Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 31115 times)
tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Re: VEST SLOVENSKEGA NARODA
Reply #45 - 28.03.2003 at 13:51:16

Quote:
Američani baje niso zadovoljni z objektivnostjo Arabskih televizij.

Grin

Komedija komedij... To sploh ni več propaganda, to je parodija na vojno propagando...

Cnn international imam vklopljen po cele dneve, o kaki objektivnosti ni duha ne sluha ... Sami sebi nasprotujejo z neumnostmi..
Baje pa je ta kanal še super proti tistemu cnn-u, ki ga imajo prirejenega samo za amere..

Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #46 - 28.03.2003 at 14:26:13

tomi wrote on 28.03.2003 at 13:51:16:
Cnn international imam vklopljen po cele dneve, o kaki objektivnosti ni duha ne sluha ...

Ti pa znaš uživati v mučenju samega sebe   8)

To je nekako tako, kot da bi se cel dan valjal v dreku, potem pa okoli razlagal, kako obupno ogaben je ta drek.
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #47 - 28.03.2003 at 14:33:04

Quote:
Torej: jebite se.

Bravo Miro.
Recimo bobu, bob.
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #48 - 28.03.2003 at 14:55:09

V bistvu ima pa Miro prav. Jebimo se. Grin Saj ne vemo kdaj bomo res najebal. ???

LP Harry
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

tomi
5

Kaj pa če je vse RES???

MB
Reply #49 - 28.03.2003 at 14:57:15

Quote:
Ti pa znaš uživati v mučenju samega sebe    

Grin
Kaj češ, mazohizem je vrsta hedonizma Smiley

Sej delam zraven še kup drugih stvari, predvsem se trenutno poglabljam v zgodovino Srednjega vzhoda; na cnnu pa resno vzamem le njihove "spodrsljaje", takrat ko vidim, da neko vest na hitro zaključijo in je več nikoli ne pokažejo... Pri razpokah kuka ven resnica Wink
Back to top

Pametni razpravljajo o idejah,&&povprečneži o dogodkih,&&omejeni pa o ljudeh. &&(Hyman Rickover)&&

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #50 - 28.03.2003 at 15:13:23

Quote:
Objektivno tukaj je le, da ima ta otrok odprto lobanjo; da je to dobro/slabo in propaganda/antipropaganda je pa le stvar subjektivnega  percepcije in sprejemanja..

Titud si ti psiholog slučajno?  

Sam se nekako zavedam te subjektivnosti, zato popolnoma vse jemljem le z prinicipom večje/manjše logične verjetnosti; tisto kar se mi zdi zelo verjetno spustim tudi v javnost.. Gotovosti pa ni nobene, žal...

Gotovost je in to takrat,   ko si zavest prisvoji  avtentično  podobo  nezavednega, ki je prebila  prag  zvesti in postala predmet subjektivne obdelave. Objektivnost takrat  ni več vprašanje, subjektivno pa ostaja v polju  zavezemanja vrednostnega  stališča.

Problem medijsko ustvarjene  relanosti pa je, da v je tej  gotovosti že zakodirano  subjektivno stališče, ki nam sugerira smer nadaljne  subjektivne vrednsotne obdelave. Tko medij  ni nikol prenosnik informacij ampak vedno le subjektivnih stališč, ki  tolk bolj sugestivno delujejo na oblikovanje 'lastnih' stališč,  kolkr bolj so 'objektivne', objektivnost pa se meri edino s soposobnsotjo animiranja  nezavednih vsebin v sprejemnikovi psihi.

Nism noben psiholog, ampak so me  raekcija na
mirotove sliko  pripravile do tega, da sem  ta pojav ozvestu.

Tud ne vem, kaj je miro hotu povedat, izkoriščam samo priložnost, da nardim eno analizo posledic, ki jih je njegov kakršenkoli namen povzroču.

Bp, argument, da vednost javnosti  o subjektivnosti medijskih podob  zmanjšuje njihovo sugestivnost, sicer drži, ampak to vednost majo tud mediji, zato se poslužujejo mehanizma  čim večje  čustvene pretreljivosti. Zarad tega, ker so štratal na nezvedno,  so si pridobl  dost večji image  objektivnosti kot so jo sposobni dosečt z logičnim utemljevanjem in soočanje racionalnih argumentov. Politični argumenti  zato nobenga ne prepričajo, če niso prikazani kot šov, argumenti za vojno in proti njej njej pa se  utemeljujejo čist na istih prizorih, ponavad na  krvavih otrocih.

Back to top

IP Logged

Miro
Ex Member

Reply #51 - 29.03.2003 at 11:18:56

Quote:
Tud ne vem, kaj je miro hotu povedat, izkoriščam samo priložnost, da nardim eno analizo posledic, ki jih je njegov kakršenkoli namen povzroču.  

Kaj sem hotel povedat? Kot se vidi in bere, so iz mene govorila po eni strani čustva, po drugi pa povsem resno sporočilo.

Čustva:

O tem ni kaj veliko za povedat, pač frustracija ob vsem, kar se dogaja in licemerju, ki vse skupaj spremlja. Zame pač težko prebavljivo, pa sem moral malo bruhnit.

Dejansko sporočilo:
Vojna so predvsem in v prvi vrsti razmesarjena trupla ljudi, ki za to vojno niso nič krivi. Proti temu dejstvu so vsi ostali razlogi za vojno postranski. Slika naj bi bila umaknjena iz pietete do mrtvih, kar tudi sam jemljem za zelo resen moralni argument. Obstajajo pa prav tako resni protiargumenti:

Po koncu vsake vojne je bilo tako, da so ljudje, ki so vojno preživeli, videli še veliko bolj grozljive slike, kot je bila ta, in to v živo. In vedno so ljudje rekli: "Nikoli več!".
No, čez nekaj let je bila stvar pozabljena, in nove generacije, neobremenjene s takimi prizori, so lahko pričele novo vojno za "pravico". Zgodba se je ponovila.
Zato mislim, da se taki prizori ne bi smeli pozabiti. Pred očmi jih moramo imeti predvsem takrat, ko razpravljamo o geopolitiki, strateških interesih, razlogih za odpravljanje diktatur (mimogrede, v Iraku zdaj ena diktatura poskuša odpraviti drugo in res ni jasno, katera od obeh je bolj krvava) in drugih "resnih" vzrokih za vojskovanje. Vedeti in se zvedati - tudi tistega, česar najrajši ne bi videli - mogoče je to način, da se prav takim prizorom v prihodnje izognemo.

Toliko o temu.

---------------------------

Vsem drugim ne bi odgovarjal na vse, kar ste zapisali, bi mi res vzelo preveč časa. Pa saj se boste sami zmenili.

Odgovoriti moram pa Ediju, ki nekako namiguje, češ da rad gledam takšne slike... Evo kaj je napisal:

Quote:
Miro, za kar se sam imaš, to pač boš.  
Jest nebi tok hude jeze gor metal. Slika je slika in ni prov fajna, če teb sede, men ne.  
In jest sem tretji brihtnež.  
No take sedajoče slike si lahko tudi tuki najdeš:
http://vatican.rotten.com/gunshot/  
drugim ne priporočam ogleda.
Edi

Res sprevrženo od tebe, Edi. Takih slik ne iščem po internetu, tisto sliko sem našel na straneh Al Džezire, ko sem iskal informacije o vojni. Link, ki si mi ga pa priporočil, si pa našel ti sam in ga sem prinesel, kar veliko pove o tebi samem.

----------------------

Toliko o komentarjih, izzval bi rad samo še mojega cenzorja, ki se na tem forumu pusti naslavljati z A.

Potem, ko se je izkazalo, da vsi le niso tako nestrpni do Mirota in njegovih izpadov, se je nekako potuhnil, "politično" umaknil, saj mu linč ni ravno dobro uspel. Morda pa se je izkazalo, da njegovi "otroci sonca" le niso take ovčke, kot se je zdelo in da znajo tudi razmišljati s svojo glavo. In mu je malo zoprno, da ga vsi le ne sprejemajo kot svojega zaščitnika?!

Daj, namesto da mi pošiljaš e-maile z željami po spravi med nama, opravi to tukaj, javno, če te je kaj v hlačah. Saj ne bo tako zelo škodilo tvoji karieri, ki si jo ustvarjaš, prej koristilo. Samo ne mi pridigat o načinu, ki ga uporabljam itd. Samo razloži mi, si čim povzročam razkol na forumu, pokaži, kdo so žrtve tega "razkola", za koga delam "poceni propagando", ne razumem bistva tega foruma, ne spoštujem ostalih itd. itd.

Pametni voditelji, kar bi ti nedvomno rad nekoč postal (toliko se že poznava, a ne?), se bolj naslonijo na ljudi, ki zanjo razmišljati s svojo glavo, čeprav imajo včasih drugačne pogleded od voditelja. Pa ne, da te s tem vabim, da se nasloniš name, o ne, bog ne daj...
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

daleč od rodne barjanske grude
Reply #52 - 29.03.2003 at 14:47:47

Saj ni res, pa je ...
Toliko čistunstva in licemerstva na takem majcenem "kupu"!!

Miro odpre diskusijo, pove svoje mnenje, dirktno napove, kakšno sliko linka ...
In ga cenzurirate zaradi svojih lastnih klikov?!  Shocked  
Ja, res, najtežje je za lastna dejanja odgovornost sprejet.

In se nato zmrdujete, ker uporabi eno najbolj direktnih metafor,
v repliko tistim, ki kontekst topika in daljše stavke očitno težje razumete ali pa sploh ne!?   ???

Odprtost? Subtilnost? Lucidnost? Toleranca? Sprejemanje? Konstruktivna debata? .......
Ja, zihr.

Saj ni res, pa je ...
Vsaj zunaj Sonce sije;

in to ne glede na to, kako intimno znamo, zmoremo in želimo,
glede trenutno aktualne vojne agresije ameriške koalicije, v kateri je uradno tudi Slovenija
(zame je molk, v takih primerih, še vedno enak priznanju),
delovati in si v svoji notranjosti (posledično) mir "iskati".

Vse vpliva, tudi na nas, pa čeprav se zdi daleč stran.

Subjektivna,
ARS
Back to top

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)

IP Logged

himynameis
5

Equilibrium.
Earth
Reply #53 - 29.03.2003 at 19:46:34

ARS wrote on 29.03.2003 at 14:47:47:
Miro odpre diskusijo, pove svoje mnenje, dirktno napove, kakšno sliko linka ...
In ga cenzurirate zaradi svojih lastnih klikov?!  Shocked

On slike ni linkov, ampak jo je prikazal, kjer je ob vsakem obisku te teme pogled neizbežen. Proti linku po mojem ne bi imel nihče nič, saj še vedno obstaja tisti link, ki ga je Miro podal. Smiley
Back to top

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Reply #54 - 30.03.2003 at 04:42:43

himynameis wrote on 29.03.2003 at 19:46:34:
On slike ni linkov, ampak jo je prikazal, kjer je ob vsakem obisku te teme pogled neizbežen.

Veliko "slik" v življenju vidimo, pa mnogo njih raje ne bi oz. jih ne bi izbrali "gledati", če bi lahko izbirali.
A prav zaradi takih in vseh ostalih "slik", ki jih vidimo in/ali doživimo, se (posredno) učimo
in zatorej lahko izbiramo med najrazličnejšimi odločitvami za sebi lastno (ne)delovanje.
In mislim, da ravno slednje velikokrat botruje temu, da se vest vsaj zdrami ... oz. občutku nelagodja.
Ja, oči si je najlažje zatisnit;
posledice le-tega pa so nemalokrat lahko tudi na moč neprijetne, celo hude ...

Odprtih oči,
ARS

PS: Mimogrede, pogled na sliko v nekem topiku tukile gor je neizbežen le na začetku topika
oz. dokler število postov naslednje strani ne sproducira ... in ne ob vsakem obisku topika.

PS za Gapeta: Cenzura na forumu, po novem?   ???  Ja, ja, zarečenega kruha se veliko poje ... Dober tek, mladci!
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #55 - 30.03.2003 at 09:31:33

ARS dej počas...

1. sliko lahko daš na forum zato je, ok.
sam zdej pa pride zgleda mal težji problem.
ali se s to sliko posega v nekaj kar jaz hočem vidt ali ne in bom sprejel ali ne?

če je link na sliko in opozorilo se ne posega direkt v moje polje. isto sem spisu mirotu ne sili me z nečem kar mi je totalno mim in zame ne pomeni in spremeni nič , ker se zavedam tega kar pol piše in vem, da se tega zaveda tudi večina tle gor. zakaj potem tak gnusen način?

in še neki ARS ne vem kdo ti je reku, da cenzure na forum ni?
cenzura je in bo, os(open source) ne pomen tega da bomo mel vse kar se bo kdo spomnil tle gor, sori to ni os, os je resna nadgradnja naših misli in dejan, to je tud vse.

ne pa siljenje nekoga z nečim. ok?

drugo miro moj mail do tebe je isto kot post na forumu odgovori sem ti na tvoj stavek na mailu, ko si reku, da mi po resnic rečeš jebi se A.: sem ti reku velik ljubezni in
da spoštujem tvoj pogled veš, da ne bo pomote, sam zdi se mi da bi način lahko izbral drugačen...

A.

moja kariera miro pa s tem, da se ti postavim po robu in zagovarjam svoje mnenje s svojega stališča, ni povezana, sem na večini demonstracij, objavljam večino anti nato mnenj na sončni in delujem v skladu s svojimi prepričanji od svojih študentskih let ko sem aktivno posegel v nekaj tudi z drugega stališča za kariero nevarnih situacij.

tko, da miro res ne vem zakaj bi ti dopuščal, da napadaš in siliš nekaj vame(nas), zato da bi dokazal nekaj nam, ki to itak vemo, na način tistih, katerih način tako globoko sovražiš da tako kot oni ne izbiraš sredstev, da dosežeš isti cilj.
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #56 - 30.03.2003 at 11:46:00

Quote:
Nikogar nisi vprašal ali ga slika moti, nihče se ni o tem izjasnil ali tega zahteval. Nihče ni tega podprl ali tega zavračal. Tebi ni bilo všeč in si zbrisal. Ne enak način in iz pojasnjenjih razlogov meni ni všeč tvoje bluzenje o OS. Upam, da bo na enak način tudi zbrisano.

Bp, v vajino strinjanje in nestrinjanje (bp in A.) se ne vmešavam 8), hočem le povedat, da nas je bilo nekaj, ki smo proti objavi takšnih fotk. Poglej od začetka topica. Nič pa nimam proti objavi linkov.

LP Harry Wink

Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #57 - 30.03.2003 at 12:09:48

Harry,

Tudi tole je lahko in najverjetneje tudi je manipulacija in propaganda:

Quote:
Kolikor poročajo, je naprimer v Basri prišlo do upora civilnega prebivalstva in Husejnova garda je začela streljati svoje ljudi. Poleg tega uporabljajo za živi ščit pred tanki ženske in otroke. Civilno prebivalstvo Iraka si želi, da Sadam pade.

LP Harry

Pa ni pod linkom, niti ni bilo umaknjeno.

lp bp
Back to top

IP Logged

ARS
5

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Reply #58 - 30.03.2003 at 12:34:32

Quote:
ARS dej počas...

You wish!
Jo tako obvladaš, da jo kar imej, A.; počasnost, namreč. Meni tudi blizu ni bila; nikoli.

Quote:
1. sliko lahko daš na forum zato je, ok.
sam zdej pa pride zgleda mal težji problem.
ali se s to sliko posega v nekaj kar jaz hočem vidt ali ne in bom sprejel ali ne?

O, kakšna nasprotja so v nekaterih ... in le njih problem, ne pa vseh. Na srečo.
A z radirko se jih vseeno ne da zbrisat. Na njihovo žalost.

Quote:
in še neki ARS ne vem kdo ti je reku, da cenzure na forum ni?

Gape je kar precejkrat to po topikih navajal, pa mislim da ne le on.

Quote:
cenzura je in bo, os(open source) ne pomen tega da bomo mel vse kar se bo kdo spomnil tle gor, sori to ni os, os je resna nadgradnja naših misli in dejan, to je tud vse. ne pa siljenje nekoga z nečim. ok?

...
Nadgradnja vaših misli in dejanj?
Sveta preproščina, pa zakaj pol ne poveste,
da naj vsi, ki le-tega ne mislijo/mislimo delat, zginejo/zginemo s tegale foruma?
Sicer pa, kakšne že so vaše misli in vaša dejanja?
Naj vsak topik ali post damo pred objavo vam v avtorizacijo?

Roll Eyes
ARS
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #59 - 30.03.2003 at 13:25:13

ARS wrote on 30.03.2003 at 12:34:32:
Naj vsak topik ali post damo pred objavo vam v avtorizacijo?

tega sistem pač ne omogoča
to omogočajo pozitivke

in ne gre se za cenzuro
gre se za dvojnost, ki ni kulj

je tako ratalo na tem svetu, da nas z informacijami, ki v nas vzbujajo dvojnost, bombardirajo popolnoma vsak dan, če le spremljaš kakšne od informacij.
in zato je nepotrebno, popolnoma nepotrebno, nas bombardirat kle gor s tem istim sranjem.

če se komu zdi da nas mora vseeno spravljat v dvojnost, zaradi tega ker ljudje niso glasovali proti natu, je to tud u redu, ampak mislim da imamo pravico tako vrsto informacije, ki deluje tko kot je lepo povedu titud, direkt na podzavest in preko te direkt na nas, umaknt dol.

to pač ni cenzura.

cezura bi bila mogoča če bi to sistem omogočal, pa ne ... če bi se vam, ki ste prepričani, da MORAMO bit vzbujeni s take vste informacijami, zahotelo forum preplaviti s takimi slikicami, bi ga pač preplavili in nekdo bi imel delo z umikanjem tega.

niti se mi u bistvu ne zdi vredno to tipkat.

če povem zase:
jest sm ZA lepe slikice.
jest sm ZA texte ki ozaveščajo skozi enost.

je pa popolnoma res da aleš popolnoma vsakič, ko je zdražen z dvojnostjo, vedno odreagira z dvojnostjo ... in tega se bo res mogu odvadt.
to je res.

in še neki bom povedu
nihče, ampak res nihče, nima dovolj moči, da bi ta forum spremenil v svoj prostor na netu, če ta prostor na netu nima v svojem bistvu zveze z osnovno namero tega foruma.
še vsak je odnehu.
nekateri so se vrnili, nekateri ne.
za vsakogar ki se ne vrne, mi je žal, ampak tako je življenje, ljudje pridejo in grejo.
možno da smo mi premalo prilagodljivi, nič ne rečem, možno ...

in da se vrnem na topic
če bi se zavest tega foruma izenačila z zaVESTjo SLOVENSKEGA NARODA ... nebi bil ta thread sploh potreben.
pa da ne bo pomote, če bi se skupna zavest foruma razširila na skupno zavest naroda ... in ne obratno.

ker pa sta ti dve zavesti mnogo narazen ... je tko kot je ... in vsakdo prinese nekaj k skupni zavesti, kaj bo kdo (do)prinesel k tej zavesti, se vsakdo popolnoma svobodno odloči.
in tuki ne more nihče nič spremenit.
vsak lahko misli svoje misli samo sam.
in govori svoje besede.
in dela svoja dejanja.
koneckoncev.

v bistvu tko kt je io napisala

Prišel je čas ...
on je sicer prišel že zdavnaj ... zdej se samo še bolj mudi, kot se je prej.
čas je da se odločite, kdor se še ni.
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9