himynameis wrote on 13.03.2003 at 17:29:40:Please do it, and do it quickly.
Po tem, kar sem se dopoldne spomnila, tebe jemljem za veliko manj resnega samomorilca, kot sem pa sama bila. Bila=preteklik. Bi pa morala tudi zgornji stavek zapisati v preteklosti. Od toliko pozornosti, kot si mi je namenil, si nagnjen zgrešiti prav tisto, kar je na meni, na mojem načinu 'delovanja' pozitivnega. Ker:
Quote:Še en fakt: ta jeza, da bi drugemu samomorilcu zavila vrat, le pomeni, da še sama nisi prešla iz tega samomorilskega značaja. Še vedno te vleče v to, vendar si si zavestno ustvarila mišljenje, da to nisi več ti in sedaj to zavestno sovražiš, ker se potihem zavedaš, da to še vedno si. Mogoče sem kaj falil, povsem verjetno pa da nisem. Če bi bila popolnoma svobodna, tega ne bi sovražila.
Te stvari SEM dopoldne sama tudi zapisala. Pa jih nisi razbral iz mojega besedila, sem bila premalo nazorna. Pozabila sem pa poudariti, da je zdaj to končno za mano. Tako da tudi zgornji citat paše v preteklost. Sem pa sama rekla:
Quote:Zdaj mi je jasno, da si tega obdobja nisem nikoli oprostila. In jasno mi je tudi, zakaj sem bila vedno znova jezna, čeprav sem se zavedala, da sem bila tudi sama enkrat samomorilska, pa to ni bilo dovolj, ker nisem sočustvovala, samo jezila sem se lahko nad "tako neumnostjo, kot je samomor!"<vzeti si življenje>
In to tudi pojasni, zakaj me je vedno, kadar bi se kdo rad ubil tolk pograbila jeza da bi mu takoj lastnoročno zavila vrat
Oprostit sem si mogla za to.
Veš, ker si ti pisal spis o moji osebnosti po tem, ko sem ga že sama napisala... pa pisal si ga, kot bi bilo včeraj in ne danes bi najaraje rekla, da si bil inakuraten.
Quote:Bom premislil. Ampak se nagibam, da raje ne bi. Ker resnica boli in človek v tistem momentu lahko nepredvideno reagira.
Resnica tudi osvobaja! Če bi hotel, bi opazil, da je to moj spis bil: soočenje z resnico, izraz bolečine in osvoboditev. Nepredvideno reagiram že ves čas, edino za svoj zgornji spis sem si ga vzela. S tabo pa še nisem končala, ne. Samomorilnost ni bla edina stvar, ki me je motila.