Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 16
(Read 201071 times)
sidha
4

Re: Prem Rawat Maharaji umetnost notranjega spozna
Reply #105 - 07.04.2003 at 22:08:10

stoychi wrote on 07.04.2003 at 13:56:48:
tehnike so kot voda. Grin Če nisi nikoli žejen, pač nikoli nič ne piješ. Grin

Ne, tehnike so bergle. Do Boga nas vodi naša razširjujoča se zavest in ne nekakšne tehnike.
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #106 - 07.04.2003 at 22:12:37

dragi mind,

1.vsak mind je prekratek, da bi razumel globino duše, ker je mind na žalost samo površina. Grin

2.ne hrepenim po neki samouresničitvi, še posebej ne taki kakršno si predstavljaš ti Grin

3.moje vprašanje je bilo namenjeno tebi, ne meni? Grin

4. kdor razume hvaležnost , je prosvetljen. Roll Eyes

5. znotraj tebe sije sonce in če bo nekoč morda celo posijalo, bo pregnalo tudi tvojo nevednost. Grin

6. vsak mind postane prej ali slej že rahlo dolgočasen. Grin

Back to top

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #107 - 07.04.2003 at 22:15:16

dragi sidha,
to, kar je zate razširjujoča zavest, je zame tehnika. Grin
Back to top

IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #108 - 07.04.2003 at 22:27:52

gape wrote on 07.04.2003 at 09:12:34:
jest sm bil zadnjič na videopredstavitvi in mi je blo popolnoma všeč kar je povedu model ...

gape, saj je blo men tud popolnoma všeč, kar je povedal, ker je pač govoril o stvareh, ki so mi domače in jih poznam. to je to. Enako sta rekli tudi prijateljici. Ni bilo nič novega, kar ne bi že vedele. Ko sem to povedala tudi stojčiju v telefonskem razgovoru, je rekel, da lahko M. govori tudi tako, da ga me tri ne bomo nič razumele.  Grin verjamem Grin

gape, če ti je bilo všeč, a maš poj namen iti še na kakih 20 njegovih videopredstavitev? Se imaš namen vpeljati v učenje M.-ja? Te potegne bolj kot reiki?
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

natural
Guest

Reply #109 - 08.04.2003 at 01:39:08

Koliko casa ljudje ze iscejo vecno resnico,razsvetljenje ipd..?Zakaj ne vidijo, da tega enostavno ni mogoce izsiliti.Jaz trenutno se nisem videl nicesar, kar bi vsaj spominjalo na razsvetljenstvo in prepricam sem, da ce bi obstajalo kaj takega, bi za to ze zdavnaj izvedeli.Nastalo je nickoliko religij in verovanj.Umrlo jih je prav toliko. Nastajajo nova in tako gre cas naokoli.Prinasajo vsemogoce teorije in vse na koncu podlezejo zobu casa...Ali nam to resnicno ne da nic za misliti?Poglejte, zakaj si zelite neko koncnost, ko pa se vse spreminja?Kako ste razmisljali vceraj,kako danes in kako boste jutri?Zakaj se zapirati pred zivljenjem z miselnim zaporom, ki ti ga daje katera koli religija,miselnost,prepricanje...
Back to top

IP Logged

NATURAL
Guest

Reply #110 - 08.04.2003 at 02:25:46

Narava se trudi z vsako bilko,z vsakim bitjam narediti nekaj novega nekaj individualnega,mi pa bi sledili neko tehniko ki bi delovala na vsakega enako.Zaprli bi svoje misli v spone M.organizacije in njegove filozofije in si rekli nasel sem blazenost in nikoli vec pogledali stvari v drugi luci.Stojci je lepo pokazal kako deluje njegova organizacija s tem ko je dejal da naj premaknejo moje poste.Ali si z nami ali pa te ni.Imeti svoje misljenje itak ne pride v postev.
Kako si predstavljate spoznavati zivljenje z izolacijo(meditacijo)?Pokrili se boste z dekico in vklopili svoj ego ter se silili v izkusnje...Koncentracija je enako ego.In postali boste razsvetljeni.Jutri vas bo sef spravil ob zivce,mrzlicno boste na svetu pogovorov zagovarjali M.(ego),nekdo vam bo j... mater ker ste ga izsilili na cesti..Zadisala vam bo pleskavica v Tir-u...Potem pa domov in zopet pod dekico se malo pomiriti in opazovati nekaj cemur pravi stojci blazenost.Seveda je to pravo zivljenje tisto prej pa samo iluzija.Glavno da imate svoj notranji mir.Seveda je pot do njega tlakovana z dolgoletno SAMOHIPNOZO.M=islam=krscanstvo=budizem=new age=hinduizem=pravoslavna cerkev=jehove price=amway=adventisti=mormoni in tako do konca=STRAH.EN NAVADEN STRAHEC,ENA KULTURNA POGOJENOST,BREME NASE PRETEKLOSTI ZARADI KATERE JE ZLO,KRIVDA,NESPREJEMANJE PRISLO NA PLAN.
Back to top

IP Logged

natural
Guest

Reply #111 - 08.04.2003 at 02:51:08

Ce zeli M. pomagati ljudem naj lepo napise knjigo ali pa vec, pove svoj point, morda objavi tehnike(ceprav so neuporabne) in da mir.Zakaj nam mora govoriti, kako naj se pocutimo in kako naj razmisljamo.Prvi korak k samospoznanju je, da si priznamo kaksni smo.Torej, da smo sebicni, jezni, pohotni,veseli,pogumni, usrani...In ce sem sedaj jezen, mi ne pomaga beg v meditacijo. Pomaga soocenje s samim sabo.
Kar se pa zvoka in svetlobe tice...Opazujte kako vam bije srce kako vam tece kri po telesu...Je to za vas kaj novega, posebnega?To je del vas tako, kot vse ostalo.In z opazovanjem bitja srca ali rasti nohtov pac ne boste razsvetlili nicesar in ne boste postali boljsi clovek.Naj se stojci se tako razpisuje o tem kako je to nekaj posebnega in oh in sploh je to bolj stvar posameznika tako kot pri vecini primerov kjer stejejo subjektivni vtisi.M.ucenje ni tudi nic novega.Pac zopet nekaj kako je prav in kako je narobe, kaj smemo, kako naj cutimo...Model M. je dober demagog.To je vse.In je samo posameznik ki lepo zivi na racun prostovoljnih prispevkov.Boste kaj prispevali?Baje mu zmankuje kerozina za njegovo letalo GrinKar se pa tice 200 000 ljudi ki ga je zbrano poslusalo...pogost pojav pri predavanjih Ind. mojstrov.Ce ne verjamete malo poglejte po knigah ali pa na netu...Sicer pa sem se vedno spraseval kako lahko neka dezela, ki ima toliko duhovnega zivlja zivi v takem kaosu...Hm, morda pa obstaja kaka povezava Wink
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #112 - 08.04.2003 at 07:57:42

stoychi wrote on 07.04.2003 at 22:15:16:
dragi sidha,
to, kar je zate razširjujoča zavest, je zame tehnika. Grin

Mogoče si bolj tehničen tip  Grin
Back to top

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #113 - 08.04.2003 at 10:06:49

dragi moji,
strinjati se moramo da je pogoj za razsvetljenstvo,  videnje notranje svetlobe Roll Eyes,
drugače lahko govorimo le o mračnjaštvu ???
(dragi natural, zakaj si tako nezadovoljen ???,
napiši nam končno tu že kaj lepega Shocked Grin)

tako kot je videnje notranje svetlobe Shocked,
samo en kamenček,
v mozaiku moje notranje izpolnitve Roll Eyes,
tako  je hrepenenje Kiss,
samo en kamenček,
v mozaiku moje samouresničitve Roll Eyes

dragi moji, kaj naj vam rečem ob tem trenutku blažene izpolnitve: preveč mi je lepo, da ne bi tu napisal, da vas imam vse rad, da vas ljubim iz dna, svojega srca Wink
Back to top

IP Logged

mind
5

Always remember Krishna
and never forget Him
!
MB
Reply #114 - 08.04.2003 at 10:52:02

Quote:
vsak mind je prekratek, da bi razumel globino duše, ker je mind na žalost samo površina.

A sem kdaj rekel, da je mind ključ do razumevanja globine duše ??

Quote:
ne hrepenim po neki samouresničitvi,

ne ? to mi ne gre skupaj s tem kar si napisal tukaj:

tako  je hrepenenje ,  
samo en kamenček,  
v mozaiku moje samouresničitve  

Quote:
kdor razume hvaležnost , je prosvetljen.

Kako to mislis, razume ?  Meni se zdi, da je hvaležnost stvar občutenja, in se je po moje ne da razumsko razumeti. Zato ne vidim sploh smisla v nekakšnem "učenju" hvaležnosti. Se mi zdi to kot neko nasilno osredotočanje na "lepe" besede in "lepe" občutke, namesto, da bi se ti občutki samodejno pojavili skozi proces ozaveščanja.  V bistvu se mi zdi povsem zgrešeno načrtno slediti takšnim "lepim" ciljem. To lahko primerjam npr. z ljudmi, ki se načrtno borijo za veliko denarja in pri tem uporabljajo neke "krajšnjice" za dosego svojega cilja.  Medtem ko nekateri preprosto uživajo v življenju in svojem delovanju in trudu in se denar prav tako pojavi, vendar ne kot načrtni(prioritetni) cilj ampak  kot hkratni rezultat njihovega trdega in poštenega dela.  Smiley

Quote:
znotraj tebe sije sonce in če bo nekoč morda celo posijalo, bo pregnalo tudi tvojo nevednost.

kako zdaj ?  sije al ne sije ?  

LP
Back to top

Hari bol

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #115 - 08.04.2003 at 11:12:29

natural : kaj pa nardit s problemi kot so bolezen, ostarelost, smrt in pol ponovno rojstvo pol itd.?
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #116 - 08.04.2003 at 13:05:57

stoychi wrote on 08.04.2003 at 10:06:49:
dragi moji, kaj naj vam rečem ob tem trenutku blažene izpolnitve: preveč mi je lepo, da ne bi tu napisal, da vas imam vse rad, da vas ljubim iz dna, svojega srca Wink

dej Stojchi zase se brigi Undecided

Jaz v trenutkih najglobje izpolnitve ne čutim nikakršne potrebe po razlaganju svojih občutkov drugim.

Tebi pa očitno tudi tedaj nekaj ne da miru. Al kwa ?

Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #117 - 08.04.2003 at 16:47:47

Quote:
dej Stojchi zase se brigi  

??? ??? Shocked
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #118 - 08.04.2003 at 19:18:41

dragi mind, tudi če nisi rekel, je to res, kaj pa je zate ključ? Grin
ne hrepenim po taki samouresničitvi, kakršno si predstavljaš ti Grin
kako vem, kakšno samouresničitev si predstavljaš ti? Grin kakršnokoli je prav vseeno, Grin
ker se je ne da predstavljati, samo čutiti ha, ha, Grin

zelo jasno je, da je vse stvar čutenja, zato pa imamo vse čute, a ne, a ne Grin

dragi mind priporočam ti, da prebereš moj članek klowniranje na pozitivkah glede svetlobe, ki je na žalost še vedno pod psevdonimom anonymus. Wink
in pa seveda Srce, kralj car, bog ali nič Grin

drugače pa sidha, ali si slišal kdaj za svoje poslanstvo?
izgleda, da je tvoje poslanstvo, tvoja potreba, da si o tem tiho. Grin Grin
lp Wink

Back to top

IP Logged

stojchi
Ex Member

Reply #119 - 08.04.2003 at 19:26:11

oh dragi aryan tebe sem pa čisto spregledal Shocked
čeprav je tvoje vprašanje namenjeno naturalu, naj ti povem, da se prav vse, ponavljam prav vse skriva v globini trenutka zdaj Grin
drugače pa mi je v veselje sporočiti vam, da je nekaterim od vas me uspelo navdihniti za dva moja nova prispevka na www.enjoyinglife.org  pod sekcijo days in expressions. Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 6 7 8 9 10 ... 16