba, da tisti ljudje, ki so nam pizdarije povzročili, nimajo z nami nič! Oni živijo svoje življenje, kar so slabega storili, bodo odgovarjali sami. Ampak: ne nam! Pač pa višji sili, oziroma samemu sebi, to je lastni karmi.
Tudi o planetku se strinjam. Ampak ne verjamem, da se mi pizdarija zgodi zato, da bi se izboljšal. Tega ni.
Na zemlji smo v zemeljski obliki z zemeljskimi lastnostmi. Te pogojujejo naše dojemanje in čute. Nekdo, ki nam nardi ali mi njemu pizdarijo je z nami v nekem odnosu. Če je odnos zaštekan, se mora enkrat odštekati.
Prizadeti mora odpustiti, prizadejalec obžalovati svoje grehe. Ko je to storjeno, je odnos čist. Dokler ni, je madež viden na obeh dušah. Če to narediš pred smrtjo, te to ne tangira za naprej.
Mal drugač, povedano, ampak precej podobno ane Jakob

.