Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 16
(Read 201008 times)
mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Re: Prem Rawat Maharaji umetnost notranjega spozna
Reply #30 - 02.04.2003 at 14:26:49

Quote:
If I have studied,
some kind of information about the self,
then I have to convince others,
that I know something,
about that particular matter,
otherwise I might be convinced by somebody,  
who has more data,  
or is, smarter than me.

Quote:
če sem študiral nekakšno znanje o sebi, (kar je filozofija, psihologija, medicina itd, )
moram o svojem znanju o tej stvari prepričati druge, ali pa sem prepričan od drugih, ki imajo o tem več podatkov, ali so pametnejši od mene.

Stojči, zakaj moraš o svojem znanju nujno prepričati druge ?  Mogoče zato ker hočeš dobiti potrditev tega znanja ? V bistvu je iz tvoje pesmi  mogoče razbrati, da prepričuješ ljudi z namenom, da tebe ne bi mogel nihče prepričat v kaj drugega. Delaš si v bistvu eno varovalko, da ne bi bil prepričan od drugih ?  

Zanima me predvsem kakšen smisel ima to ? In zakaj rabiš to varovalko, če praviš da so občutki tako avtentični ?   Zakaj rabiš potrditev še od zunaj ? Te je strah oz. imaš kakšen dvom ?

Je titud tudi lepo povedal:

Quote:
Da je prepričevaje drugih v bistvu le sredstvo za utrjevanje lastne vere in da tako početje praviloma naleti na odpor al pa vsaj nelagodnost  ker na koga lahko  deluje clo  tko, kot bi hotu lastno žensko okrog ponujat. Po tej analogiji tud jest  zastrižem z ušesi, ko mi začneš ponuajt  tega maharajo. Če ti je res dal kakšno samospoznanje, ga itak sevaš, ziher  bolj kot pa s   sklicevanjem  na njegovo mojstrstvo, avtoriteto, svetost in kar je še tega.

Stojči, naj še rečem, da jaz sploh ne dvomim v avtentičnost tvojih občutkov. Zanima me npr. tudi zakaj  razmejuješ ljudi na manj-bolj pametne? Mar nek duševno zaostali človek ne bi bil sposoben dosečt razsvetljenja kot si ga ti ?

In še samo nekaj, pa upam da neboš užaljen. Pomoje pri enem razsvetljenem človeku ne bi smel v takšni količini bit prisoten ego. Je mogoče on kriv, in rabi potrditev ? V bistvu sem se oglasil predvsem zaradi tega, ker sem tega nagajivca opazil v tvojih postih in se mi zdi, da nekaj ne štima. Undecided Kiss

Npr. aryan (nevem če si bral kaj njegove poste) je pravtako zelo intenzivno predstavljal znanje ki ga ima. Ampak pri njemu je predvsem bilo čutiti, da tega ne počne zarad svoje lastne "potrditve" temveč predvsem iz ljubezni. Skratka ni bilo občutiti nekakšnega straha pred lastnim sesutjem njegove vere.

LP

Back to top

Hari bol

IP Logged

EvaZh
Ex Member

Reply #31 - 02.04.2003 at 14:32:27

jest pa prvo kitico tko razumem - po stojčijevi razlagi, da so druga znanja taka, da se je treba skoz neki prepričevat. Druga znanja so pri tem filozofija, psihologija...
Ampak potlej za razliko od teh znanj je to, kar te nauči maharaji.. pa pomojem karkol kar je iz srca, take vrste "znanje" za katerga ti končno ni treba več nikogar (sebe)nič prepričevat.
Je pa res, da jest npr. se grem še vedno prepričevanje  Roll Eyes  Smiley
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #32 - 02.04.2003 at 14:56:45

mind wrote on 02.04.2003 at 14:26:49:
In še samo nekaj, pa upam da neboš užaljen. Pomoje pri enem razsvetljenem človeku ne bi smel v takšni količini bit prisoten ego. Je mogoče on kriv, in rabi potrditev ? V bistvu sem se oglasil predvsem zaradi tega, ker sem tega nagajivca opazil v tvojih postih in se mi zdi, da nekaj ne štima. Undecided Kiss

Mogoče pa čutiš le svoj ego, mind. To se zgodi pri svetlobi. In lahko smo veseli, da se je stojchi predstavil kot luč, za katero pa vemo, da kot svetilka v noči privlači vešče. Nagajivec ni stojchi, ampak gre nagajivost skozenj posebej zate, če jo moraš ozavestit.

Jaz stojchija vidim kot ptico, ki poje svojo pesem. Kaj bi le lahko drugega?

Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #33 - 02.04.2003 at 15:26:32

Quote:
Mogoče pa čutiš le svoj ego, mind.

mogoče pa res  Smiley , vendar nikoli za sebe nisem trdil da pri meni ne obstaja

In nisem se jaz "hvalil" da nevem koliko ljudi bere strani v katerih pišem, in koliko hvale so mi drugi že dali, in predvsem nisem nikoli ne bi za sebe rekel, da sem moder, bi nekako pustil da iz mojih dejanj to ljudje sami zaključijo, če že hočejo

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #34 - 02.04.2003 at 15:30:46

mind wrote on 02.04.2003 at 15:26:32:
mogoče pa res  Smiley

ampak nisem se jaz "hvalil" koliko ljudi bere strani v katerih pišem, in koliko hvale so mi drugi že dali, in predvsem nisem nikoli ne bi za sebe rekel da sem moder, bi nekako pustil da iz mojih dejanj to ljudje sami zaključijo, če že hočejo

LP

Eh, to, kaj ti nisi, pa kao drugi so boš moral še vse opustit. Grin. Uf, dosti dela. Men je tud bolj všeč, če je nekdo takšen in takšen, ampak to pove samo o meni in nič o tistemu. Saj veš, da enega človeka sto ljudi različno vidi. In jaz res nisem zaznala, da bi stojchi kaj sebe pretirano hvalil. Mogoče pa še bom Grin. On je pač mogoče preveč navezan na svoj priimek: Evo sem že Grin.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #35 - 02.04.2003 at 15:37:08

Quote:
Jaz stojchija vidim kot ptico, ki poje svojo pesem. Kaj bi le lahko drugega?

Drugo  bi blo to,  da te njegova pesem zvabi, da bi se pridružu njegovi jati in  da bi poletu z njo na krilih, ki jih morda sploh nimaš.  Undecided Smiley
Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #36 - 02.04.2003 at 15:39:42

titud wrote on 02.04.2003 at 15:37:08:

Drugo  bi blo to,  da te njegova pesem zvabi, da bi se pridružu njegovi jati in  da bi poletu z njo na krilih, ki jih morda sploh nimaš.  Undecided Smiley    

Ja, seveda. Pesem pa JE. In to lepa. Zakaj se potem ob ptico spotikamo?
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #37 - 02.04.2003 at 15:59:12

Quote:
In nisem se jaz "hvalil" da nevem koliko ljudi bere strani v katerih pišem, in koliko hvale so mi drugi že dali, in predvsem nisem nikoli ne bi za sebe rekel, da sem moder, bi nekako pustil da iz mojih dejanj to ljudje sami zaključijo, če že hočejo

Stojči si po moje na ta način med nami želi pridobit eno kredibilnost,  s katero bi razpršil naš dvom, da to, kar počne, nima nobene teže. Tko kot mojstri  pridobivajo svojo kredibilnost s številom sledilcev. Ampak je paradoks, da bolj ko se na tak način dokazuješ, bolj zgubljaš na svoji avtentičnosti. Masovna podpora dons takoj zadiši po manipulciji pa zlorabi, zato tist, ki se sklicuje nanjo,  koj zgubi na kredibilnosti, razen če ni marketinški oddelek. Čeprav to v bistvu ni v vredu, ker avtentičnost bi morala svojo sugestivnostjo sama  delovat  tako v širino kot globino. In če res deluje, pol vzbudi tud avtentičnost v sledilcih, ki pa bi s svoji atenčinostjo po logiki stvari morali začet sijat sami, ne pa da samo širjo svetlobo svojega mojstra.      
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #38 - 02.04.2003 at 16:18:51

Quote:
Nagajivec ni stojchi, ampak gre nagajivost skozenj posebej zate, če jo moraš ozavestit.  

Quote:
Eh, to, kaj ti nisi, pa kao drugi so boš moral še vse opustit. . Uf, dosti dela.

hvala enako  Wink

Little star, jaz nisem pisal stojčiju iz kakršnihkoli "zlobnih" namenov, nasploh pišem in berem forum, da bi jasneje videl oz. bolje razumel pa naj bo to karkoli. Nevem zakaj se ti zdi da "nagajam". Nasprotno, tako kot ti iščem potrditev tega kar vem (svojega znanja) , ampak midva še nisva za razliko od stojčija razsvetljena. Vsaj v moj kontekst še vedno zelo dobro paše stavek " vem, da nič ne vem".

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #39 - 02.04.2003 at 19:35:31

dragi moji, Kiss
toliko postov v tako kratkem času res nisem pričakoval.
EvaZh res ti čestitam, ker si razumela point moje pesmi Smiley
LittleStar hvala ti za tvoje bistre misli.  Smiley
Mi vsi smo drug drugemu ogledala notranje poti. 8)

Modrost ali pranje možgan Grin

Eni razumemo malo več,
drugi spet malo manj,
kar je za ene modrost,
je za druge, pranje možgan, Grin

a ne titud?

mind,
how do I know oh my dear mind,
you too will one day, discover your heart?

vse vas ljubim Kiss
in vam želim srečen dih,
srečen dan,
srečno življenje,
na vaši notranji poti, Wink

ps: ti, ti grdi stojči,
kaj ne poznaš pregovora,
lastna hvala se pod mizo vala?  Shocked
Back to top

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #40 - 02.04.2003 at 21:47:10

Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #41 - 03.04.2003 at 01:29:07

1. Why is it so important to follow my heart?

The prompting of your heart is the voice of God guiding you to your highest good. In ancient Egypt, when an important person died, the priests saved the heart, which they believed to be sacred, and discarded the other organs. They understood that the heart was the true seat of wisdom, not the mind. Certainly the mind is important, for God speaks through our thoughts. Yet the deepest wisdom issues not from facts or beliefs, but our inner knowing. Passion is a holy gift, illuminating the shortest route to our chosen destiny.
~*~ Alan Cohen ~*~
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

sidha
4

Reply #42 - 03.04.2003 at 07:31:44

Sprašujem se KJE VSI SPITE, DA VAS NE UKRADEJO  Grin Grin Grin
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #43 - 03.04.2003 at 08:23:08

Lepe zgodbe, lepe pesmi, lepe misli. Lepo je dobro in  jest se trudim verjet , stojči, da nimaš nobenih zlih namenov, ampak pot v pekel je pogosto posejan z najboljšimi nameni. Je zato je bolj imet eno distanco do svojih dobrih namenov, dopusit možnost tud drugačne estetikte, skoz katero moje   pojmovanje lepega ni nujno tud dobro za drugega. Da si sposodim tvojo zgodbo os sovi in labodu : dopustit precejšnjo verjetnost, da je za sovo slepeča svetloba dneva zaradi njenih občutljivih senzorjev za svetlobo (velike oči!) lahko ne samo  moteča in da je svet sovi v dnevni  svetlobi ne samo grd, ampak tud smrtno nevaren. Kar jo presvetli, jo  lahko tud ubije. To distanco do lastne estetike pogrešam pr teb, stojči, kot prosvetljen labod bi to opcijo skor moral sprevidet. Ampak to počne glava, treba je gledati s srcem... Undecided

Men bi bolj sedla opcija, da golob opeva sovi lepopto svetlega dneva, sova pa labodu pričara čar temnine noči. Vsak v svoji estetitiki, ki ma ziher nakaj univrzalnega v seb. In ta univerzalnost, odkrita  v razlikah, vzpostvlja enost močnejš kot enost enake estetike. Če smo že pri zgodbah, meni je sedla v srce ena anina, v  kateri pred oknom sedeči bolnik opisuje drugemu, ki mora ležati na hrbtu in ne more dvignit pogleda od postelje, lepoto zunaje pokrajine in dogajanja. Čeprav se kasneje izkaže, da je zunaj pogled zastiral  zid, je z izmišljanjem scene delil skupno  estetiko s sotrpinom. Ne rabiš skratka posiljevat drugega s svojim pogledom, je v tem smislu dost boljš, da ga noben nima in si iz nč skreirata skupnega: točn takega, ki ga rab vsak zase in s tem tud oba hkrat.   Smiley        

Back to top

IP Logged

LittleStar
Ex Member

Reply #44 - 03.04.2003 at 09:07:13

mind wrote on 02.04.2003 at 16:18:51:
Nevem zakaj se ti zdi da "nagajam". Nasprotno, tako kot ti iščem potrditev tega kar vem (svojega znanja) , ampak midva še nisva za razliko od stojčija razsvetljena. Vsaj v moj kontekst še vedno zelo dobro paše stavek " vem, da nič ne vem".

LP

Jaz sem večkrat razsvetljena. Embarrassed Smiley  Sploh če si sposodim definicijo razsvetljenosti, ki jo je napisala miriam.

Drugač pa, ti si rekel, da čutiš nagajivca v stojchijevih postih, ne jaz. Jaz sem ti samo verjela in ti skušala stvar osvetlit. My mistake. Ne vem, kaj zate pomeni biti razsvetljen. Stojchi zase ve, da je našel, kar je iskal.

miriam wrote on 23.03.2003 at 00:24:18:
"Da si razsvetljen, pomeni, da se zmeraj zavedaš popolne resničnosti v njeni imanentni drugosti - da se je zavedaš, pa vendar ostaneš sposoben da preživiš kot žival, da misliš in čutiš kot človeško bitje, da se zatečeš, kadar koli se splača, k sistematičnemu razmišljanju. Naš cilj je odkriti, da smo zmeraj tam kjer moramo biti."

Meni je ta definicija razsvetljenosti najbolj všeč, me pa zanima kaj vi imate v mislih ko govorite o razsvetljenosti.

Smiley

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 16