Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 11
(Read 40307 times)
Ammadum
1
*

Če te kaj zanima -> www.Clonaid.com

Re: Iraq; pomagati tako in drugače
Reply #15 - 20.01.2003 at 00:20:05

Le kaj pravzaprav počne Amerika, naj vendar pusti Iraka pri miru in tudi njihova nafta v veliki puščavski deželi !!!  Roll Eyes

Back to top

IP Logged

Realbe
Guest

Reply #16 - 20.01.2003 at 02:05:20

tomi:
Quote:
Realbe - idealist: ozaveščenost ljudi (v ameriki pa sploh) je pogubna. Tistih nekaj tisoč po svetu, ki jih hodi na protibuševska zborovanja je veliko premalo za kakršno koli spremembo - to so itak sami anarhisti pa bivši hipiji  

Kako si to predstavljaš ozaveščenost - pogubna?
Danes pri poročilih je bilo govora o,lahko da sem narobe slišal, par 100 000 ljudeh. Včeraj pa je kazalo filmsko zvezdo, ko je imela protivojni govor(holiwood je proti).
To pa ni nekaj tisoč anarhistov (ki se baj d wej po ideji še najbolj lahko poistovetijo s komunizmom in ne s Sex Pistols,kot nekateri zmotno mislijo) ,ampak taka masa ljudi da je medji niso mogli spregldai, niti napačno iterpretirat.In še več jih bo če bodo ti. ki so, ustrajali.
Kar se tiče Busha.
Ko gledam njegovo bebasto posiljeno faco dobim občutek, kot da se sploh ne zaveda  kaj se dogaja okrog njega.Seveda je samo lutka. Če hoče kdo kaj več zvedet o tem naj pogleda na spletne strani- Noam Chomsky-ja.
Jst mislim ,ne vem, da je vse mogoče samo nikoli ne smeš obupat in rečt saj je vseeno tako ali tako bodo naredili po svoje.
Protestirat!!!Žrtvovat sebe zase in za druge!
Back to top

IP Logged

tomi
Guest

Reply #17 - 20.01.2003 at 11:42:17

Tudi če bi se zavedalo pol milijona ljudi, misliš da to kaj spremeni? Pridigarje ponavadi poslušajo le njihovi privrženci ... V ZDA imajo ljudi, ki govorijo proti vojni za izdajalce - in to soljudje, ne le vlada.
Bush res zgleda tak debilno, da komaj verjame človek da je to res.
Aja, bil sem na predavanju dr. Snider-ja (direktor svetovne debatne org. al nekaj takega), pa je dal zanimivo razlago za Bushev idiotizem, tj. da se takega dela, da bi dobil podporo debilnega ljudstva (90%amerov). Navsezadnje je (bil) nekakšen direktor očkovega naftnega podjetja...
Sicer je po moje tudi čisto navaden idiot in lutka, je pa zanimivo slišat še kakšno drugo razlago... Smiley
Back to top

IP Logged

sidha
4

Reply #18 - 20.01.2003 at 12:46:05

Tisti, ki razumejo pravijo, da je svet popoln.
Dokler ne bo zadnjega prebivalca tega planeta zajel notranji mir, toliko časa tudi ne bo miru v svetu.
To pa se bo po vsej verjetnosti zgodilo ob svetem nikoli.
Ljudem bi bilo potrebno izbiti iz glav pravljično iluzijo o življenju in jim namesto tega dopovedat, da smo se sem prišli učit. In vedno se bodo rojeval ljudje, ki se neradi učijo
Back to top

Živim za trenutke, od zdele naprej.

IP Logged

herby
5

SLO - NM
Reply #19 - 20.01.2003 at 17:30:14

jst bi si izbil iz glave še marsikej druzga prej kot idejo o popolnem svetu...

VSI PROBLEMI SO V GLAVI
izven uma, v svetu ni težav, svet samo JE

in dokler je moj um poln, bom v njem pustu še idejo O popolnem svetu

ker mislim misli ki me osrečujejo

in misel da bomo na nebu gledali jedrske gobice me ne osrečuje in je ne mislim
Back to top

Why not help one another, makin it much more easier... bob marley

IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #20 - 20.01.2003 at 19:37:52

sidha wrote on 20.01.2003 at 12:46:05:
Tisti, ki razumejo pravijo, da je svet popoln.
Dokler ne bo zadnjega prebivalca tega planeta zajel notranji mir, toliko časa tudi ne bo miru v svetu.
To pa se bo po vsej verjetnosti zgodilo ob svetem nikoli.

sidtha, lepo si to napisal...

Veš tudi meni ni jasno, od kje ljudem toliko sovraštva, zakaj se GREBEMO za vsako malenkost - Miru skorajda več ne poznamo, upamo, smo še na to, da se bo sam USTVARIL mar ne...
Nič ni popolnega na tem svetu, kar se tiče LJUDI, ednino ker je popolno je NARAVA, ki pa jo mi uničujemo...uničujemo Svoj PLANET, svoj DOM...

Ustvarjamo vojne, ki jih zaradi sovraštva nikoli ne bo konec...Potrebujemo nekaj, kar nas bo ZDRAMILO -  prebudilo!

Le kaj bi to lahko bilo...  

ŽElja mi je po MIRU, ZA ves SVET, slehrni človek pa naj v sebi najde Svojega...

Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #21 - 20.01.2003 at 19:46:04

NUJNO Sporočilo Ameriki In Iraku...

Ozrite se malo na PRETEKLOST, le kaj je vojna prinesla tedaj... Ničesar, Le veliko UNIČENJA in Upostošenja.

Ljudje, ki si vse bolj želimo MIR, kdo bo nas kaj vpašal, ali smete v VOJNO, ali smete KALITI MIR in Uničevati ne samo Človeška življenja, tudi NARAVO, le KDO...

Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

sidha
4

Reply #22 - 20.01.2003 at 20:32:16

Moonlight wrote on 20.01.2003 at 19:37:52:
Ustvarjamo vojne, ki jih zaradi sovraštva nikoli ne bo konec...Potrebujemo nekaj, kar nas bo ZDRAMILO -  prebudilo!

Le kaj bi to lahko bilo...

Za prvo silo bi bila verjetno tudi kakšna jederska gobica dovolj Cheesy
Back to top

IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #23 - 20.01.2003 at 21:01:57

sidha wrote on 20.01.2003 at 20:32:16:
Za prvo silo bi bila verjetno tudi kakšna jederska gobica dovolj Cheesy

Ne, sem mislila v  bolj v pozitivnem smislu prebujenja,  Grin
...ne tem... ampak, saj,no ja...to je že bilo... pa nas je predramilo, ups... jih je... neeeee! Undecided

Potrebujemo nekaj, nekaj...  ??? hmmm...

Ima kdo kako IDEJO... ???
Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

sidha
4

Reply #24 - 20.01.2003 at 21:08:43

O Captain, my Captain
Back to top

IP Logged

tomi
Guest

Reply #25 - 21.01.2003 at 12:21:09

Sori, zal brez gobice ne bo šlo  Grin
Al pa mogoče kar brez cele košarice  Cry
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #26 - 21.01.2003 at 15:07:15

Quote:
Sori, zal brez gobice ne bo šlo  
Al pa mogoče kar brez cele košarice  

Se 50% strinjam, kakorkol se to katastrofalno sliš.

Uni gobici nad hirošimo pa nagasakijem sta  nardili mir za 50 let, smo imel eno celo generacijo cajta  za ozavestit, pa nismo nikamr pršli. Ok, smo prišli do tega, da moraš imet svoje gobice, da boš pred unimi, ki majo svoje, imel mir. Tud sadam hoče  imet svojo gobico, da ga bi ga  moral pustit drugi pri miru, zarad tega ni nč slabš kot drugi. Je folk, ki svetu vlada, že čist  gobast, se te gobavosti ne da več pozdravt.

Mamo iz zgodovine dva zgleda za  rešitu epedimije gobavosti:

- gobavce oblečt v raševino, da se na daleč vid, da so kužni in jih po svetu poslat od miloščine živet

-  gobvavost iztrebit z lastno energijo, tko kot se skuri z gobo napaden les

Obe varianti so bolj kot ne apokaliptični, ampak pr ta prvi imamo vsaj še kakšno šanso, pr uni ta drugi pa zihr  nobene, ker majo te gobce tolk energije, da bo prej na zemlji kisika zmanjkal, preden bodo uspele zgoret.
Back to top

IP Logged

Moonlight
5

You are the master of
ure Body and  ure soul.

MEDVODE
Reply #27 - 21.01.2003 at 21:33:50

tomi wrote on 21.01.2003 at 12:21:09:
 brez gobice ne bo šlo

Naj bo... khm, dan, ko je bilo ustvarjeno tole;

http://gimb.org/~pirnakle/jedrska_bomba.htm

Zakaj... Cry
Kdo jo je že "izumil" Angry
Še živi... Angry

in tole;

http://www.s-gimvic.lj.edus.si/projekti/Timko99-00/okoljski_problemi/stran3.6.ht...

Se Amerika in Irak zavedata, kaj lahko sledi...seveda...
Jim kaj pomenimo...  ???... Ne...
KOliko časa potem traja, da se Narava obnovi... vse kar je živega zaživi...

Cry, ...

Back to top

Your soul has WINGS.

IP Logged

Gru Gru
5
p

Reply #28 - 22.01.2003 at 10:38:27

Ja ko sem prebral tale thread, sem se spomnil ze pozabljenih debat o prihodnosti, ki nas caka.
In na nek način so žrtve, vedno tiste, ki v končni fazi spremenijo neko sedanje stanje. Dokler žrtev ni, se stanje navadno ne spremeni. Sprašujem se le, kako velike žrtve bodo potrebne, za ta naš zemeljski svet, da se bo pobral v neko normalno stanje.
Ja na tem mestu bi se strinjal z napovedmi mnogih vidcev, ki opozarjajo na bližajoče se in že dogajajoče se katastrofe. Prejšnji teden poplavljena Evropa, Sydney v plamenih, tankerji z nafto se potapljajo kot za šalo, o mnogih zadevah pa niti ne vemo. In tko je to. Kot če se naješ 5 piz, greš bruhat. In tko bo nardila zemlja s človečki, nažrla se jih bo in jih bo skozlala. Sej s tem ne moreš niti reči, da je to svetla ali temna prihodnost. To pač je prihodnost. Vzrok - posledica. Če se ga napiješ, pričakuj mačka. Tu ni neke svetlobe ali teme. To so le dejstva. Če jih sprejmeš, je lahko tudi maček, po popivani noči lep. Vsekakor pa ni dober za doživljat. In sploh ni tako velik problem en Bush. Ne vem zakaj so se vsi tok zapalili okrog enga Busha, ko pa še s sosedom na kavo ne hodite. Tle se začne reševanje sveta. Pri sosedu, in naslednjem sosedu, in naslednjem sosedu. Ko se zadeve povsod pošlihtajo lokalno, postanejo pošlihtane globalno. Še svojih politikov nismo dojeli, pa se ukvarjamo z Bushom. Najprej v svoji vasi naredimo mir, pa potem delajmo mir na svetovnih nivojih. Problem je pozornost, ki je globalno razpršena, lokalno pa trpi, zato pa je tak kaos. Vsi gledajo v ZDA in IRAK, doma pa jim domači politiki izpred TV-ja kradejo denar, postavljajo spomenike vredne za 300 milijonov tolarjev, pa nobenga proti shoda.
Back to top

IP Logged

tomi
Guest

Reply #29 - 22.01.2003 at 13:11:44

Ta topic bo počasi že za v sobo Šamanizem  Grin

Sicer pa je res, uboga Zemljica kozla že vse povprek, a se ji sami ne bo uspelo rešiti zajedalcev ...
Če je to dobro ali slabo res nima smisla debatirati, to je pač naravni cikel v prostorskem vesolju - rojevanje in umiranje planetov, civilizacij. Sicer mi je Zemlje žal, ker je (bila) zelo lep planet, a jebat ga, se bomo pač utelešali kje drugje, če se še nam bo treba.

Po eni mali gobici, se je narava obnavljala desetletja. Danes posedujejo že bombe z močjo desetine, stotine Nagasakijove gobice ... Prihodnost? Zelooo gobava.

Po najblolj optimističnem scenariju, ki sem ga slišal, bi naj preživelo kakih 10 % ljudi. Ti bi se res zdramili in razširili polje zavesti ter ustanovili civilizacijo miru in razumevanja.

Sicer pa je bilo to pričakovati že iz srednjega veka. Vsaka civilizacija, ki je temeljila na materializmu in pohlepnih voditeljih je klaverno propadla. Torej mora naša (zahodna) propasti na izjemno "klaveren" način.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 11