Quote:"o karmi
Nimate karmične vezi z nobeno osebo, prostorom ali situacijo, z nobeno stvarjo. Vsa karma je vaša z vami.
Karmične vezi so moje do mene. Naredil sem jih jaz, podelam jih lahko jaz in dolgove lahko plačam sebi samo jaz. Vsa karma je s seboj. Kar pa imam poleg tega, je sposobnost, da pritegnem osebo, ljudi, ki mi bodo karmo prinesli prav pred nos. To delamo drug drugemu. Pritegnjeni smo k ljudem, ki nam bodo pomagali videti našo karmo. To je Resnica.
"
Torej, če vidim nekoga, ki potrebuje pomoč, sem bila k njemu "pritegnjena", da bi mi pomagal videti mojo karmo. A zdaj že lahko upoštevam 'zakon projekcije'? Pol sledi iz tega, da jaz potrebujem pomoč. 'Nihče nam ne dolguje ničesar' -> Nimam kaj, od kogarkoli pričakovati pomoči. in "Vsa karma je s seboj" Pomagat moram sama sebi ( 'Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal.' -> tako, da si najprej pomagam, pol pa Bog nadgradi, tako da se 'pretrgajo' karmične vezi.).
Kako si bom pomagala?: kakorkoli. Ena varianta je, da pomagam drugemu in pri vsem, kar naredim zanj: dejanja, besede, ki mu jih izrečem, SOČUTJE, pozitivne misli, svetloba, ki mu jo pošljem.....tantantan - pri vsem tem spoznavam, da je to tisto, kar moram dati sebi. Ker trik je v tem, da SEBI pomagam. (smo pa rekl, če sebi pomagam - posredno pomagam vsem) in stric Jezus (a kdo da že) pravi:"Kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili." Torej če nekomu pomagaš, posredno pomagaš Jezusu, Vsem, sebi - saj je Vse Eno?
Ta možnost projiciranja v druge je v bistvu ful velik dar, ker nam je tolk laži pometat pred pragom drugih, kot pa direktno v sebi iskat. (samo a pri projiciranju izgubljamo stik s svojo avtentično bitjo? uu

)
In dalje: 'laži' sm rekla - lažja pot

Zdej spet ne vidim druge, kot pa zavedanja. Zavedat se moram, ko pomagam drugim, da moram tako pomoč nudit sebi, jo spustit do sebe... "dolgove lahko plačam sebi samo jaz"
In še tolk o karmi Matere Tereze: -pomojem- nimaš karme, da drugim neki delaš (pomagaš), ampak da neki seb - V SEBI narediš.
Jaz SE izgovarjam na to, da lahko nekaj zunanjega spremenim in bo to pripomoglo k notranji spremembi. In zdej se mi zdi, da je to ista fora, prenešena: Pomagam drugim, da bom sebi, al pa pospravim bajto, da v sebi en red vzpostavim (npr). Ker menim da je tole zunanje lažje. Ampak, me tud lažje od-avtent-izira, a? QUE?!

nezaželjeno
hehehe če je pa tko teži ostat avtentičen, pol je pa to spet težja pot

Zavedanje zavedanje je spet rešitev