Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 8 9 10 11 
(Read 56565 times)
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #135 - 27.06.2003 at 07:22:39
 
27. JUNIJ

Bodi voljan neustrašno stopati naprej in odkrivati navidezno nove poti, nove zamisli in ideje. Bodi voljan podirati stare ovire in odkrivati svetlobo resnice. Pravim »navidezno nove«, kajti nič novega ni v njih. Gre za zaokroženje kroga; gre za to, da vnovič odkriješ enost z mano, da se vnovič naučiš stopati z mano, kot je bilo na začetku, da se prerodiš v duhu in resnici. Čuti, kako se razvijaš in si širiš obzorje. Čuti, kako staro odpada s tebe, nalagaj si novo z veseljem in s hvaležnostjo. Kako prekrasno je to novo, kako čudovite so moje poti. Zavedaj se mene in moje prisotnosti in veseli se, kajti prišlo je moje kraljestvo. Naj te napolnita in ovijeta moj mir in ljubezen. Privzdigni srce v globoki ljubezni in hvaležnosti. Stopaj skozi dan v popolnem miru, izpolnjuj mojo voljo in hodi po mojih poteh.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #136 - 28.06.2003 at 07:46:39
 
28. JUNIJ

Ko je omara prepolna in ni mogoče zapreti vrat, stvari popadajo iz nje in ni jih mogoče zaustaviti. Ko se zapornice odprejo, voda plane naprej z velikansko močjo, noseč vse s seboj. Tako je z duhovno močjo, ki je v tebi; ko jo prepoznaš in sprostiš, ne moreš zaustaviti njenega toka. Izliva se ven, odstranjuje vso negativnost in neskladje, prinašajoč samo mir, ljubezen, harmonijo in razumevanje. Ljubezen je tista, ki bo premagala svet; ljubezen bo združila vse človeštvo. Prej ko sprostiš velikansko moč ljubezni, ki je v tebi, in ji dopustiš prost pretok, prej boš ugledal mir in harmonijo na svetu ter enost z vsem človeštvom. Ko ti ljubezen polni srce, iz vsakega potegneš na dan samo najboljše, saj ljubezen vidi samo najboljše in to tudi privlači. Ne boj se; odpri se, ničesar ne zadržuj in dopusti, da se vse prosto pretaka.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #137 - 29.06.2003 at 07:48:01
 
29. JUNIJ

Naj ti ne bo tisto, kar mora biti storjeno, pretežko breme. Nauči se stopati korak za korakom in zavedaj se, da si z vsakim korakom bliže cilju. Ne poskušaj teči, dokler ne znaš hoditi, ne lotevaj se stvari, ki so pretežke zate, sicer se moraš vleči naprej in ti je vsak korak muka. Takšno početje ne kaže prave naravnanosti; pomeni, da se trudiš po lastnih močeh, pomeni, da si se ločil od mene in izgubil vizijo. Opusti to in spremeni svojo naravnanost. Izroči mi vse, sprosti se in uživaj v svojem delu na povsem nov način. Drugačno naravnanost lahko dosežeš v hipu, torej se spremeni, spremeni se hitro ter zapoj in zapleši skozi dan z roko v moji roki.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #138 - 30.06.2003 at 07:10:53
 
30. JUNIJ

Se resnično zavedaš mene in moje prisotnosti? Se vsak dan prebudiš s pesmijo hvaležnosti in z ljubeznijo v srcu? Si pripravljen na vse, kar ti utegne prinesti dan, vedoč, da bo prelep, ker stopam pred tabo in ti utiram pot? Pričakuješ, da ti bo dan prinesel samo najlepše in vidiš, kako se vse ujema? Lahko vidiš vso lepoto in čudežnost sveta ali se osredotočaš na kaotično stanje, v katerem je svet, objokujoč dejstvo, da je tega krivo človeštvo? Spoznaj, da ne moreš živeti brez vere, saj so vse stvari mogoče samo z vero. Z vero lahko storiš vse, sam ne moreš storiti ničesar. Naj delam v tebi in skozte, tako, da me bodo vsi spoznali in ljubili, da bodo želeli stopati po mojih poteh in izpolnjevati mojo voljo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #139 - 01.07.2003 at 07:07:20
 
1. JULIJ

Veseli se in zahvaljuj, ker veš, da boš živel večno. Živi vsak dan posebej tako, da doživiš vsak trenutek popolno in lepo, pozabljajoč na preteklost, brez kakršnekoli skrbi za prihodnost, z zavestjo, da je življenje večno in nima ne začetka, ne konca. Ves čas, ko razvijaš in širiš svojo zavest, dojemaš skrivnost in čudežnost večnega življenja in spoznanja, da si eno z menoj, stvarnikom življenja. Korak za korakom se pomikaš naprej in navzgor, poln miru in  vedrine, vedoč, da je vse v mojih rokah, čisto nič ti ni treba skrbeti. Ko se trudiš videti predaleč naprej, postane življenje breme, mnoge duše se zbojijo, postanejo negotove, zmanjka jim vere in zaupanja. Bodi kot majhen otrok, svoboden in radosten, in življenje ti bo nenehen vir veselja. Verjemi v življenje in živi ga polno.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #140 - 02.07.2003 at 07:13:35
 
2. JULIJ

Ničesar ne moreš dokazati, če ne preizkusiš. Stopiti moraš naprej z vero v sebi in narediti, kar se zdi nemogoče. Naučiti se moraš, da živiš onstran sebe, onstran omejitev, da bi dokazal, kako so z mano vse stvari mogoče. Če boš živel znotraj svojega malega, omejenega jaza ter se bal seči onstran omejitev, bal preizkusiti življenje, ne boš prišel nikamor in ne boš videl moje roke v vsem. Vedi, da sem vedno s teboj, da bom vodil in usmerjal vsak tvoj korak. Pokaži svetu, da vse stvari delujejo v dobro tistih duš, ki me resnično ljubijo in me vedno postavljajo na prvo mesto. Pričakuj čudež za čudežem in glej, kako se dogajajo. Opazuj prikazovanje novega neba in nove zemlje, ko se učiš živeti to življenje. Glej, kakšni čudeži se dogajajo, ker jih živiš in udejanjaš.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #141 - 03.07.2003 at 07:11:19
 
3. JULIJ

Uglasi se, najdi svojo noto, zveni naj glasno in jasno, saj si del velikega orkestra življenja. Odigrati moraš svojo posebej določeno vlogo, zato se ne trudi igrati vloge koga drugega. Poišči in najdi svojo lastno in se je drži. Ko se je boš naučil, ti bo življenje steklo. Duše, ki igrajo vloge drugih, niso harmonične s celoto. Nikoli ne skušaj biti kot drugi ali delati, kar delajo drugi. Nočem, da bi bili vsi enaki, da bi bili kot grahova zrna v stroku. Potrebujem vas različne, z individualnimi darovi in lastnostmi. Orkester, sestavljen iz enakih glasbil, bi bil enoličen. Več glasbil ko se združi v popolni harmoniji, bogatejši in lepši je zvok orkestra.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #142 - 04.07.2003 at 07:22:45
 
4. JULIJ

Blagor lačnim in žejnim resnice, ker bodo nasičeni. Ko bo tvoje hrepenenje dovolj močno, se bo uresničilo, saj boš vztrajno iskal odgovor in ne boš zadovoljen, dokler ga ne boš našel. Odločen boš, potrpežljiv, vztrajen in dosleden, preobrnil boš vsak kamen, dokler ne boš našel, kar iščeš na svoji duhovni poti. Niti za hip naj te ne prevzame malodušje ali občutek, da loviš rep mavrice. Vedi, da boš na koncu našel, kar iščeš, če le ne boš omagal na poti in se obupano vdal. Vsaka ovira je vredna, da jo premagaš, ko se trudiš priti do cilja, zato odločno išči pot preko nje in niti za trenutek ne pomisli, da je nepremagljiva in da ne boš zmogel. Bodi močan in pogumen, stopaj naprej in naprej pa boš zagotovo prišel na cilj.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #143 - 05.07.2003 at 08:30:36
 
5. JULIJ

Tvoja miselnost o obilju določa, ali bodo tvoje potrebe zadovoljene ali ne. Ko misliš na pomanjkanje in revščino, ko dovoliš strahu, zaskrbljenosti, občutku manjvrednosti, pohlepu, sebičnosti in bojazni stopiti v svojo zavest in tuhtaš o teh negativnih stanjih, privlačiš k sebi najslabše. Ko razmišljaš kot revež, si revež, kajti odrekaš se dobrim stvarem v življenju, ki ti pripadajo, ko spremeniš svoje mišljenje in naravnanost nanje. Takoj začni misliti na obilje. Opazuj, kako je, ko so tvoje potrebe zadovoljene. Ne privoli v to, da bi se videl v pomanjkanju, kajti, če ti česa primanjkuje, je pomanjkanje v tvoji zavesti. Zakaj bi zaustavljal pretok moje obilne, neomejene zaloge s svojo omejeno, utesnjujočo zavestjo? Ko dojameš in sprejmeš, od kod vse prihaja, in se mi za vse lahko veselo zahvališ, ti ne bo ničesar več primanjkovalo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
ana
5
p
*****
Offline


Posts: 1223
Kranj
Gender: female
Draga MiškaRe: Odpiranje notranjih vrat
Reply #144 - 05.07.2003 at 08:41:20
 
Draga Miška,

sem tvoje sporočilce za danes že močno pogrešala. Mi je tako lepo pri duši, če za 'dober dan' lahko preberem to, kar ti tako radodarno prilimaš tuki in cel dan lahko črpam energijo iz teh parih besed

hvala ti, tudi tuki, saj v mislih se ti vsak dan sproti zahvalim za ta tvoja sporočilca Kiss
Back to top
 

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #145 - 05.07.2003 at 11:18:52
 
Miska wrote on 05.07.2003 at 08:30:36:
Takoj začni misliti na obilje.

ARS, ne samo, da takoj začni mislit' na obilje, začni ga živet'!
In pust' vse tiste misli, ki se na vso silo hočjo zazankat vate, v "dušo" hoč'jo pa še nemir ...

Kiss
ARS


Miška, hvala za posredno brcanje v rit ...
... oziroma za dnevne "opomine" ... oziroma še bolje: dnevne "spomnilnike" ...
... s katerimi nas (in se) tako vestno zalagaš.

Wink
ARS


Grin  "I've got you under my skin ..." se pa zdejle iz zvočnikov rola ... D'best!   Grin
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #146 - 06.07.2003 at 07:31:11
 
6. JULIJ

Popolnoma mi zaupaj in veruj vame, zavedaj se, da te ne bom nikoli pozabil ali razočaral. Vse, česar se lotiš, je mogoče, saj z mano lahko narediš karkoli. Živi z vero. Želim, da vidiš, kako vsaka situacija prinaša samo dobro, ne glede na to, kako čudna je videti. Bodi pripravljen nenehno preverjati svojo vero in zaupanje, kajti kakšen smisel ima govoriti o veri in zaupanju, če jih ne preizkusiš in ugotoviš, kaj prinašata v tvoje življenje! Si pripravljen stopiti naprej v popolni veri in narediti nekaj navidezno nemogočega, pa ne iz drznosti, ampak zato, ker brez senčice dvoma veš, od kod prihaja? Dokler ne boš preizkusil svoje vere in odkril, da je neomajna, ne govori o njej. Črpaj moč in sposobnost iz mene. In kdo more biti proti tebi, ko sem jaz s teboj?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #147 - 06.07.2003 at 07:36:44
 
ana wrote on 05.07.2003 at 08:41:20:
… sem tvoje sporočilce za danes že močno pogrešala.

Khm, khm… So se mi ena notranja vrata ponoči zaštekala, pa zjutraj nisem mogla vstat. Wink Hehe - just kidding... Je danes dovolj zgodaj tudi zate, ana? Smiley

In, seveda –  Kiss tudi tebi.

m.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #148 - 06.07.2003 at 07:40:00
 
ARS wrote on 05.07.2003 at 11:18:52:
Miška, hvala za posredno brcanje v rit ...

Tole posredno brcanje, ARS, je res bolj nežne sorte. Ko misel nežno potrka na tvoja vrata... In ko si le-ti tista, ki jih odpreš. Ali pa ne… Smiley

In, kot vedno - izbira je vedno tvoja. In odločitev tudi… Smiley

m.
Back to top
 
 
IP Logged
 
ARS
5
*****
Offline

Preveč dobrega je lahko
... čudovito. (Mae West)

Posts: 2510
daleč od rodne barjanske grude
Gender: female
Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #149 - 06.07.2003 at 09:25:08
 
Miska wrote on 06.07.2003 at 07:40:00:
Ko misel nežno potrka na tvoja vrata... In ko si le-ti tista, ki jih odpreš. Ali pa ne… Smiley
In, kot vedno - izbira je vedno tvoja. In odločitev tudi… Smiley

To itak, Miška, valjda.
Najbolj fascinantno je le to, kako "ni naključje, da naključja so".
In če kakega celo opazim -  Wink - mi je včasih fino in primerno to z drugimi delit.
Za svoje delovanje sem si, seveda, pa "kriva" čisto sama ...

Prekrasen dan ti želim,
Kiss
ARS
Back to top
 

Knowing what's right doesn't mean much unless you do what's right. (neznan(a)
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 8 9 10 11