Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12
(Read 58161 times)
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #60 - 29.05.2003 at 17:20:03
 
Jest sem pa vedno mislil, da je, če nekoga nekaj moti in tega noče / ne more / ne zna urediti, to predvsem njegov osebni problem in naj ga sam rešuje po najboljših močeh (do trenutka ko zaprosi za pomoč).

Mi manjka razlog, zakaj bi moral zdaj iti nekam drugam in to počet drugje. Mi ga lahko navedeš?

Ker sicer prideva spet (tam ta ene petič) do tiste dane točke, ko se gre predvsem za to, da drugi delajo zate in po tvojih navodilih.

nepocukrane pozdrave,

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #61 - 29.05.2003 at 21:17:00
 
Quote:
Jest sem pa vedno mislil, da je, če nekoga nekaj moti in tega noče / ne more / ne zna urediti, to predvsem njegov osebni problem in naj ga sam rešuje po najboljših močeh (do trenutka ko zaprosi za pomoč).


tle te nisem razumel, ali za osebne probleme? teh v bedakih ne rešujemo? to je od vsakega posameznika ja.

če pa se razhajamo glede pomembnih skupnih vprašanj pa se jih poskuša razumet in dobit skupno rešitev.

to je pomoje tud drugje tko?

Quote:
Mi manjka razlog, zakaj bi moral zdaj iti nekam drugam in to počet drugje. Mi ga lahko navedeš?

Ker sicer prideva spet (tam ta ene petič) do tiste dane točke, ko se gre predvsem za to, da drugi delajo zate in po tvojih navodilih.

nepocukrane pozdrave,tega pa tudi nisem razumel?

bom pa odgovoril na drugi del: nihče ne dela zame, sem ti rekel vsak dela to kar ga veseli in da je to osnova našega soustvarjanja.

zakaj bi delal nekaj po mojih navodilih? kaj? ne razumem?

Saj nimamo nič takšnega kar bi bilo recimo sploh uporabno za okoriščanje.

Delamo iz srca in v skupno dobro. torej?

a misliš da bi govoril neki delal pa neki drugega, al kakšna?
sori tega pri nas ni, vsak izmed nas je celovita osebnost in vsi mamo samo svoj način dela in taki kot smo, smo na bedakih in v real lifu.

zato smo skupi in to je stvar ki jo pomoje vsi cenijo, če bi kdor kol dal komur koli navodila kako naj govori ali dela pomoje ne bi bli skupi, že zaradi sebe, še prej pa zato ker se bi od odprtega načina dela, ki je naša skupna ideja razhajal in bi to se vidl tudi zuni tega. nebi bli mi veš, to bi nas usul... to bi tud vi začutl in pol ne bi več bli tle... že dolg...

je pa tako da je pa včasih traba kaj narest tudi skupi(če je nujno napr) in pol to naredimo oz se trudimo narest ne glede kdo predlaga in kdo oblikuje navodila.

to je men čist normalno in celo zaželjeno v večini skupin ki ustvarjajo kar koli, kjerkoli na svetu.

če ti povem drugače vsi smo samostojni, nihče ne dela po nikogaršnjih navodilih, se pa vsi trudimo, da bi skupaj sestavili naše koščke ustvarjanja in vsi ammo radi svoje ustvarjanje in ljudi s katerimi delamo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miro
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #62 - 29.05.2003 at 21:37:39
 
Quote:
čeprav ne vem kdaj se je miro to odločil ker že eno leto ne dela kaj dost in do tega ni prišlo zaradi mojega urejanja foruma to je šele po tem ko sem ga prosil če da sliko dol...


Moj glavni interes tukaj so bile pozitivke, ki pa so vsebinsko postale natančno nasprotje tega, kot smo se dogovorili. Zato mi zaenkrat res ni kaj dosti do sodelovanja pri tem časopisu.

Drugič mi je pa dol padlo enkrat po tistem, ko si me prosil za prispevek v Lady, ki je bil tudi objavljen, s pripombo, da bodo prispevek honorirali. Saj vem, da ni bilo dosti denarja (vem pa, da so res plačali) in da je bil mogoče porabljen za nevem katere namene, mogoče med bedaki tudi kje piše, zakaj. Ampak glede na to, da sem ti osebno material poslal, bi si zaslužil vsaj oseben odgovor, zakaj tako. Ti pa nič.

To me navaja na misel, ki ni zrasla na mojem zelniku, ampak mi jo je povedal nek drug član tega foruma, namreč, da bi ti rad, da folk prostovoljno dela zate, ti pa se boš krasil s tujim perjem in si po možnosti zraven gradil kariero. Kar verjamem, res, čeprav si želim, da ne bi.

Quote:
Marsikaj se da razčistiti tudi na srečanjih. Vsi, ki se jih izogibate, tu pa ste pametni, pogumni in glasni, ste vsi vabljeni, da se srečamo in s tem dobi potem tudi forum več življenja....itd....    Mislim, a je res tako težko direkt v oči nekomu povedat mnenje?


Kali, v kolikor je to letelo (tudi) name, naj ti povem, da se nikogar ne izogibam in da mi to nikakor ni težko. Tisti med bedaki, ki me poznajo osebno, bodo to vsekakor potrdili.
Back to top
 
 
IP Logged
 
himynameis
5
*****
Offline

Equilibrium.
Posts: 1392
Earth
Gender: male
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #63 - 29.05.2003 at 21:42:47
 
Quote:
da bi ti rad, da folk prostovoljno dela zate, ti pa se boš krasil s tujim perjem in si po možnosti zraven gradil kariero. Kar verjamem, res, čeprav si želim, da ne bi.

O, pri tem pa naš A. zdaleč ni edini. Poznam še eno tako stran, ki počne ravno to, kar si sedaj povedal. Morda še celo v večji meri, kot A.. Smiley
Back to top
 

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!
 
IP Logged
 
Igor P.
Global Moderator
p
*****
Offline

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Posts: 4800
Celje
Gender: male
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #64 - 29.05.2003 at 23:49:49
 
himynameis wrote on 29.05.2003 at 21:42:47:
O, pri tem pa naš A. zdaleč ni edini. Poznam še eno tako stran, ki počne ravno to, kar si sedaj povedal. Morda še celo v večji meri, kot A.. Smiley


In ta stran se imenuje oz. ima ime?

LP Harry
Back to top
 

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #65 - 30.05.2003 at 00:29:15
 
jest nism glih 'zaljubljen v svoje delo' mi pa daje zadostno mero zabave in zadovoljstva ... me izpolnjuje bi lahko reku.


to o celoti je zlo pomembno
posamezniki, kjer vsak opravlja svoje delo, najde v njem izpolnitev (lahko na to gledaš tud kot na eno tako zlo prijetno karma jogo).
ti posamezniki, njih združitev v neko smiselno celoto, to pa je PROJEKT in verjamem da ga peljemo dobro.

pozitivke so samo začetek.


kolkr sm jest dojel, je hec v tem, da se dopušča vse, kar sistem dopušča.
sistem pa je open source.
vsi sistemi v katerih ustvarjamo so open source.
vsakdo ta sistem (potencialno) lahko spremeni, mu doda svoje podprograme, bi lahko reku, če so ti le v korist zadostnega števila ljudi.


taka je teorija.

in pol so ljudje, ki ta sistem hekajo, namesto da bi spoznali pravila in jih uporabili sebi v prid.

pravila so pravila.
ona nas lahko omejujejo, lahko pa nam kažejo pot naprej. kakor si izberemo.kar se mene tiče ima miro kot soustanovitelj foruma popolno legitimno pravico bit bedak, in brat tisti del foruma ali ne in sodelovat v debatah ali ne in sodelovat v projektih ali ne.
isto andres. andres se je odjavu. je imel tud prehude izpade včasih.
miro se je tud (odjavu (se mi zdi)), ampak ker pa sm mu dolžan nepaniko, ker je bil edini živ človek na netu pred tremi leti, ga nism skinu. ga spoštujem. če bi mi jasno ponovno zahtevu bi ga seveda odsvetil.
in isto veja za karla. če bi se kdaj pojavu kot legitimen član foruma in po novih pravilih povedu kaj bi 'delu' (to niso marjanini pogoji, ona jih je samo stipkala na kup).
marsikdo bi dal marsikaj da bi lahko bil njegov sajt tam spodi na dnu foruma napisan.
pa nas je samo nas 5.


okrog teh projektv
to je res da več al manj so to aleševi projekti, se jih je on zmislu, delamo jih pa drugi.
je pa verjetno res da v teh njegovih projektih, ki so btw glomazni, skorajda vsakdo najde kaj takega kar je tudi njegov projekt.
moj projekt je bil sajt. mega sajt. tak sajt, ki se sam dela. sanje vsakega webmastra. to zdej mam. delam pač še bolj mega sajt in vmes omogočam ljudem da se kreativno izražajo, eni bolj, drugi manj ...
in se učim.

neposeganja v sistem.

največji posegi predstavljajo nadomeščanje starih verzij programov z novimi verzijami. to je ponavadi kot prehod na nov nivo zavesti. nikoli namerč ne apgrejdam, če ni za to posebne in utemeljene zahteve. če je novost, ki jo prinaša nova verzija dobordošla za večino in zahtevana od uporabnika posežem v sistem, čeprav točno vem, da nikoli ne bo več tako kot je bilo.


to
*da drugi delajo zate in po tvojih navodilih.*
dejansko ni res, če mi je zgori uspel mal razsvetlit zadevo. je pa res da je aleš s svojim(i) elaboratom precej definiral sistem, ki pa ga je treba še implementirat.
tega aleš sam ne zna, bi blo tud brez veze da se s tem ukvarja. če nas je pa zadost ki to obvladamo, ampak mi imamo svoje principe.
če kr pozitivke razrežem
sm naredu taprve
alfa
13 april 2002 se mi zdi
z online dodajalnikom
sm reku, da vidm kakšno zgradbo bi ustvarjalci sploh hotl.
pol sta nastali še vsaj 2 zgradbi, na osnovi katerih sm jest dobil zadost jasno sliko kaj iščem, to najdu, naštudiru, inštaliru poklicu prjatle na pomoč in ko je zalaufal sm naštudiru še grafiko.
in zdej mamo pozitivke.
naslednji apgrejd bo obvladu mailing liste.
če bi bil aleš (recimo) zlo zainteresiran bi šu na sajt od geeka in modelom točno spisu kaj bi on rabu kar se tiče mailing list. to bi rabu vsak geek. in če pride nekdo ki pove, jasno in glasno, oni nakodirajo, mi potestiramo, in je ... to je open source.
ampak
tud če nedelujemo bomo dobil mailing listo v geeka z apgrejdom. isti trenutek ko bo aleš to sposoben speljat.
pri sebi.
... ja ... aleševih navodil je blo kle zlo mal.
niti meni, kamoli njemu, se ne sanja kako vse to deluje, kako je vsa ta koda napisana, važno je samo to da deluje, da sistem deluje, in da se lahko kreativno izražamo.mal se nas kar izogibaš miro ... vesno še kdaj vidm, tebe pa res poredko ...ja ... morm povedat da govorim v svojem imenu o stvareh kot jih vidim jaz, da ne bo kakšne pomote kje.
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Borut
Guest
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #66 - 30.05.2003 at 01:26:35
 
Bom samo dodal svoje mišljenje.

na tale topic me je opozoril eden izmed članov foruma in ne morem, da se ne oglasim.

Gape...strinjam se s tvojo idejo o mega sajtu, ki je za vsakega webmasterja dream. Tvoja ideja je res fantastična.

Nekaj pa bi le rad dodal...če webmaster želi, da bi na forumu ali na njegovi ideji sodelovali vsi, najsi bo to kreativci, ljubitelji, obiskovalci ali biznismani, mora biti poskrbljeno vsaj za red in varnost. varnost verjamem, da je (to ti obvladaš), z redom pa bolj škripa. Skoraj vsi menite, da red na megasajtu, na pozitivkah in na forumu, je uštiman. Ja...vse dokler držiš vse v rokah ti, Gape.

Neposeganje v dogajanje oz. neposeganje v sistem je v primeru foruma enako, kot da bi imel svoj lasten otoček, na katerega bi sprejemal vsakega človeka...najsi bo to ljubitelj narave, advokat, morilec ali pa burekmejker. Vse to je ok. Problem nastane, ker dovoljuješ, da morilec naprej mori, da burekmejker naprej v svoje bureke stavi podganje meso, da advokat še vedno izkorišča svoje stranke, da ljubitelj narave še vedno dela eksperimente s strupi...........itd, itd. Tako vsi tisti, ki delajo na forumu in si želijo le uživat v mirnem okolju zelo prijetnega otočka s peščenimi plažami in radijsko postajo gape.org, tv postajo pozitivke in borzno hišo A. and co., nikoli ne vedo, kdaj bodo negativci, ki jim je itak vse dovoljeno, udarili na celi črti.

Tvoja ideja mega sajta je kot atomska energija....lahko jo uporabiš za pridobivanje energije, lahko pa jo uporabiš kot jedersko bombo.

Kdor se ukvarja s psihologijo, bo znal povedat tudi, da internet v ljudeh prebudi živalski nagon, želja po spreminjanju identitete, želja po stvareh, ki so nam v real life prepovedane. In kaj nam je v real life prepovedano? Ljubiti se? Ustvarjati? Sodelovati? Ne, prepovedano je ubijati, posiljevati, krasti, spolno občevati na javnem mestu, preklinjati...da ne govorimo o temu, da se ljudje skrivajo pod sto plastmi nickov, da slucajno jih kdo ne bi prepoznal in bi se moral zagovarjati v živo. No..in vse te negativnosti se sprostijo na netu. Zato je pričakovanje idelala, neposeganja v dogajanje in s tem dosego naravne selekcije, umiritve, asimilacije bananih iz ostalih forumov v mirni in ustvarjalni skupnosti gape.org supersite, zgolj utopična ideja.

To je zelo podobno kot pri saditvi bio vrtnin....ne škropiš, ne dodajaš substanc, ročno obdeluješ, ljubiš vrtnine.....vseeno pa moraš paziti, da ti kdo te solate ne izpuli, ne pohodi ali ne kako drugače posvinja.

Kaj pa se zgodi na forumu? Solata pridno raste, korenjčki so zelo veliki, dežja je dovolj, kupcev tudi...pol pa pride divja svinja in ti pol pridelka uniči. In kaj boš ti rekel? Ah, naj se svinja igra. Prej ali slej bo spoznala, da se mora asimilirati v naš vrt in postati integrirani del vrta. Ideja je super. Problem je, ker mora solata ponovno zrasti, ponovno je potrebno začeti znova in spet je cilj odmaknjen. Ponovno se dogaja ena in ista stvar.

Borzna hiša A. and co. pa pridno kuje načrte, kako bo to solato prodajala na veliko, kje vse bodo kupci, s kupci se dogovarja za velike biznise, na vrt pa vedno kaka nova svinja pride in vsi se ukvarjajo le s tem, kako bo potebno divjo svinjo asimilirat in ne s tem, kako ograditi vrt, da bo lahko končno začel dajat svoje sadeže.

Berem in berem reklamo borzne hiše A. and co. Skoraj vsak dan jo berem, ker sem bil prijavljen na njo. Pa vidim, da se v glavnem tuja solata prodaja. Domače je le za vzorec.

(navedene živali in rastline so zgolj imenovanja in naj se nihče ne počuti, da sem ga hotel primerjati z njimi)

Samo toliko.

Pa lepo se imejte, dragi bivši soforumovci.  Naj vam luč sveti na vaši poti, naj vam cilji ne izostanejo in želim vam mnogo ustvarjalnih trenutkov in čim več novih dela željnih sodelavcev in soustvarjalcev tako foruma, kot pozitivk in vsega drugega.

Gape, tebi pa res želim uresničitev tvoje ideje. Res je dobra. Tudi meni je všeč. Zelo všeč.

Borut

Back to top
 
 
IP Logged
 
himynameis
5
*****
Offline

Equilibrium.
Posts: 1392
Earth
Gender: male
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #67 - 30.05.2003 at 01:54:23
 
Quote:
Neposeganje v dogajanje oz. neposeganje v sistem je v primeru foruma enako, kot da bi imel svoj lasten otoček, na katerega bi sprejemal vsakega človeka...najsi bo to ljubitelj narave, advokat, morilec ali pa burekmejker. Vse to je ok. Problem nastane, ker dovoljuješ, da morilec naprej mori, da burekmejker naprej v svoje bureke stavi podganje meso, da advokat še vedno izkorišča svoje stranke, da ljubitelj narave še vedno dela eksperimente s strupi...........itd, itd.

S tem, da pozabiš omenit eno pomembno stvar: vsi ti negativci so le zbran skupek negativnosti vseh teh "nedolžnih otrok sonca". Tako kot v realnem življenju.
Nauk: nihče ni dober, nihče ni zloben, so le variacije. Vsak naredi, kar naredi, iz hudičevo dobrega vzroka. Včasih ga pojasni, če mu je možnost dana, včasih ga ne, a to sploh ni pomembno. Pomembno je le to, koliko smo pripravljeni sprejemati in poslušati drugačne od nas. Tukaj na forumu namreč ne bo noben nobenega zastrupil, pa tudi verjetno ubil ne... Internet zaenkrat še ni tako nevaren, čeprav bi ga nekateri radi za takega preglasili in vzeli svobodo še od tukaj.

Quote:
Tako vsi tisti, ki delajo na forumu in si želijo le uživat v mirnem okolju zelo prijetnega otočka s peščenimi plažami in radijsko postajo gape.org, tv postajo pozitivke in borzno hišo A. and co., nikoli ne vedo, kdaj bodo negativci, ki jim je itak vse dovoljeno, udarili na celi črti.

Tega tud ne veš v resničnem življenju, ko greš na plažo. Lahko se ti vsak trenutek za hrbtom pojavi serijski morilec, ki te zveže in ti pred očmi posili ženo in hčer, na koncu pa vse pobije. Pa greš tudi ti na morje s takšnimi mislimi v glavi?

Quote:
Kdor se ukvarja s psihologijo, bo znal povedat tudi, da internet v ljudeh prebudi živalski nagon, želja po spreminjanju identitete, želja po stvareh, ki so nam v real life prepovedane. In kaj nam je v real life prepovedano? Ljubiti se? Ustvarjati? Sodelovati? Ne, prepovedano je ubijati, posiljevati, krasti, spolno občevati na javnem mestu, preklinjati...

Uf, wau. Bo pa treba potem uvest internet policijo, če se že tu gor dogajajo umori, posiljevanja, kraje, spolno občevanje, itd. Ja, Internet je res nevaren prostor. Jest ti svetujem, Borut, zaradi lastne varnosti, da se sploh ne povežeš več gor. Kaj veš kaj ti lahko pride po liniji in pri modemu ven... prav lahko ravno tist pek burekov, ki podtika strupene podgane. Pa si mrzel kot sneženi mož, dok si rekel seks.

Quote:
Zato je pričakovanje idelala, neposeganja v dogajanje in s tem dosego naravne selekcije, umiritve, asimilacije bananih iz ostalih forumov v mirni in ustvarjalni skupnosti gape.org supersite, zgolj utopična ideja.

Mnogo je takih forumov, ki zelo ustrezajo tvojim kriterijem. Gape.org je le eden, ki ne. Zakaj se trudiš spreminjat ravno tega?

Quote:
To je zelo podobno kot pri saditvi bio vrtnin....ne škropiš, ne dodajaš substanc, ročno obdeluješ, ljubiš vrtnine.....vseeno pa moraš paziti, da ti kdo te solate ne izpuli, ne pohodi ali ne kako drugače posvinja.

In kaj ti storiš v takem primeru? Ubiješ svinjo? In potem si boljši od tistega poprej opisanega morilca... kako? Aja, ti njemu nisi pohodil solate in te ni upravičen ubit. Se opravičujem.

Quote:
Gape, tebi pa res želim uresničitev tvoje ideje. Res je dobra. Tudi meni je všeč. Zelo všeč.

You should know one thing, though. Reverse psychology rarely works. Very rarely. Wink
Back to top
 

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!
 
IP Logged
 
Karmena
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #68 - 30.05.2003 at 02:49:13
 
Quote:
Gape, tebi pa res želim uresničitev tvoje ideje. Res je dobra. Tudi meni je všeč. Zelo všeč.

Borut


Tudi meni, Borut.

Verjetno pa se kakšen megasajt ne zgodi kar od danes na jutri.

Karmen


Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #69 - 30.05.2003 at 08:21:59
 
Oj miro kar se tiče pozitivk, ja sej pravim potrebujemo ljudi z idejo in voljo da bi naredil še boljše pozitivke in jaz sem vrjel vate kot soustvarjalca petye in še une revije da nam boš res bolj pomagal z izkušnjami ali pa nas bolj usmerjal, kar smo začel brez vseh izkušenj in smo rabil in še rabimo te pomoč in znanje. pa sej še ni nič zgubljeno še vedno je čas in vse se da uredit.

kar pa se tiče lady sem prav poiskat moral po forumu kaj smo že takrat rekl in v topicu lady in knjige smo se o tem menl in vsak je svoj del skupnega honorarja razporedil po svoji želji, eni smo ga porabili za svoje stvari drugi pa so ga namenili delovanju društva ali za dobre namene, ampak tvoja odločitev do mene zgleda ni prišla:

evo stavka iz tam...

Robi (3e) e = enote dela
Mateja (1e)
Petra (1e)
Edo (2e)
A. 2e + stroški

vsi ti so povedal kaj naj s tem naredimo, zato je to blo urejeno. Miro ti pa še vedno nisi povedal zgleda?

Miro (1e) še ni odgovoril kam damo

tko, da tam napiši kaj želiš.

sploh nisem vedel da je to še odprto??

takoj ko boš lahko napiši, bi se pa kot šem že večkrat omenil rad dobil za vam z borutom pa da mal podebatiramo...

ojla borut najprej te lepo pozdravljam spet tu gor.

ta ideja o tem, da se zaščiti ustvarjalce, da bi lahko samo ustvarjal in se ne ubadal z ostalimi stvarmi je tudi moja skrb, že od vedno.

večina ustvarjalcev, ki dela se tu na forumu ne spušča v debate, ker ni interesa in časa za to se bolj držijo bedakov in tega kar se tam menimo.

drugo pa je sistem, ki to zaščito našega delovanja ureja.

stvar(začita stabilnost delovanje) je na začetku vsakega projekta vedno v razvoju tako je pri forumu in pri pozitivkah in je bla tudi pri cahtu...

včasih se dogaja, da pridejo stavri na katere še nismo pripravljeni in pol nas to za nekaj časa obremeni a jih potem uredimo(ti boš rekel zakrpamo) vendar jih tudi spravimo in urejamo(predvsem jaz) in nekoč bo iz tega prišel dober opis stvari, ki bo marsikaj uredil.(ampak doler ga ni se jahamo prav maš)

pogelj drugače pa bedaki so ravno zato tam, da bi to kar ti praviš da je svoj otoček ustvarjalcev bilo samo zanje in da se tam pogovarjamo in delamo samo ustvarjalske stvari. je pa tako da smo tudi sami osebe in tudi tam včasih pride do kakšne debate, ki nam vzame čas, ampak tega je odkar smo stavri v društvu uredili bolj malo. zato tudi apeliram da uredimo še bedake.

aj kar se tiče sistemske zaščite na forumu ja to je tako forum je spisan v os in poleg odprtosti in spodbujanja k ustvarjanju svojih idej izražanja svojih mnenj in odkrivanja svojih potencialov na ta način, da se vsi zavedamo zakaj smo tu in zakaj se nam stvari dogajajo. to je naša osnovna zaščita. torej point tega foruma je poleg ustvarjanja in izmenjave znanja, to da dojamemo vsak zakaj smo tu, da vsak opazi kaj se učimo zakaj? se to dogaja? v kakšnem vzorcu se nahajamo in to čimprej in da potem vsak zase oz vsi skupaj najdemo ustrezno rešitev. v tem pogledu je prav da se dogajajo tudi te stvari saj nas krepijo in dajejo širši vpogled.

in možnost da gremo lahko dalje, včasih to traja dlje včasih krajši čas, v glevnem tu je enako kot v življenju, ko dozoriš se naučiš takrat se stvari v hipu uredijo.

dovolj je že tudi to, da se zavedaš da se učiš...

kolk je ta zaščita ustrezna in kolk ne je vprašanje? za forumski del je sigurno ustrezna, se jo pa morda da dopolnit ane? za bedake pa to ni dovolj zato je tam stvari treba še dodelat.

ok kar se tiče reklam in predstavljanja našega dela oz delovanja.
naša solata se prodaja na sončni pošti enako dobro kot vsa ostal zelenjava, ki je od drugih ljudi in da sončna ni bila namenjena reklamiranju le nas, pač pa predvsem temu kaj se dogaja
je pa tako da našo solato predstavljamo tudi drugje, na sejmih , srečanjih, izmenjavi obvestil...
in to je to kar nas bogati kar nas postavlja v neko pozicijo, katera nam dolgoročno vsekakor zagotavlja to da bodo bralci in ustvarjalci še naprej prebirali naše stvari in da bodo tudi nas ostali vabili na svoje stavri in nas tam predstavljali kot mi njih tu.

sej ni tolk pomembno da se bi samo mi predstavljali, tega se vrjetno bi kmalu naveličali, ampak pomembno je da se predstavimo takart ko mamo kaj pokazat.

je pa tako naši ustavrjalci, so kar se tega tiče res skromni, precej, sam sem vas prosil pol leta da bi napisal rekalmo za chat da jo objavim na sončni na 800 naslovov dnevno tolk forum en doseže pa če mu daš envem kaj... in ?

misliš da so jo? NE! nihče!

sam sem jo pol zadnjič napisal in sedaj jo obajljam, za vse ostale naše stvari pa tudi in vedno skrbim, da so čim bolje predstavljene in da jih ljudje dobijo pravočasno.

zdej te moram vprašat kako kaj ti? nas kaj pogrešaš? jaz priznam včasih mi je žal za praznino ki nastane če kdo gre...

ampak včasih je prav tako ane, prav je da uspeš posvoje da greš na svojo pot in prav je da se kdaj pa kdaj oglasiš tu, konec koncev tega nikoli ne veš če bomo še kdaj skupaj a? tu si spoznal kar neki dobrih priajteljev s kateri sedaj sodelujete ane...

drugo pa je to kar si ti govoril, da bi nam prav prišel nekdo ali več teh(to bi blo najboljš), ki bi stavri malce bolj sistematično urejal in vodil. ja že dlje časa nameravamo takega organiaztorja oz. organizatorko.(veš med tem ko te ni bilo sem ugotovol da sem jaz konstruktor da ustvarjam za vodit pa nisem tolk ker mam preveč idej)

je pa tako še čist mal moramo narest, opise,(ti so skoraj dokončani samo dam jih gor), dodelat sistem to bo ko bodo opisi enostavno, ostalo je večinoma urejen in dat gor že urejen e shop in to bo to...

gre počas ampak ravno rpav hitro se mi zdi, ampak treba je bit ustrajen in zadovoljen s tem kaj je in gradit na tej osnovi.

pol ko bo to bo vse urejen in bo (tim org) lahko vodil/a stvari, sej ne rečem da jih zdejšna ekipa ne dobr sam to pomoje bi blo lepo če bi kdo še prišel al pa od teh, ki so kdo bolj aktivno sodeloval(samo zdi se mi da bi blo dobro da bi bil še kdo nov)

himi, jaz reklame ne rabim niti prostovoljcev ki bi delali zame ne(ne bit tolk naiven) jaz sem bil preden sem ustvaril te projekte(oz začekl delat na porojetih ki so jih mel drugi) in spoznal prijatelje s katerimi delamo skupi, dovol poznan in imel sem že velik stavri postavljenih je pa res da sem v veliki meri zaljubjen in tako rečeno najbolj odgovoren za nekatere projekte in se včasih zdi da se samo jaz pojavljam in razlagam a ni tako, vedno dela cel tim ampak naloge si pač porazdelimo kot komu sede, zgleda da večini ens ede razpravlja s drugimi o teh stvareh, mene pa veseli ker me sistemi veselijo. sem pa sam prostovoljec v največji meri tudi zato da ti lahko tu gor pišeš, bereš članke in ustvarjaš če želiš.

to je naše prostovoljstvo, delamo za vas, dragi himi, bp, miro in ostali, zato da nam je skupaj bolje, vem to je včasih težko vrjet ane... ampak to je res...

res pa je da je moja namera in želja to da bi mel tolk sredstev od tega da bi lahko od tega živel in imel dovolj sredstev da bi podprl tudi vas ostale ki bi imel dobre ideje.
in delam vse za to da bomo to zagotovili a na prvem mestu je to da delamo lahko stvari, ki jih imamo radi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #70 - 30.05.2003 at 09:29:45
 
Dragi A.,

Če nimaš, kakor pišeš, nobenega neizrečenega (vsaj tukaj) problema z bedaki, ki bi ga želel uredit, če res tako dobro sodelujete, kot pišeš, kaj je potem treba urejat in organizirat in podrejat in tako naprej ???

Zakaj in kam podiš Mirota? Še koga drugega zraven?

Do sedaj tega še nisi pojasnil, vse to, kar si napisal o ustvarjanju pač ni odgovor na ta vprašanja in razlog za tvoja dejanja.

lp bp
Back to top
« Last Edit: 30.05.2003 at 11:02:57 by bp »  
 
IP Logged
 
m
5
p
*****
Offline


Posts: 6632

Gender: female
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #71 - 30.05.2003 at 09:34:13
 
Jaz pa res ne razumem, kaj se mate za vtikat tisti, ki se vas zadeve sploh ne tičejo in tud nič ne vlagate svojega dela? Mene prav nič ne zanima, kaj mislita himi pa bp o našem delu na Pozitivkah in želim si, da bi tudi Aleš malo razmislil, kam usmerja svojo energijo.

Glede Mirota in Aleša pa da bi se enkrat dobila in razčistila....

Ah, pobožne želje.  Undecided
Back to top
 

Joj kolk radi drug drugemu izdiramo iveri iz oči! Cheesy
 
IP Logged
 
bp
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #72 - 30.05.2003 at 09:42:48
 
m wrote on 30.05.2003 at 09:34:13:
Jaz pa res ne razumem, kaj se mate za vtikat tisti, ki se vas zadeve sploh ne tičejo in tud nič ne vlagate svojega dela? Mene prav nič ne zanima, kaj mislita himi pa bp o našem delu na Pozitivkah in želim si, da bi tudi Aleš malo razmislil, kam usmerja svojo energijo.

Kaj se pa ti vtikaš v mojo debato z Alešem? Wink

bp
Back to top
 
 
IP Logged
 
A.
Ex Member
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #73 - 30.05.2003 at 09:53:11
 
jaz svojo energijo vlagam v to da stavri dodelamo in to debatiranje pomeni točno to, v javnosti prediskutirat svoje delovanje.

je pa res da sem vse napisal in da si lahko bp prebereš vse gor. nikogar ne podim, vendar je tko hočem en prostor ki bo samo az tiste ki delajo.

to je zame pomembno, kot vem je pomembno to tud zate kot te poznam, da ti ne hodjo vsi v tvojo firmico in da so tam samo tisti ki res delajo je tako al ne? al se motim? a bi rad še kaj dodal?  Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: PREBERI HITRO, BO CENZURIRANO!!
Reply #74 - 30.05.2003 at 10:30:20
 
Quote:
Nekaj pa bi le rad dodal...če webmaster želi, da bi na forumu ali na njegovi ideji sodelovali vsi, najsi bo to kreativci, ljubitelji, obiskovalci ali biznismani, mora biti poskrbljeno vsaj za red in varnost. varnost verjamem, da je (to ti obvladaš), z redom pa bolj škripa. Skoraj vsi menite, da red na megasajtu, na pozitivkah in na forumu, je uštiman. Ja...vse dokler držiš vse v rokah ti, Gape.

nisi dobr prečitu kaj sm napisu
red vzdržuje sistem

in zaenkrat še ne vem 100% kaj je nekdaj dobro ali slabo in zato si tudi ne morem privoščit benat kogarkoli ali česarkoli. z benanjem bi namreč učil sistem vzdrževanja reda. za kar pa nekako nisem kompetenten. zato vedno pred ukrepanjem v katerokoli smer počakam kako se izjasni skupnost, sirša ali ožja. in še potem dvakrat premislim preden spreminjam sistem.

namen foruma je dejansko v sprejemanju vseh, težava nastane pri tem da morajo vsi vse sprejet. premalo je da jest vse sprejmem.

*Tako vsi tisti, ki delajo na forumu in si želijo le uživat v mirnem okolju zelo prijetnega otočka s peščenimi plažami in radijsko postajo gape.org*
stoychi wrote on 29.05.2003 at 22:00:52:
Zunanjega miru itak nikoli ni bilo, niti ga ne bo vse dotlej, dokler ga ne bo doživljal vsak posameznik znotraj sebe.

in s tem se globoko strinjam ...

meni sajt večinoma energijo daje.
'jemlje' mi jo (kratkotrajno) samo takrat kadar vzbudi v meni nemir. to je na srečo redek pojav.
tud ti (in ne ti sam) si to enkrat povzročil v meni.
dvojnost.
sm kr ene par dni porabu da sm se vn zvleku

negativnosti se nekje morajo sprostit, da jih lahko nadomestijo pozitivnosti. če je ta forum in ta celoten sajt sposoben tega ... SVAKA NAM ČAST.

in dobr veš da utopije so mi od zmeri ušeč, in mi postajajo vedno bolj ušeč.

če je solata tolk švoh da jo ena druga solata lahko pomečka in uniči, anulira praviš, je solata prešvoh za življenje, mora pridobit moč.

jest še vedno zagovarjam tezo, da moramo sprejet use ljudi, pa naj bo to himi, kreden, ti, aleš al pa andres al pa jest. in ko bomo sprejel use in ko bodo vsi ti sprejel use, takrat bo naloga končana.
prej pač ne.

lepo se imej tudi ti borut ... pa oglasi se še kaj.

probi razumet borut; namera je uresničena (kar se sajta tiče, kdaj se bo dokončno materializirala je samo vprašanje časa in vprašanje dodatnih namer, ki se pripenjajo na moč moje namere).
kot ponavadi se moram zmišljevat nove zajebanejše namere. glih sm učeri začel materializirat naslednjo namero.


Quote:
ta ideja o tem, da se zaščiti ustvarjalce, da bi lahko samo ustvarjal in se ne ubadal z ostalimi stvarmi je tudi moja skrb, že od vedno.

mogoče vama nebi pobiralo energije, če vaju to nebi tolk skrbelo.

Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 12