t wrote on 14.02.2003 at 12:19:37:Vem, da so zmožnosti čutil nad zmožnostmi logike in vem, da so zmožnosti logike nad zmožnostmi čutil, vem pa tudi, da je oboje združeno nad obojim, če gledamo vsako zase.
Poglejmo to izjavo z logičnega vidika:
Vem, da je korenje boljše od paradižnika in vem, da je paradižnik boljši od korenja; vem pa tudi da je solata iz paradižnika in korenja boljša kot paradižnik oziroma korenje posebej.

Hehe mislim da si ti večji vernik kot vsi mi, ki verjamemo v nevidna čuda...
Quote:Vendar pa sem po daljšem stiku z verniki, intenzivnem raziskovanju različnih oblik in praks (nekatere tehnike sem preiskusi in jih še uporabljam) religioznosti ugotovil, da se vsi sistemi teoretsko nekosistentni in da vedno obvisujejo na gorečem vztrajanu pri neki avtoriteti, dogmi ali konceptu, ki ponavadi deluje omejevelno.
Sistem si mora malo višje inteligenten človek ustvariti sam, obstoječi sistemi lahko pri temu samo pomagajo, niso pa sami logično realni. Nima smisla, da se priključiš zdaj tej, zdaj oni religiji in potem, ko vidiš luknje v njihovem sistemu ovržeš tudi dele resnice, ki jih tudi jehovci lahko prinašajo.
(jehovci = bilo katero sranje -- da ne bo čudnih izpadov

)
Quote:Kar pa še ne pomeni, da jih imam za zmešane - strah in tesnobo pred neznanim poljem svobode so zamenjali za dogmatično udobje bebave srečnosti.
Razmišljujoč človek se ne skriva za nepomembnimi dogmami, te si morda edino razloži tako, da delujejo v njegovem sistemu.
"Živina" pa jih sprejme ravno zato, da se ne rabijo obremenjevati z razmišljanjem.
Ne vem pa koliko sreče to, v vsakem primeru, prinaša.