To pa poznam...
Quote:Sem pa grozno navezan nanjo,
Navezanost še ni nujno ljubezen. Ta lekcijo se še kar (po nekaj letih) učim. Oz. jo spoznavam. Obračam na vse strani in si jo ogledujem. In pridem vedno znova do prvega stavka: Navezanost...
Quote:O navezanosti sem ogromno napisal, torej veste za kaj gre: za krajo energije.
Ah...

Ko govorimo o navezanosti, vsaj jaz, govorim o pripadnosti. V pripadnosti je pa varnost. Varnost je pa tako močna potreba, da je celo bolj pomembna kot ljubezen.
Quote:zato so vse navezave odnosi strahu.
Eto - varnost. Mislim, da ima Edi kar prav, ko pravi, da vsi strahovi izvirajo iz strahu po smrti. To je temeljni strah. Ohranja nas žive. Torej mora biti.
Quote:Sicer zelo nerad obremenjujem ljudi z takšnimi problemi (se opravičujem),
V tem, da si napisal, ni nobene obremenitve. To ti samo misliš, da bi naj bila za nas obremenitev. Od kod ti pravzaprav to prepričanje. Zakaj bi bilo to obremenitev?
... Saj tvoji problemi še niso moji (naši) problemi...
Quote:NAjbolj splošen odgovor zakaj presekat vez bi bil,
to kar je napisal titud:
Quote:al pa so to vrvi, ki nekomu al pa clo nobenmu ne pustijo dihat.
Jaz se zavedam, da po eni strani navezanost ni "dobra". Ker te na nek način omejuje, na nek način omejuje partnerja. Govorim o čustveni navezanosti. Pa vendar, se jaz zavestno "vežem" na določene ljudi. Svoje otroke, partnerja. Hočem biti navezana. Hočem pripadati nekomu. In uživam (vsaj večino časa) v navezanosti. Ker če ne bi bilo navezanosti, jaz ne verjamem, da bi bila ljubezen. Se bojim, res ne poznam takšnega primera, da bi lahko ljubil (osebo), ne da bi bil navezan nanjo.
Obstaja pa, kakor sem že napisala, navezanost brez ljubezni.
Quote: Najlažja pot je prekinit stvar vedno, ko se ti zdi, da je kaj narobe... Veliko težje je vztrajat in delat na razmerju.
Še najbolje pa je, da segaš po resnici. In ne odreagiraš, ampak izklopiš čustva, in vklopiš razum. In vidiš stvari takšne kot so. Takšne, kot bi jih videla tretja, nevpletena oseba. Ali misliš, da bi ti to uspelo?
N.