Še moj pogled na to, kar si odprla, Star12…
SPREJEMANJE… Se res ne bomo tega nikdar naučili? Oziroma – kdaj se bomo naučili sprejemanja? Vseh in vsakogar, med seboj različnih, na različnih stopnjah razvoja, na različnih poteh, z različnimi cilji?
Vsi vstopamo v kakršnokoli situacijo skozi svoje barve. Vsi smo takšni, kakršni smo, vsak s svojim načinom razmišljanja, s svojim pogledom na življenje, s svojimi cilji, s svojo potjo - vsak s svojimi barvami… Ki jih kažemo, kjerkoli se pojavimo, z njimi vstopamo v prostor poln ljudi, s svojimi barvami načnemo pogovor z neznancem, s svojimi barvami pišemo tule po forumu… Vsak s svojimi barvami, Star 12...
Je res tako težko sprejeti barve vsakega izmed nas? Nekdo rad odpira takšne teme, nekdo drugačne. Nekdo bi rad prišel do bistva nekega vprašanja, nekomu je dovolj površinska debata. Nekdo se rad vtakne povsod, nekoga to ne zanima. Nekdo si rad nabira zvezdice, nekomu to ne pomeni nič. In še in še…
In če je tvoja barva, s katero vstopaš ti, Star12, debata v globino, pogledi in mnenja na neko stvar, ni nujno, da je to tudi namen ostalih... Drugi lahko vstopajo s svojimi barvami. In tako, kot naj bi ostali sprejemali tvoje barve, tako bi bilo lepo, če bi tudi ti sprejemala barve ostalih...
Tako, kot je rekla Kali: beri tiste, katerih barve se ti dopadejo, ostale enostavno preskoči... Beri tisto, kar se te dotakne in kar te zanima, ostalo samo sprejmi...
Res je, da je bil tale forum ustvarjen z nekim določenim namenom. Ampak je res tudi to, da se na tem forumu zagovarja svoboda, da lahko v ta prostor vsakdo vstopa s svojimi barvami. Ali pa se motim?
Tako, da bi ti jaz rekla samo to: delaj vaje in se uči sprejemanja… S sprejemanjem se ljubezen namreč šele lahko začne…
In – tole je seveda samo moje mnenje… In tole so seveda samo moje barve…
m.