Quote:Tud ne vem, kaj je miro hotu povedat, izkoriščam samo priložnost, da nardim eno analizo posledic, ki jih je njegov kakršenkoli namen povzroču.
Kaj sem hotel povedat? Kot se vidi in bere, so iz mene govorila po eni strani čustva, po drugi pa povsem resno sporočilo.
Čustva: O tem ni kaj veliko za povedat, pač frustracija ob vsem, kar se dogaja in licemerju, ki vse skupaj spremlja. Zame pač težko prebavljivo, pa sem moral malo bruhnit.
Dejansko sporočilo: Vojna so predvsem in v prvi vrsti razmesarjena trupla ljudi, ki za to vojno niso nič krivi. Proti temu dejstvu so vsi ostali razlogi za vojno postranski. Slika naj bi bila umaknjena iz pietete do mrtvih, kar tudi sam jemljem za zelo resen moralni argument. Obstajajo pa prav tako resni protiargumenti:
Po koncu vsake vojne je bilo tako, da so ljudje, ki so vojno preživeli, videli še veliko bolj grozljive slike, kot je bila ta, in to v živo. In vedno so ljudje rekli: "Nikoli več!".
No, čez nekaj let je bila stvar pozabljena, in nove generacije, neobremenjene s takimi prizori, so lahko pričele novo vojno za "pravico". Zgodba se je ponovila.
Zato mislim, da se taki prizori ne bi smeli pozabiti. Pred očmi jih moramo imeti predvsem takrat, ko razpravljamo o geopolitiki, strateških interesih, razlogih za odpravljanje diktatur (mimogrede, v Iraku zdaj ena diktatura poskuša odpraviti drugo in res ni jasno, katera od obeh je bolj krvava) in drugih "resnih" vzrokih za vojskovanje. Vedeti in se zvedati - tudi tistega, česar najrajši ne bi videli - mogoče je to način, da se prav takim prizorom v prihodnje izognemo.
Toliko o temu.
---------------------------
Vsem drugim ne bi odgovarjal na vse, kar ste zapisali, bi mi res vzelo preveč časa. Pa saj se boste sami zmenili.
Odgovoriti moram pa Ediju, ki nekako namiguje, češ da rad gledam takšne slike... Evo kaj je napisal:
Quote:Miro, za kar se sam imaš, to pač boš.
Jest nebi tok hude jeze gor metal. Slika je slika in ni prov fajna, če teb sede, men ne.
In jest sem tretji brihtnež.
No take sedajoče slike si lahko tudi tuki najdeš:
http://vatican.rotten.com/gunshot/ drugim ne priporočam ogleda.
Edi
Res sprevrženo od tebe, Edi. Takih slik ne iščem po internetu, tisto sliko sem našel na straneh Al Džezire, ko sem iskal informacije o vojni. Link, ki si mi ga pa priporočil, si pa našel ti sam in ga sem prinesel, kar veliko pove o tebi samem.
----------------------
Toliko o komentarjih, izzval bi rad samo še mojega cenzorja, ki se na tem forumu pusti naslavljati z A.
Potem, ko se je izkazalo, da vsi le niso tako nestrpni do Mirota in njegovih izpadov, se je nekako potuhnil, "politično" umaknil, saj mu linč ni ravno dobro uspel. Morda pa se je izkazalo, da njegovi "otroci sonca" le niso take ovčke, kot se je zdelo in da znajo tudi razmišljati s svojo glavo. In mu je malo zoprno, da ga vsi le ne sprejemajo kot svojega zaščitnika?!
Daj, namesto da mi pošiljaš e-maile z željami po spravi med nama, opravi to tukaj, javno, če te je kaj v hlačah. Saj ne bo tako zelo škodilo tvoji karieri, ki si jo ustvarjaš, prej koristilo. Samo ne mi pridigat o načinu, ki ga uporabljam itd. Samo razloži mi, si čim povzročam razkol na forumu, pokaži, kdo so žrtve tega "razkola", za koga delam "poceni propagando", ne razumem bistva tega foruma, ne spoštujem ostalih itd. itd.
Pametni voditelji, kar bi ti nedvomno rad nekoč postal (toliko se že poznava, a ne?), se bolj naslonijo na ljudi, ki zanjo razmišljati s svojo glavo, čeprav imajo včasih drugačne pogleded od voditelja. Pa ne, da te s tem vabim, da se nasloniš name, o ne, bog ne daj...