Quote: Čeprou mi je hitr zapasal nardit mini dizertacijo, se nisem poglabljala dlje, kot pa do tega, kar sem napisala zgoraj, tko da .. ne vem.. možno je pa ni

Kaj maš kako idejo, da si glih to vprašala? Ti kar zin.
Mi je všeč tvoja takojšnja reakcija Eva, kar me tudi zapolnjuje z občutkom da sem lahko produktivna ..

Kaj sem že imela namen povedat..aha ti bi zdaj hotela slišat, da je to okvara pretežno enega spola

Tukaj ti bom jaz težko "štango držala", mogoče še zato, ker občutim motnje v nepovezanosti

Iz splošnega na posamezno sklepanje bi rekla, da je potrebno stvari poenostavit najprej, potem pa iskat skupne točke. Tako se po analogiji prileze do kake resnice, ki bi znala veljat bolj na splošno; najprej abstrahiranje (posploševanje) in naknadno sinkretiziranje (združevanje, spajanje) Proces je podoben kot pri učenju tujega jezika, ravno tako učenje zahteva likovna govorica, ki obenem zajema tudi svet simbolov in arhetipov. Kot za vsak tuj jezik velja, da moramo najprej osvojiti določeno število znakov za tako učinkovito komunikacijo.
Da je deduktivno mišljenje bolj lastno moškemu principu? Zna biti. Veliki pisci imajo verjetno enakovredno dobro razvito oba načina izražanja, kamor spada tudi hitrost pisanja, neobičajna učinkovitost ipd
Značaj posameznika in še kaj določa ostale karakteristike pri izražanju in dinamiko misli na način gibkega poskakovanja ali pa silovitega oranja. Velja, da se je treba bolj trudit, kadar "se trudimo ubesedit" enakovredno lastnim občutkom, z namenom, da zadene kdaj še koga. Koliko smo uspešni pri tem nam povejo potem njihovi odzivi. Ne vem, koliko se še držim osnovne smeri topika. Mene je branje vedno apriori odbijalo

Sem pa za protiutež imela priložnost takih odkrivanj, ki me posrkajo. Izjemoma preberem večkrat isto stvar (praviloma ni roman).
Eva, saj ti je lahko sladko zdaj, ker poznaš tud to, kako in kdaj lahko še prisila dobro dela dobro dela,.. lej lej ..

Samo tako dooolgo čakanje potem ne more bit neumno

če še lažje

pa niti ne smešno..

Karmen