Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11
(Read 55683 times)
aryan
Ex Member

Re: Razsvetljenost
Reply #75 - 09.09.2003 at 11:49:09

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 11:42:54:
To sem hotel jaz tudi tebe vprašat?
Kateri instrument?

Resnica je vseprisotna in neomejeno blazena. zakaj je mi ne vidimo in obcutimo, pa vednar zelimo? ker si Resnica pridrzuje pravico nerazodevanja vsemu in vsakomur. ce jo kdo hoce spoznati, se ji bo mogu predat. to pomeni, da bo zavzel pravilno pozicijo in sprejel Njene pogoje. obstaja proces s katerim mi Resnici damo vedt, da jo hocmo spoznat in obcutit.

torej kater je tisti instrument? iskrenost. iskrenost, da Resnice ne mormo dosezt izkljucno z nasim trudom, ali izkljucno z Njenim trudom/prisilo.

treba je prakticirat ljubezen do Resnice, in to je tud en in edini nacin, da jo lahko spoznamo. res pa je, da znotri obstaja vec detajlov, odvisno od posameznika.  
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #76 - 09.09.2003 at 12:02:27

Quote:
torej kater je tisti instrument? iskrenost. iskrenost, da Resnice ne mormo dosezt izkljucno z nasim trudom, ali izkljucno z Njenim trudom/prisilo.

Iskrenost je lahko značilnost (lastnost) instrumenta, ne pa sam instrument. Kateri je torej tisti instrument, ki ima to lastnost?

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #77 - 09.09.2003 at 12:07:44

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 12:02:27:
Iskrenost je lahko značilnost (lastnost) instrumenta, ne pa sam instrument. Kateri je torej tisti instrument, ki ima to lastnost?

spet te mece iz ene izkljucne skrajnosti v drugo. iz izkljucne enosti v izkljucno dvojnost. dokler bos tok "navezan" na to bipolarno logiko izkljucevanja (ki te le umetno obvaruje pred strahom pred Resnico) bos tezko razumel, o cem govorim. mogoce pa bos cez cas lahko obcutil.

ta instrument si ti. kdo pa si ti izvorno/cisto, pa kdo nisi ti, je pa ze nova tema. sam kaj ko ponavad iz nje ven pobegnes se preden se sploh dobr zacne.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #78 - 09.09.2003 at 12:11:28

Quote:
ta instrument si ti. kdo pa si ti izvorno/cisto, pa kdo nisi ti, je pa ze nova tema. sam kaj ko iz nje ven pobegnes se preden se sploh dobr zacne.

Saj ta odgovor sem pričakoval.   8)

Zato je tukaj ključno vprašanje: kdo sem jaz?

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #79 - 09.09.2003 at 12:19:35

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 12:11:28:
Zato je tukaj ključno vprašanje: kdo sem jaz?

ja, to je to vprasanje.

smo mel en topik ze na to temo odprt, ki jo je zacel Mind, in se mi zdi da je v koncni fazi tud dobil zadovoljive "teoreticne" odgovore. scasoma pa bo to lahko to tudi realiziral. brez procesa pac pri nbeni stvari ne gre. ampak se pa splaca potrudt.

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=104124...

zelo zanimivo in tudi koristno branje.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #80 - 09.09.2003 at 12:44:07

Quote:
smo mel en topik ze na to temo odprt, ki jo je zacel Mind, in se mi zdi da je v koncni fazi tud dobil zadovoljive "teoreticne" odgovore. scasoma pa bo to lahko to tudi realiziral. brez procesa pac pri nbeni stvari ne gre. ampak se pa splaca potrudt.
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=general;action=display;num=104124...
zelo zanimivo in tudi koristno branje.

Saj za druge me pravzaprav ne zanima, kdo so. Mene zanima, kdo sem jaz   Grin

Tisto dolgo razpravo sem pa bral, ja, vendar vem, glede gornjega vprašanja zdaj ravno toliko, kot sem vedel, preden sem jo začel brati   Tongue

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #81 - 09.09.2003 at 13:10:18

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 12:44:07:
Saj za druge me pravzaprav ne zanima, kdo so. Mene zanima, kdo sem jaz.

ker smo vsi eno (iz istega materiala) ti lahko od drugih (bolj realiziranih kot ti, ali dokoncno realiziranih)  realizacije zelo pomagajo, da bos teoreticno in kasneje tudi prakticno spoznal kdo zares si in kaksna je tvoja izvorna/cista narava, ter aktivnosti. kasneje pa se ti bojo razodel se tvoji lastni detajli o tem kdo zares si, znotraj te enosti, ki nam je vsem skupna.

na kratk... mi nismo ne telo, ne um, ne intelekt (materija), ampak smo spiritualna dusa, ki obstaja neodvisno od materije. zakaj se zmotno poistovecamo z materijo in ob tem trpimo in smo v stalni tesnobi ter neizpolnjenosti, pa indirektno govori o nasi "naravi" za razliko od "narave" Boga, s katerim smo eno, a hkrati razlicno.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #82 - 09.09.2003 at 13:22:55

Quote:
na kratk... mi nismo ne telo, ne um, ne intelekt (materija), ampak smo spiritualna dusa, ki obstaja neodvisno od materije. zakaj se zmotno poistovecamo z materijo in ob tem trpimo in smo v stalni tesnobi ter neizpolnjenosti, pa indirektno govori o nasi "naravi" za razliko od "narave" Boga, s katerim smo eno, a hkrati razlicno.

Jaz pa mislim, da smo mi vse, kar je zgoraj našteto, pa še kaj.

Trpljenje pa izhaja iz zatajevanja kateregakoli dela stvarnosti.

Če naredimo analogijo s telesom, ki je sestavljeno iz glave, rok, trupa, spolovil, nog, ...  ugotovimo, da telo ni samo glava ali samo spolovilo, ampak je vse skupaj. Če katerega od delov zatajimo (si ga odrežemo ali kako drugače zanemarimo) bo to sicer še vedno telo, vendar bolj trpeče, nepopolno  telo.

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #83 - 09.09.2003 at 13:38:33

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 13:22:55:
Trpljenje pa izhaja iz zatajevanja kateregakoli dela stvarnosti.

Če naredimo analogijo s telesom, ki je sestavljeno iz glave, rok, trupa, spolovil, nog, ...  ugotovimo, da telo ni samo glava ali samo spolovilo, ampak je vse skupaj. Če katerega od delov zatajimo (si ga odrežemo ali kako drugače zanemarimo) bo to sicer še vedno telo, vendar bolj trpeče, nepopolno  telo.

se prav ce trpimo, pomen, da zatajujemo nek del, ali neko aktivnost pri nas. pa ti je do zdej ze kej jasno kater je ta del ali ta aktivnost pred katero si zatiskamo oci z umetnim ponosom?
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #84 - 09.09.2003 at 13:43:50

Quote:
pa ti je do zdej ze kej jasno kater je ta del ali ta aktivnost pred katero si zatiskamo oci z umetnim ponosom?

To je  različno.
Nekateri zatajujejo en del, nekateri drugega, nekateri celo vse   Angry

Včasih misliš, da imaš že "vse na broju", pa potem ugotoviš, da si še nekaj zatajil ...

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #85 - 09.09.2003 at 13:52:10

Quote:
se prav ce trpimo, pomen, da zatajujemo nek del, ali neko aktivnost pri nas. pa ti je do zdej ze kej jasno kater je ta del ali ta aktivnost pred katero si zatiskamo oci z umetnim ponosom?

moral bi napisati z umetnim penisom  Wink
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #86 - 09.09.2003 at 14:05:54

t wrote on 09.09.2003 at 13:52:10:
moral bi napisati z umetnim penisom  Wink

Kdor je zatajil (ali mu je zatajil) pravega, si zatiska (oči ??) z umetnim  8)

Back to top

IP Logged

aryan
Ex Member

Reply #87 - 09.09.2003 at 14:16:07

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 13:43:50:
To je  različno.
Nekateri zatajujejo en del, nekateri drugega, nekateri celo vse   Angry

Včasih misliš, da imaš že "vse na broju", pa potem ugotoviš, da si še nekaj zatajil ...

no vids. in eni rajs poslusajo nasvet nekoga, ki je ze realiziran, kaj je tisto kar v korenini univerzalno zatajujemo, in tist pol pr seb odpravjo in je stvar enkrat in za vselej razresena. drugi pa rajs probavajo to in ono in tretje in stalno ugotavljajo, aha se nekaj je, pa se nekaj, pa se nekaj, pa se nekaj...

pac, moznost izbire, svobodna volja posameznika.
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #88 - 09.09.2003 at 15:03:08

Quote:
eni rajs poslusajo nasvet nekoga, ki je ze realiziran, kaj je tisto kar v korenini univerzalno zatajujemo, in tist pol pr seb odpravjo in je stvar enkrat in za vselej razresena.

A tako enostavno, da je to ... samo enga realiziranca je treba poslušat, pa je  Cheesy

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #89 - 09.09.2003 at 16:50:44

Bardo_Thodol wrote on 09.09.2003 at 15:03:08:
A tako enostavno, da je to ... samo enga realiziranca je treba poslušat, pa je  Cheesy

... in za zmeraj izgine vse trpljenje, ce sem prav razumel Aryana.

Aryan ga po mojem poslusa, tako da je ze zdavnjah blazen.

bp
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11