Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 ... 6
(Read 57681 times)
Moonlight
5
*****
Offline

You are the master of
ure Body and  ure soul.

Posts: 1189
MEDVODE
Gender: female
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #15 - 09.05.2003 at 11:11:32
 
In LEPO MI raziskujte svoje SANJE še naprej.
Pišite o njih, svojih srečanjih, spoznanjih...

Sanje SO LEPE, vedno bodo...
Ko bodo raziskane - ker so skoraj vedno odziv preteklosti, naj vam POVEM, da STe na najboljši poti - ko si želite spremembe - Po novem, lepšem in polnejši prihodnosti.


Usmerite se v cilj in sanje vas bodo spremljale - misli in čustva v njih vas BODO.


himi, kreden... Wink

Sanjajta mi presladke sanje...
Obujajta spomine na lepoto SEBE.
Vsi drugi ENAKO... Kiss
Back to top
 

Your soul has WINGS.
 
IP Logged
 
gape
YaBB Administrator
p
*****
Offline

I love YaBB!
Posts: 13595
The Land of YaBB
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #16 - 09.05.2003 at 12:31:32
 
Quote:
Ker očitno ni odziva sem napisal LEPO, sedaj je pa odziv.

zakaj odziv ???
se ti zdi, da mora nujno nekdo se odzvat na tvoj text in to na tak način, da neki napiše na forum ???

ti bo littlestar razložila okol tega mal ... a ne ls?
Back to top
 

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged
 
veronika
5
*****
Offline

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno
Posts: 1502

Gender: female
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #17 - 09.05.2003 at 15:47:26
 
Danes se mi je spet sanjalo od velikega črnega psa, sam danes je bil privezan in zelo popodljiv in jaz sem se ga bala. (podrobnosti sem pa pozabla)

Pa še fora. Danes se mi je sanjalo, da sem se s kolegico peljala  k njenem tipu, pa da je bil ful sneg in jaz to njej povem in mi reče, da se je pred časom njej sanjalo, da se je peljala k tipu, in da je bila ena zraven, ki bi lahko bila jaz in da je bil sneg!

To se mi še ni naredil, al se mi je pa ne vem.  Wink
Back to top
 

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
 
IP Logged
 
ana
5
p
*****
Offline


Posts: 1223
Kranj
Gender: female
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #18 - 09.05.2003 at 17:41:35
 
Pred šestimi leti se mi je več tednov, mogoče celo več mesecev zapored sanjalo enako: stala sem, pred mano pa je bil cel kup kač. Niso zgledale napadalne, razen ene, črne, ki je vseskozi sovražno sikala vame in me poskušala napasti. Kačam sem poskusila (miselno) dopovedati, da jim nič nočem, vendar to črno kačo ni brigalo, čeprav se je zavedala, da nima razloga, da je tako hudobna do mene.  Sanje so se vedno končale neodločeno: črna kača je sikala vame, me poskušala ugrizniti, jaz pa nisem mogla storiti nič, da bi ušla ali kačo prepričala, naj mi da mir. Nisem si znala razložiti, od kod meni take sanje in kaj pomenijo.
In potem, neko noč, so se sanje končale drugače: bilo mi je dovolj, da me črna kača brez razloga napada in da je tako brez razloga sovražna do mene, zato sem jo ozmerjala in nagnala stran od sebe. Bila sem presenečena, ker me je kača ubogala (in z njo vse druge kače) ter odšla od mene stran.

Od takrat dalje teh sanj nisem imela več. Je pa zanimivo, da sem po daljšem času potegnila vzporednico med sanjami in resničnim življenjem. Obstajala je ženska črnih las, s katero sva bili (skoraj) prijateljici, nekajkrat sem ji celo pomagala in seveda mislila, da goji tudi ona do mene prijateljska čustva. Ampak to je bilo samo tako videti: za hrbtom se je marsikaj dogajalo in zaradi ljubosumja bi se me ta ženska lahko celo fizično lotila. Nekaj časa sem njeno (neutemeljeno) ljubosumje in izpade prenašala, nato pa sem prekinila stike z njo. Pred dvema letoma jih je poskusila obnoviti, pa meni kaj takega ne diši.

tudi na Sončevih pozitivkah je zgodbica s podobnim sporočilom:

http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030128090240881


Back to top
 

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.
 
IP Logged
 
Moonlight
5
*****
Offline

You are the master of
ure Body and  ure soul.

Posts: 1189
MEDVODE
Gender: female
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #19 - 11.05.2003 at 23:17:12
 
Veronika in ana.
Hvala za vajino delitev sanj.

Ana -  Vesela sem za tvoje - ker si se Uspela upreti črni kači ( , seveda - sanje si lahko sami zaključimo " v sanjah " če se nadaljujejo. V večini primerov nam uspe. Moramo pa vztrajati.
Mogoče bo kdo sam sebe videl v njih.
_____________________________________________

Sedaj sem opazila, da lahko iz aninih malo povzamem

Razlago KAČE ko SIMBOL;

Kača se tako kot človek, vendar v nasprotju razlikuje od vseh Živali.


Kača ni samo sanjski simbol, pač pa tudi arhetip, kar pomeni, da je v človekovih sanjah že mnogo tisočletij in več civilizacij  njegovega razvoja, zato bomo zanjo porabili več besed in več prostora, saj je v vsem tem dolgem obdobju vedno predstavljala živali, zaradi katerih smo bili najbolj prestrašeni, obenem pa tudi fascinirani. Zato se je zaradi miselnih vzorcev, ki jih je človek podedoval in nadgrajeval, vedno stresel od strahu tudi pred kačo, ki ni strupena in je neškodljiva. Kača namreč živi v okolju, ki ga človek še vedno ne razume in po biblijski zgodbi je celo Bog posejal sovraštvo med človekom in kačo.
Kača je zato v sanjah posameznika slika posebnih, pradavnih sil, saj sicer ne bi nanj naredila tako izrednega vtisa. Je tudi izreden simbol psihične energije, zato je tisti, ki se v sanjah sreča s kačo, naletel na moči globine duše, ki so zaenkrat še nepoznane njegovemu zavestnemu jazu in so stare toliko, kot ta žival in pradavnega časa. C.G. Jung pravi:"Kača v sanjah je vedno znamenje nečesa, kar je zelo pomembno v nezavednem delu človeka in počasi prihaja ven na svetlo in postaja aktivno". To "nekaj" je lahko slabo lahko dobro, zato ima kača vedno pomen razpetosti med najbolj protislovnimi notranjimi stanji in občutki. Dokler sanjamo kačo(e), da je(so) zvita(e) v klopčič, vse dotlej morate vedeti, da še niste dosegli enosti na določenem področju in da tam še vedno vlada nered in  panika primitivnih razlag in hotenj. Vse to povzroča nemir globoko v vašem nezavednem delu in sanje  so posledica oz. opozorilo ali tudi razlaga, ki vam ga daje vaš nezavedni del. Kadar se kača zvije v spiralo (piramidno), sanje govorijo o vaši usmerjenosti v svoj notranji svet navideznega ali resničnega miru.  

Sanjati veliko kačo je znamenje sovražnika ali določene izgube ; tudi majhna kača je slabo znamenje, ker prinaša v vaše okolje nesoglasja in prepire. Napad ali ugriz pa razlagamo tako, kot se zaključi: če od njiju umrete ali ste težje-lažje ranjeni, lahko zbolite ali vas opravljajo, če pa vam nič noče oz. jo premagate, je vsekakor dobro znamenje.
Če jo celo ubijete, vedite, da vas čaka uspeh v vsem, kar trenutno delate in boste nadaljevali začeto.
Kadar imate kačo v prostoru, bežite pred njo ali se skrijete v prostor pomeni strah pred odločitvami ter nujo po zaščiti, ki pa jo v takem primeru sanj ne boste dobili, samo zožili si boste prostor delovanja.
Če ne veste, ali je kača v sanjah strupena oz. škodljiva,  je potrebno , da v resničnem svetu stvari pogledate tudi z drugega zornega kota, saj ni nujno, da so tako slabe kot si predstavljate.
Če kačo čutite na sebi , to pomeni, da vas bo izdal človek, ki mu zaupate (saj veste tisto o kači, ki jo gojimo na prsih). Te sanje lahko razložimo tudi obratno - da se boste vi sami izneverili neki svoji lastnosti oz. človeku, ki za vas predstavlja princip te lastnosti.
Enako si razložite tudi sanje, kadar  se ovije okrog vašega telesa. Človek (obeh spolov), ki ima kačji rep, pomeni istospolna nagnjenja in težave, ki so povezane s tem.


Kača, lepa, pisana, čudovitih barv, velika ali majhna, neškodljiva, celo prijazna , ki jo vidite v sanjah, kako se plazi v (na) nek prostor ali predmet, drevo v okolju, pomeni vašo veliko modrost in velik potencial razuma, na podlagi česar lahko sklepate, da se bo vse, kar trenutno počnete, za vas končalo zelo ugodno.
Barva, število in oblika kač sta pri sanjah zelo pomembna : velik pomen in vrednost ima zlata kača ali kača z zlato krono, prav tako bela kača.
Modra kača predstavlja pomen vašega duha, ki prihaja iz dna duše oz. sveta arhetipov in je za resnično življenje zelo obetavna.
Rdeča kača je opozorilo, da poslušajte svojo intuitivno stran, lahko pa je tudi povezana s spolnostjo.
Oranžno-črna ali črno-rdeča kača vam iz sanj prinaša v življenje nekaj neprijetnega in predstavljajo mračno in negativno delovanje, zato je potrebno, da postanete bolj previdni do tistega, kar prihaja od zunaj k vam in ne iz vas samih.
Zelena kača je v sanjah simbol narave in predstavlja njene energije - nazaj k naravi torej!
Črna kača spet lahko predstavlja popolnoma zaprte psihične moči.
[Kača v sanjah nenazadnje predstavlja tudi duševne procese,
ki človeka v končni fazi na tem področju ozdravijo o čemer govori tudi kača na Eskulapovi palici. Eskulap je v grši mitologiji bog zdravja oz. zdravljenja. Da je proces zdravljenja v vaši notranjosti končan, pa nakazujejo sanje o kači, ki se levi oz. je odvrgla svojo staro kožo. Velike spremembe torej.


Število kač povežite z razlago številk, obliko (glave) pa z razlago likov.

http://www.jupitereye.net/SanjskiArhetipiCrkaKKaca.htm

O kači in njeni zgodovini  - simbolika zelo na veliko in široko piše v " SLOVARju SIMBOLOV "


Back to top
 

Your soul has WINGS.
 
IP Logged
 
Moonlight
5
*****
Offline

You are the master of
ure Body and  ure soul.

Posts: 1189
MEDVODE
Gender: female
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #20 - 11.05.2003 at 23:47:56
 
Vernika tole je še zate;


Hudič
Predstava hudiča v sanjah lahko predstavlja našo temno stran, občutek krivde zaradi nečesa kar smo storili. Hudič pravtako predstavlja inteligenco, zvitost, prevaro in prebrisanost. Če v sanjah premagamo hudiča, pomeni da bomo premagali ovire oziroma naše sovražnike. Če se v sanjah pogovarjamo s hudičem, pomeni da se bomo težko uprli skušnjavam, čeprav so v nasprotju z našimi interesi. Take sanje lahko pomenijo tudi iskanje odgovorov na moralno sporna vprašanja oziroma skušnjave.

Hudič pa je po mitu - zelo blizu kače, zmaja ali čuvaja praga ( pošasti ) in simbolike zaprtosti in  ustavljanja. Gre za padec ali vzpon na naši poti. Hudič simbolizira vse tiste sile, ki vznemirjajo, mračijo ali slabijo zavest, ter jo potiskajo nazaj v v endoločeno - je središče noči. Predvsem je še simbol Zla, zlobe. Bistvo njegove vloge je, da spravi človeka ob božjo mislost in ga podredi sam sebi. Je padli Angel z prestriženimi krili.
Po eni strani HUDIČU biblijsko pripisujemo; lažnivost, preračunljivost, pohoto, lahkomiselnost. Označuje  odvisnost, izgubo življenjske volje, neuspeh v trdnih razmerah in ravnanje, ki j v nasprotju z lastnim prepričanjem.
Lahko tudi opozarja, da se igrate z ognjem in morate nakaj narediti na svoji poti mračne osebnosti...


veronika, glede na to, da te je HUDIČ  v sanjah lovil po lepem dnevu - hej, hej - ali kakšne igrice se pa greš... Grin - ups.


Back to top
 

Your soul has WINGS.
 
IP Logged
 
veronika
5
*****
Offline

angeli letijo zato, ker
se ne jemlejo resno
Posts: 1502

Gender: female
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #21 - 12.05.2003 at 11:02:27
 
črn pes

grozi vam nesreča, v najboljšem primeru si boste preščipnili prst


--------------------------------------------------------------------------------

torej moram na prste mirkat Wink

No, saj je bil v mojih sanjah privezan, torej imam bodočo nesrečo pod kontrolo. Wink
Back to top
 

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
 
IP Logged
 
himynameis
5
*****
Offline

Equilibrium.
Posts: 1392
Earth
Gender: male
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #22 - 20.05.2003 at 19:00:02
 
Kaj to pomeni, da lahko letim? Roll Eyes
Back to top
 

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10693

Gender: female
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #23 - 20.05.2003 at 19:24:49
 
letenje pomeni napredovanje
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
himynameis
5
*****
Offline

Equilibrium.
Posts: 1392
Earth
Gender: male
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #24 - 20.05.2003 at 19:28:14
 
Petra. wrote on 20.05.2003 at 19:24:49:
letenje pomeni napredovanje

Torej napredujem že kar lep čas. Iiii, kak sem napreden. Prav ponosen sem nase. Smrk. Grin Tongue Wink
Back to top
 

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!
 
IP Logged
 
DylanDog
5
*****
Offline


Posts: 791
somewhere in space..
Gender: male
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #25 - 20.05.2003 at 19:36:53
 
.....eni so odvisni od zbadanja, zanikanja, nasprotovanja vsemu in vsem.
Back to top
 

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged
 
himynameis
5
*****
Offline

Equilibrium.
Posts: 1392
Earth
Gender: male
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #26 - 20.05.2003 at 19:38:41
 
DylanDog wrote on 20.05.2003 at 19:36:53:
.....eni so odvisni od zbadanja, zanikanja, nasprotovanja vsemu in vsem.

Govoriš o sebi, ali...? Smiley
Back to top
 

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!
 
IP Logged
 
DylanDog
5
*****
Offline


Posts: 791
somewhere in space..
Gender: male
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #27 - 20.05.2003 at 19:49:22
 
V prvem planu O tebi,  ...in dalje Wink
Back to top
 

Think P O S I T I V E
WWW WWW  
IP Logged
 
himynameis
5
*****
Offline

Equilibrium.
Posts: 1392
Earth
Gender: male
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #28 - 20.05.2003 at 20:11:28
 
DylanDog wrote on 20.05.2003 at 19:49:22:
V prvem planu O tebi,  ...in dalje Wink  

No, potem se motiš. Če pa zase govoriš, pa lepo od tebe, da to z nami deliš. Samo falil si topic. Smiley
Back to top
 

Why? There is no why! Why is a mind f**king word!
 
IP Logged
 
Moonlight
5
*****
Offline

You are the master of
ure Body and  ure soul.

Posts: 1189
MEDVODE
Gender: female
Re: RAZISKOVANJE SANJ
Reply #29 - 20.05.2003 at 21:49:07
 
Fanta - POMIRITA SE - sedaj, Tukaj, Sta v RAZISKOVANJU SVOJIH sanj, naj vama povem o čem teče beseda DANES... Wink

Danes sem na podlagi dogodkov prejšnjih dni sanjala, kako mi nek Starejši moški poklanja malo, čisto majhno marjetico. MOški je bil izrezana podoba mojega pradedka, katerega nikoli nisem videla, danes pa mi ja mati, ko sem svoje sanje odsanjala, pokazala njegovo sliko in res je bilo tako.
Poklonil mi jo je in se poleg nasmejal, čutila pa sem povezavo. Bile so prijetne sanje.

Pred dnevi sem bila pri pradedkovem "domu". Tam kjer je sedaj: nesla sem mu šop marjetic. Drugi dan pa sem od njega dobila v poklon čisto majhno marjetico v zahvalo. Kako prijetne sanje. Še vedno jih čutim kot lepe in imajo veliko povezave. Raziskujem pa še simbole, kot so; njegova obleka, kraj kjer se je nahajal in tudi kar je v trenutku počel, ko me je obdal.

Res - lepa zahvala preko sanj.

Sedaj ko sem se poglobila še globje, spoznavam, da SO SIMBOLI tisti, kateri me še vedno vodijo naprej. Nekaj mi je želel povedati, čutim to.DANES PA BI dopisala V RAZISKOVANJE SANJ ŠE NEKAJ;

PISANJE SANJSKEGA DNEVNIKA

Vsak od vas si lahko omisli sanjski zvezek v katereag bo zapisoval svoje sanje, ta zvezek vam bo kmalu prirasel k srcu. Jaz si ga vedno pišem, in listi so vedno drugače popisani, s tem, da imajo vedno enako sporočilo. Vsaj dokler na določenem delu svojega življenja nekaj ne spremenim ali dodam, da se izboljša. Take so pač sanje in vedno nas na nekaj opozarjajo ali pa spobujajo. Vsi pa v sanjah vemo, kdaj so LEPE in kdaj NEprijetne, čutimo in se potem tudi zavemo simbola-bolj globje.
Sanjski dnevnik ima lahko zelo lepo vsebino, lahko nastane zgodba življenja. Nekje v nekem trenutku življenja se bomo spomnili določenega simbola, ki se nam vedno ponavlja - s tem pa se mu bolj globje posvetili in lahko nas pelje dlje- Je ključ do izpolnitve nečesa na čemer delamo.
In vse to vodi k temu, da nekdo lahko več izve od sebi, ali nekdo ki to bere, več od vas. Verjemite mi - to pisanje je zelo dobro. V njem se lahko razkrije vaša ranljivost, ter predvsem nekaj - kar si želite in nočete razkriti drugim, se pa v sanjah vse odvija in to še lepše, čutnejše in polnejše.
Predvsem se potrudite, da bo dnevnik, tako kot moj - imel čimveč BARV, slikic, ter simbolov, katere najraje opazujeta in vam veliko pomenijo.
Vedno da imejte pri roki, tako kot tudi pisalo. Tako, da si boste sanje, ko jih boste odsanjali - lahko hitro napisali. Pomembna je vsaka informacja, čustvo, simbol - potem je lažje vse skupaj povezati - NE POZABITE NA OBČUTKE, ti so najbolj POMEMBNI.
LAhko vam povedo marsikaj.
IN kar je najbolj pomembno - PISATI je najbolje v sedanjiku.
Zapišite si vse - tekoče - brez zadržkov, potem boste lahko sestavili celotno zgodbo sanj.
Svojim sanjam pa POZABITE DODATI NASLOVA, kar vam prihrani veliko časa, ko se potem ozirate nazaj, po simbolih in likih v sanjah.

Saj naslov izkristalizira to, kar se vam dogaja v sanjah in to kar se vam zdi pomembno.
In ne POZABITE vsake SANJE tudi opremiti z datumom.

Naj vam bo pisanje SANJSKEGA DNEVNIKA v SPODBUDO, kajti lahko si na tem podrčju potem lepše in polnejše izgradite svoje življenje.

LEPE SANJE in predvsem - pišite jih in raziskujte...


Back to top
 

Your soul has WINGS.
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 ... 6