Lili
1

I love YaBB 1G - SP1!
Glede tega razmišljam tako: res sem hvaležna, da lahko vedno večkrat drugače odreagiram, ko opazim pri drugem kaj, kar me zmoti.
Bistvena razlika je predvsem v mojem občutku znotraj v meni sami, se mi zdi, da je ta odločilen in tudi določi kak bo odnos naprej. Točneje občutek, ki ga doživim po tem, ko drugemu (mirno) izrazim sebe, kaj me moti, predlagam .. Prej sem npr znotraj sebe po tem ostala nemirna, bila in ostajala sem jezna,.. v škodo obeh, svojo in tega drugega. Zdi se mi, da ni dovolj prepoznavat izbire, vedet da lahko odreagiram tako ali drugače, lahko kaj rečem ali pa ne in če, lahko to rečem na tak ali drugačen način... itak... vsaka izbira potegne za sabo svojo posledico.. važn mi je, da jest ostanem mirna znotraj sebe. To pa lahko samo v primeru, ko v tem drugem lahko kljub temu kar zmoti, vidim oz še bolje občutim tudi tisto dobro v njem. Edino to me osvobodi pritiska in mi da tist občutk, ki mi toliko pomeni, začuti tudi ta drugi, se mi zdi, tako osvobodi pritiska, tako mene kot verjetno tudi drugega, da greva lažje naprej... seveda v lepši odnos.
Vidm kot test, te svoje druge, ki me znajo zmotit, res so učitelji, zelo dobri.. Kako bom odreagirala, še bolje kaj bom začutila? Ogromno se lahko naučim o sebi.. tudi tako.
|