Samson wrote on 10.09.2003 at 02:13:17:Eh, Harry, tu si pa zadeve le preveč poenostavil. Je šlo pač za nesrečen primer, ko so se lotili zadeve diletantsko, kar pa ne pomeni, da zares ustrezno opravljen exorcizem ni potreben. Hudiča je vendar potrebno izgnati, če človeka muči, mar ne?
Vatikana in dela v Vatikanu pa očitno niti pod razno ne razumeš, še manj pa je videti, da bi ga kakorkoli poznal. Tvoje pojmovanje Vatikana je v bistvu posnetek natolcevanj Cerkvi sovražnih medijev. Dobro bi bilo, če bi bil pri oblikovanju svojih sodb bistveno bolj samostojen, kadar gre za RKC. V tem primeru si zelo pogosto okužen z "virusom" antidobrega, ki v bistvu povzroča načrtno blatenje in širjenje laži. To pa nekako ne sodi v tvoj sicer plemeniti osebnostni ustroj.
Poglej Samson. Bom zdajle malo daljši.
Ker smo krščanska familija, so tudi mene kot otroka poslali k verouku. In ob nedeljah dopoldan v cerkev. Pa tudi v maju sem rad hodil k šmarnicam. Smo se otroci zbrali in smo šli. Tudi katehet je bil dober človek. Radi smo ga imeli. Nato sem šel k birmi. Po birmi je prišel novi katehet, ki je bil neprijazen, rad nas je klofutal itd. in posledica tega je bil osip pri verouku. Med tem osipom sem bil tudi jaz. To je bila prva negativna izkušnja s cerkvijo kot inštitucijo.
Potem sem odraščal in videl, kako moja oma znosi pol penzije v faro. To se mi je zdelo brezveze. Ko sem jo vprašal zakaj to počne, mi je rekla, da pač tako je. To je bil odgovor. In takšna ni samo moja oma bila. In začel sem spoznavat, da cerkev nič ne da v povračilo. Samo jemlje. Molimo lahko tudi doma.
Prišel je čas poroke. Seveda tudi cerkvene. In to zahteva določene procedure. Seveda tudi pogovor z opatom na samem. Najprej nekaj duhovnih in življenskuh vprašanj, nato pa je začel vrtati po intimnosti. Seveda ga je zanimalo tudi kako j s spolnim življenjem. In da ne pozabim, da se je začel sliniti. Ogabno. Tretja slaba izkušnja s cerkvijo.
Prišla je hčerka in ko je šla v šolo, so babice in dedki pritisnili, da mora k verouku. Seveda smo jo vpisali. Ampak ni hodila dolgo, ker je bil katehet pedofil. In to ta, ki je letos moral zbežati iz Celja.( Samson, ti boš vedel, kdo je to. Verjetno.) Spet slaba izkušnja.
No, ko se je enkrat kreden razpisal o pedofilih v RKC, sem mu rekel naj ne meče vseh duhovnikov v isti koš. In to pravim tudi zdaj.
Ne Vatikana ne poznam osebno, samo kljub temu še nisem zasledil, da bi naprimer Vatikan organiziral magari kakšen konvoj z hrano za lačne. Če se motim me popravi. Samo moliti za lačne in nič narediti je premalo. Od molitve se ni še nihče zredil.
Kaj se je dogajalo z raznimi znanstveniki, to nas uči zgodovina. Če zgodovina laže, ok, potem smo res zavedeni.
Glede holokavsta med drugo vojno in stališča Vatikana do tega sva že enkrat diskutirala. Ko bo Vatikan ovrgel laži, potem bom verjel, da ni bil Pij nič kriv. Prej ne.
Samson, upam, da sem bil dovolj samostojen.

LP Iga