Quote:If I have studied,
some kind of information about the self,
then I have to convince others,
that I know something,
about that particular matter,
otherwise I might be convinced by somebody,
who has more data,
or is, smarter than me.
Quote:če sem študiral nekakšno znanje o sebi, (kar je filozofija, psihologija, medicina itd, )
moram o svojem znanju o tej stvari prepričati druge, ali pa sem prepričan od drugih, ki imajo o tem več podatkov, ali so pametnejši od mene.
Stojči, zakaj moraš o svojem znanju nujno prepričati druge ? Mogoče zato ker hočeš dobiti potrditev tega znanja ? V bistvu je iz tvoje pesmi mogoče razbrati, da prepričuješ ljudi z namenom, da tebe ne bi mogel nihče prepričat v kaj drugega. Delaš si v bistvu eno varovalko, da ne bi bil prepričan od drugih ?
Zanima me predvsem kakšen smisel ima to ? In zakaj rabiš to varovalko, če praviš da so občutki tako avtentični ? Zakaj rabiš potrditev še od zunaj ? Te je strah oz. imaš kakšen dvom ?
Je titud tudi lepo povedal:
Quote:Da je prepričevaje drugih v bistvu le sredstvo za utrjevanje lastne vere in da tako početje praviloma naleti na odpor al pa vsaj nelagodnost ker na koga lahko deluje clo tko, kot bi hotu lastno žensko okrog ponujat. Po tej analogiji tud jest zastrižem z ušesi, ko mi začneš ponuajt tega maharajo. Če ti je res dal kakšno samospoznanje, ga itak sevaš, ziher bolj kot pa s sklicevanjem na njegovo mojstrstvo, avtoriteto, svetost in kar je še tega.
Stojči, naj še rečem, da jaz sploh ne dvomim v avtentičnost tvojih občutkov. Zanima me npr. tudi zakaj razmejuješ ljudi na manj-bolj pametne? Mar nek duševno zaostali človek ne bi bil sposoben dosečt razsvetljenja kot si ga ti ?
In še samo nekaj, pa upam da neboš užaljen. Pomoje pri enem razsvetljenem človeku ne bi smel v takšni količini bit prisoten ego. Je mogoče on kriv, in rabi potrditev ? V bistvu sem se oglasil predvsem zaradi tega, ker sem tega nagajivca opazil v tvojih postih in se mi zdi, da nekaj ne štima.

Npr. aryan (nevem če si bral kaj njegove poste) je pravtako zelo intenzivno predstavljal znanje ki ga ima. Ampak pri njemu je predvsem bilo čutiti, da tega ne počne zarad svoje lastne "potrditve" temveč predvsem iz ljubezni. Skratka ni bilo občutiti nekakšnega straha pred lastnim sesutjem njegove vere.
LP