am
1
iz knjige Geenomovi rokopisi, 2.del:
Sem Geenom, clovesko bitje, ki je prehodilo dolgo pot po stezi evolucije; tezka ucna pot me je skozi tisocletja vodila do tocke, kjer se nahajam danes, ze zelo blizu prestopa iz fizicnega plana. Sel sem skozi vse stopnje cloveske etape, od najbolj grobe do najbolj subtilne manifestacije, od nezavedanja in dvomov do zavedanja in gotovosti, od intuicije do, na koncu, gotovega vedenja o tem, zakaj sem bil ustvarjen. Moje besede so za vas, ljudje z Zemlje, ki ste zacrtali sele zelo kratek del poti, vas, ki tako, kot vsi mladostniki, prehitevate prihodnost cloveka; pred vami je se na tisoce let, da boste dosegli tisto, cemur pravite modrost, KAR PA NI NIC DRUGEGA, KOT ZAVEST O TEM, KAKO MORA BITI UREJEN VAS SVET. Ko govorim o svetu se sklicujem na tisti del Vesolja, ki ga more clovek spoznati korak za korakom, zivljenje za zivljenjem, generacijo za generacijo. Eden izmed mejnikov, ob katerem se clovesko bitje nahaja na tocki, kjer ste sedaj vi, je tocno poznati svoj polozaj. Od kod prihaja, kje je in kam gre. Povrsno poznavanje etap poti evolucije nam pomaga, da se z vecjo gotovostjo soocimo z razvojnim programom vsakega zivljenja, da poznamo usvojene uspehe in neuspehe in da, v koncni fazi, zvisamo ZAVEST, ki je najboljsi pokazatelj napredka. Ko pravimo, da clovek v svojem Vesoju ni sam, ne govorimo samo o obstoju drugih podobnih svetov, temvec se prav tako sklicujemo na njegov izvor in na njegovo prihodnost.
Ce bi postavili hipoteticne stopnice manifestacije Vesolja od njegovega zacetka do njegove reintegracije, bi videli, da prvo poglavje zgodovine, prvo stopnico, tvori prva manifestacija materije, materialni svet ali kot mu pravite vi, kraljestvo mineralov. Zajemal bi od najbolj preprostih atomskih delcev do najbolj zapletene mineralne zgradbe.
Na drugi stopnici ali v drugem poglavju bi se pojavile rastline, rastlinska raven ali kraljestvo, od najbolj preprostih manifestacij, kot so doloceni lisaji, ki zivijo skupaj v popolni simbiozi in se skorajda ne locijo drug od drugega, do skorajda samostojnih rastlin, ki bolj spominjajo na primitivne zivali, saj prezivijo in se hranijo z doloceno inteligenco, kot je to primer nekaterih morskih rastlin.
Tretjo stopnico bi zavzemale zivali, ki se jim postopoma razvija mozganski ustroj, sposoben vitalizirati vitalne funkcije. Zivali, ki bi pricenjale postajati avtonomne in mobilne, tako enostavne, kot so protozoo ali morski plankton, dokler ne bi prisli do zapletene zgradbe sesalcev, kjer se pojavi ta spaka cloveskega bitja - primat, ki je popolno oblacilo za vstop na CETRTO STOPNICO: Clovesko bitje, antropomorfno skoraj enako po vseh kotih Vesolja. Zravnan, z nogama za hojo, z rokama, z glavo in s trupom. Opremljen s cutili in mozgani za koordinacijo vseh njegovih vitalnih funkcij, in kar je najbolj pomembno, z mozgani, ki mu sluzijo kot most med originalnim spiritom in njegovo zavestjo, ki se z individualizacijo v vsakem bitju prvic pojavi na tej stopnici.
Do sedaj so vse nizje ravni ali stopnice v vseh njihovih manifestacijah upravljali kolektivni spiriti, ki so med vrstami uravnavali njihovo medsebojno povezanost, ekologijo in eksistenco. Sedaj se je rodil bodoci Vladar vsega, kar je pod njim, cesar obstoj ima smisel le, ce obstaja on sam - ravni, viri in metode, ki so postavljeni na razpolago cloveku za njegovo prezivetje. Evolucionirajo samo na tak nacin, da so koristni cloveku, le-ta pa le takrat, ko jih zna pravilno uporabljati za dobrobit njemu podrejenih, njega samega in njemu podobnih. Ta stopnica, cetrta na evolucijski lestvici, ima transcedentalen pomen, kajti od tukaj dalje clovek prevzame kontrolo nad evolucijo in se uci samo iz svojih napak in uspehov, ki so posledica uporabe njegove svobodne volje.
Naslednje stopnice pripadajo - peta svetu astralnih energij, sesta mentalnim energijam in sedma spiritualnim energijam - nematerialnim stopnicam, katerih funkcija je vitalizirati, koordinirati in voditi stopnice pod njimi, dopolniti evolucijski cikel, kjer bi vse skupaj tvorile osmo, ki bi jih povezala in ki je izvor in konec vsega kreiranega.
Dovolite mi, da vam bolj poglobljeno govorim o vasi in nasi cloveski stopnici, o tisti, po kateri sem hodil od zacetka do sedaj, ko se nahajam blizu integracije s svetom energij, osvoboditve od tega telesa, ki mi je bilo tako koristno, in izhoda iz kroga reenkarnacij, na katerega je zaradi lastnih koristi priklenjeno clovesko bitje. Razlog, da je to hipoteticno stopnisce sestavljeno iz sedmih stopnic, je v tem, da ga opazujemo od dalec; ce bi se mu priblizali, bi v vsaki stopnici videli se sedem manjsih stopnic in v primeru cloveka sedem etap znotraj cetrte velike stopnice, ki predstavlja clovesko bitje. Sedem stopenj evolucije, ki potekajo od primitivnega cloveka (4.1) do nadzavestnega cloveka (4.7), preko nezavestnega cloveka (4.2) in zavestnega cloveka (4.3) (tocka, na kateri ima clovek stoodstotno kontrolo nad svojo evolucijo), stopnica, na kateri se nahajate cloveska bitja z Zemlje. Ste blizu velikega preskoka, tistega, ki vas vodi na naslednjo stopnico: Clovek Nove Ere (4.4). Naslednji korak je stopnica Mojstrov (4.5), ki to tudi so, saj so prvi s cloveske stopnice, ki imajo sposobnost (garancijo uporabe svobodne volje za pozitivne namene) sluziti kot referenca svojim bratom s stopnice 4.3. In tako bi prisli do 4.6, ki so Mojstri ljudi na stopnji 4.4, in do 4.7 (“zadnjih” ljudi, ki bodo hkrati “prvi”, ki bodo formirali del prve stopnice energetskega plana ali pete velike stopnice). Stopnice sem uporabil kot primer zato, ker si jih zaradi njihove preprostosti in jasnosti zlahka zapomnite. Vendar je to le en nacin razdelitve in obrazlozitve poti evolucije. Prijetno je videti se razmisljati o preteklosti; ne morete si predstavljati poti, ki vas se caka do konca vasega potovanja kot cloveskih bitij, kot si prav tako ne morete predstavljati cudes, ki vas pricakujejo, da jih odkrijete sami tokom ZIVLJENJA. Najprej bi mi ugajalo pripovedovati vam o tem, kako se je rodil vas planet in kako je ozivel. Hipoteze, s katerimi operirajo vasi znanstveniki, se vse bolj priblizujejo realnosti, vendar pa jim se vedno manjka dobrsen del poniznosti, da bi odkrili resnicni razlog zivljenja, kajti ne gre samo za fizicen proces, temvec je to fundamentalno energetski proces. Vitalna energija je tista, ki inertnemu bitju dovoljuje ziveti. Brez te energije se poprej ziva telesa zacnejo razgrajevati, obvlada jih kaos. Zivljenje je harmonija, smrt kaos. Poglejte okrog sebe in videli boste, da je vse energija. Ko ta energija postane na razpolago evoluciji, se pojavi zivljenje. Govorim o najbolj subtilni energiji vseh energij - o ljubezni. Vas planet Zemlja se je rodil na nacin, ki je podoben rojstvu vseh planetov Vesolja: locil se je od svoje zvezde, svojega sonca. Sprostitev pozitivne energije je ob kompenzaciji z energijami nasprotnega predznaka povzrocila zareco maso, ki je zacela kroziti po orbiti okrog zvezde, ki jo je ustvarila. Tako je nastala prva stopnica evolucijske skale, Kraljestva mineralov. Ko se je masa ohladila, je njena atmosfera, sestavljena iz ogljika in kisika, dovolila, da so zaradi delovanja multiplih soncnih radiacij kemicni elementi, nahajajoci se na povrsini, tvorili plodna tla, ki so skozi tisocletja povzrocila nastanek zivljenja. Vse, kar sem vam ravnokar povedal, ustreza nacrtu, vse ima svoj vzrok, razlog in pojasnilo, ki za svoje razumevanje potrebuje le tri elemente: poniznost, potrpezljivost in zeljo po poznavanju, vedenju; na kratko povedano radovednost.”
|