Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 
(Read 57700 times)
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #120 - 17.06.2003 at 07:07:40
 
17. JUNIJ

Vedno se zavedaj, da vse poti vodijo k meni. Nekatere so mogoče bolj ovinkaste in mučne kot druge. Nekatere se ti morda zdijo zelo nenavadne in nepotrebne, a naj te to ne skrbi. Dopusti vsaki duši, da najde svojo pot in hodi po njej, in odkril boš svojo. Ni pomembno, kako drugačna se zdi. Vedi, da boste na koncu vsi dosegli isti cilj: spoznanje enosti z mano. Obstaja ozka in ravna pot, ki pelje naravnost k meni, toda mnogim dušam se dozdeva prelahka in preveč enostavna, zato ne morejo sprejeti, da lahko pelje k meni. Raje se odločijo za težje in stranske, misleč, da bodo zaradi samožrtvovanja in trpljenja zaslužnejše. Ves ta napor je čisto nepotreben, toda človeška bitja imajo svobodno voljo, zato lahko sama izbirajo svojo pot. Torej živi in pusti živeti in ne bodi kritičen do drugih.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #121 - 18.06.2003 at 07:40:23
 
18. JUNIJ

Dnevi, ki so pred tabo, ti bodo prinesli veliko konfliktnih idej in odločitev. Preverjal te bom in moral boš delovati čisto sam. Ne poskušaj se oprijemati vsake slamice, ki se ti bo prikazala. Išči v sebi, črpaj moč iz mene in mirno stopaj po svoji poti. Vsi dvomi in strahovi se bodo razblinili in stal boš trden kot skala v svojem notranjem védenju. Ni pomembno, kako bodo zunaj besneli viharji in neurja, ostal boš popolnoma neprizadet. Potrebujem te močnega in pogumnega, opirajočega se na notranjo resnico, ki ti je nihče ne more vzeti. Naj te ne vsrka vase vrtinec konfliktov in malodušja, ki se je polastil sveta; odkrij zatočišče notranjega miru in me spoznaj, tvoje sidro sem. Tvoje zatočišče sem. Naj te moj mir in ljubezen izpolnita in objameta.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #122 - 19.06.2003 at 08:24:32
 
19. JUNIJ

Kaj ti pomeni starost? Se bojiš staranja? Ali brez truda premaguješ težave, ali veš in razumeš, da je vodnjak mladosti v tvoji zavesti? Ko ohranjaš svoj um mlad, svež in buden, staranja ni. Kako bi se mogel postarati, ko te v življenju zanima toliko stvari in neizmerno uživaš? Človeška bitja se omejujejo, ko mislijo, da je sedemdeset let dolgo življenje vse, kar morejo pričakovati in česar se lahko naužijejo. Veliko duš se šele tedaj zave čudežnosti življenja in v prebujanju začne uživati. Preženi vse misli na starost. Gre le za univerzalno miselno obliko, ki je postala tako trdna, da je podobna orehu, ki ga je težko zdrobiti. Začni spreminjati svoje razmišljanje o starosti.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #123 - 20.06.2003 at 07:12:30
 
20. JUNIJ

Kako pomembna je tvoja pravilna naravnanost do življenja! Dajaj mirno in zaupljivo, predvsem z ljubeznijo in radostjo. Vse, kar daš nejevoljno, nosi s sabo slabe vibracije, torej ne more doseči popolnosti. Pazi, da je vse, kar delaš, narejeno z ljubeznijo, čeprav ne razumeš popolnoma, zakaj delaš. Tudi najbolj vsakdanje, najbolj banalno delo, opravljeno z ljubeznijo, lahko prinaša čudovite uspehe, torej dopusti, da se ljubezen prosto pretaka skozi vse, kar delaš. Spoznaj, da je vse, kar delaš, potrebno, nobeno opravilo ali dejanje ni neznatno ali nepomembno. Ko vse duše dajejo od sebe najboljše, teža in odgovornost ne ležita na plečih peščice. Breme postane lažje, ker ga nosi celota, nato pa preneha biti breme in postane radost, užitek. Opazuj svojo naravnanost ter prispevaj k radosti in gladki utečenosti celote.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #124 - 21.06.2003 at 08:33:25
 
21. JUNIJ

Ni pomembno, če včerajšnji dan ni bil tak, kot bi moral biti; minil je, ni ga več in ničesar ne moreš storiti v zvezi z njim. Danes je povsem nekaj drugega; nedotaknjen in prazen dan leži pred tabo, od tebe pa je odvisno, ali bo lep. Kako začneš dan? Zapomni si, samo tvoj je. Samo ti lahko izbereš, kaj ti bo prinesel. Poskusi ga začeti z notranjim mirom in zadovoljstvom. Vzemi si čas, umiri se in dopusti, da te mir popolnoma zapolni in obda. Ne hiti v dan nepripravljen in neusklajen, saj bi to stanje duha prenesel vanj, dopuščajoč, da bi se raztegnilo na ves dan, pa tudi na duše, s katerimi si povezan. Sam se moraš odločiti, kakšen naj bo dan, in nato ukrepati v tej smeri. Zakaj se ne bi odločil takoj?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #125 - 22.06.2003 at 09:13:15
 
22. JUNIJ

Sprememba je ključ, ki ti bo odpiral vrata. Sprememba srca in uma. Ko boš položil svojo varnost v moje roke, se ne boš bal sprememb ne glede na to, kako drastične bodo videti. Vedi, da vsaka sprememba, ki se zgodi, je za dobro celote, pa naj gre za osebne spremembe, spremembe v državi ali na svetu. Sprejmi, da se morajo zgoditi, in stopaj z njimi v korak. Pomikaj se naprej in navzgor in sprejmi moje besede, ko ti pravim, da bo najboljše šele prišlo. Ko se boš mirno in brez vsakršnega napora pomikal v novo, boš ugotovil, da je dosti lepše od starega. Zakaj bi si oteževal življenje? To počneš s svojim upiranjem. Nič ne more zaustaviti moje roke. Plaz je sprožen; prišel je nov dan in del njega boš, če ga boš sprejel in stopal z njim v korak, sicer boš ostal zadaj.
Back to top
 
 
IP Logged
 
jasa
2
**
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 61

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #126 - 22.06.2003 at 19:30:52
 
 Miska, tole je super, tvoja vztrajnost, če namreč ne storim tega doma, preberem tu, ko sem že v službi. Hvala!
 Pa še mimogrede... www.katoliki.net, na forumu Pogovori o filmih in knjigah...eh, saj  Wink Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #127 - 23.06.2003 at 07:15:56
 
Jasa, tnx. Smiley In dokler bom sama v sebi čutila to željo, da sama sebi podarim ta trenutek kratke misli za nov dan, toliko časa mi je samo lepo, če to lahko delim tudi z drugimi. Tistimi, ki želijo, da se jih dotakne, seveda. Smiley In napišem še semle.

In če sledim ravno današnji misli (evo, jo že pišem) – hmm… Bodo prišle preizkušnje. Upam in si želim, da bi jih zmogla takrat obrnit v dobro in videt in čutit, kaj je ZARES dobro zame... In za vse ostale... Smiley

V naši moči ni vedno dobro delati. Je pa v naši moči vedno dobro misliti. Smiley

Lep dan ti želim,
m.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #128 - 23.06.2003 at 07:19:24
 
23. JUNIJ

Kako moreš upati, da se boš razvijal, ne da bi širil svojo zavest, ne da bi bil preizkušan? Kje sta tvoja vera in varnost? Od kod črpaš svojo moč? Skušaš živeti s svojo lastno močjo, zanašajoč se, da boš sam zmogel to pot? Če je tako, ne boš mogel zdržati stresov, napetosti in pritiskov okoli sebe. Toda, ko boš vse to izročil v moje roke in mi dopustil, da te vodim in usmerjam, boš zmogel vse, ker so z menoj vse stvari mogoče. Čutiš, da je breme, ki ga nosiš, pretežko in da ti je bila dana prevelika naloga, ki je ne moreš izpeljati? Zakaj ne bi začel takoj odlagati svojih bremen in skrbi meni ter mi dopustil, da te vodim skozi razburkane vode? Krmaril te bom skozi vse težave v mirne in tihe vode in te odrešil vseh napetosti, ko mi boš popolnoma zaupal in veroval vame.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #129 - 23.06.2003 at 10:29:05
 
Zadnje čase opažam, da moji angeli skoraj vsak dan po tvoji knjigi delajo, Miška Shocked Cheesy
Danes imam angela Moči Smiley
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #130 - 24.06.2003 at 07:18:42
 
Devi wrote on 23.06.2003 at 10:29:05:
Danes imam angela Moči Smiley

Malo off topic: pa veš, zakaj je danes (no, ja – bil včeraj) s tabo angel Moči? Zato, ker si prosila zanj. In ga (končno) tudi slišala… Happy for you! Smiley

Sem šla prav iskat eno sporočilo angelov, ki sem ga našla zadnjič, ko sem brala knjigo Angeli – tančica se odstira, Thomas Keller in Deborah s. Taylor:

Ljubljeni,

nadvse smo srečni, če smo lahko z vami in vam pomagamo pri vsem, kar želite narediti. Toda, če si rečete: »Storila bom to«, ko se lotevate dela ali igre, in nas ne vidite, ko skušate potešiti svoje želje, vam ne moremo pomagati. Če pa, preden se nečesa lotite, prosite Očeta, naj pošlje svoje angele, da bodo sodelovali z vami, tedaj prisluhnite, kajti tam bomo, tesno ob vas, pripravljeni voditi vašo roko in vam šepetati v uho. Da, če boste poklicali, bomo zagotovo tam, kajti ne morete nas poklicati, ne da bi se mi odzvali. Nadvse radi smo z vami in z vami sodelujemo. Zato pri vsaki stvari, ki jo počnete, prosite Očeta, naj vam sporočimo, kako vidimo Živo ljubezen. Ko na tak način sodelujemo z vami, priteka Živa ljubezen bliže k nam in bliže k vam in ob tem vsi rastemo.

Angeli
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #131 - 24.06.2003 at 07:19:26
 
24. JUNIJ

Posveti mi ta dan, služi danes meni in človeštvu. Služenje je čudovito zdravilo, odkril boš, da rasteš in širiš svojo zavest na čudovit način. Vzpel se boš v vrtoglave višine in se spustil v neznanske globine. Ljubezen in razumevanje življenja bosta dobila smisel. Dan ti bo ponudil veliko priložnosti za širjenje zavesti in rast. Prav vsako sprejmi z ljubeznijo in s hvaležnostjo, čuti, kako razvijaš svojo zavest in modrost. Živi v obilju, brez vsakršnih zadrževanj in omejevanj. Pričakuj od vsega in vsakogar samo najboljše in glej, kako ti doteka. Imej odprto srce za ljudi. Poišči svoje najvišje dobro v vsakem človeku in deluj s te višje ravni zavesti. Spodbujaj soljudi na vse mogoče načine; vsaka duša potrebuje spodbudo. Ko boš pomagal drugim, boš spoznal, da pomagaš rasti tudi sebi.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5471
Dolenjska
Gender: female
Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #132 - 24.06.2003 at 13:31:06
 
Miska wrote on 24.06.2003 at 07:18:42:
Če pa, preden se nečesa lotite, prosite Očeta, naj pošlje svoje angele, da bodo sodelovali z vami, tedaj prisluhnite, kajti tam bomo, tesno ob vas, pripravljeni voditi vašo roko in vam šepetati v uho.

Stare navade so tako trde in nepremične... Kako razkošje je, da je nekdo, ki te vsakodnevno spominja, kako se začne spreminjanje Smiley

hvala Kiss
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #133 - 25.06.2003 at 08:42:22
 
25. JUNIJ

Išči in najdi svobodo duha, kajti kjer je resnična svoboda, je mir; in kjer je mir, je ljubezen, ljubezen pa odklepa vsa vrata. Kjer je ljubezen, ni kritike, ni obsojanja, ni sodbe, saj veš in razumeš, da je v meni in moji ljubezni vse eno. Vidiš družino človeštva in razumeš, da ste vsi ustvarjeni po moji podobi. Sežeš prek zunanjosti v samo jedro, kjer ni ločenosti in se vse združuje v popolni enosti. V vsakem in vsem vidiš samo najboljše. Ko je v tebi popoln mir, ne zapravljaš več časa s spreminjanjem drugih. Naučiš se biti in v tem stanju ustvarjaš občutek enosti z vsem življenjem, kjer vladata najbolj vzvišen mir in najgloblja ljubezen.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Miska
5
*****
Offline


Posts: 1599

Re: Odpiranje notranjih vrat
Reply #134 - 26.06.2003 at 07:07:32
 
26. JUNIJ

Ko piščanec prekljuva lupino in metulj prileze iz bube, zanju ni več poti nazaj, ampak samo nenehno razvijanje v novo. Naj razvoj postane proces, v katerem nenehno živiš. Začuti razburljivost in pričakovanje vsega, kar poteka. Ko si buden, ni dolgočasnega trenutka v življenju; vedno se kaj dogaja. Naj se dogaja, ne poskušaj zadrževati procesa, raje se mu prepusti. Zapomni si, vse, kar se razgrinja, je za najvišje dobro, za razvoj in korist celote. Najdi ta popolni ritem v življenju in zaživi v njem po svojih najboljših močeh. Pluj z njim, ne proti njemu, saj boš samo tako našel mir srca in duha; ko bo mir v tebi, boš odprt in pripravljen na novo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 ... 7 8 9 10 11